Lillemus Skrevet 3. januar 2009 Del Skrevet 3. januar 2009 Har alltid laget hvit saus med margarin, smaker den like godt om man lager den bare på meljevning? Tar man da bare mel og melk og lar det koke en stund? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 3. januar 2009 Del Skrevet 3. januar 2009 Når jeg har gjort det, har jeg brukt maizenna jevner, da blir den helt grei. Ikke vanlig maizenna, men den som heter jevner. Tilsettes kokendes væske og koker i noen minutter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657314 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 3. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 3. januar 2009 [quote name=Shira )' timestamp='1230979733' post='4054153] Når jeg har gjort det, har jeg brukt maizenna jevner, da blir den helt grei. Ikke vanlig maizenna, men den som heter jevner. Tilsettes kokendes væske og koker i noen minutter. Bare varmer opp melk (+salt og krydder) og så har i jevner altså? Høres jo suverent ut! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657315 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 3. januar 2009 Del Skrevet 3. januar 2009 Bare varmer opp melk (+salt og krydder) og så har i jevner altså? Høres jo suverent ut! Ja. Den jevneren kan brukes i alt fra sauser til supper. Til og med som livredning når pizzafyllet mitt ble suppeaktig ;o) Jeg liker best når jeg bruker smør, men sausen blir jo helt grei uten, Prøv deg frem. Mamma har endel allergier og dermed måtte jeg pent lære meg og lage maten litt annerledes, slik oppdaget jeg den jevneren. Det fine er at den ikke må koke like lenge som en melblanding, og det er enkelt og hive oppi mer etterhvert om sausen blir for tynn. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657341 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 3. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 3. januar 2009 [quote name=Shira )' timestamp='1230982846' post='4054182] Ja. Den jevneren kan brukes i alt fra sauser til supper. Til og med som livredning når pizzafyllet mitt ble suppeaktig ;o) Jeg liker best når jeg bruker smør, men sausen blir jo helt grei uten, Prøv deg frem. Mamma har endel allergier og dermed måtte jeg pent lære meg og lage maten litt annerledes, slik oppdaget jeg den jevneren. Det fine er at den ikke må koke like lenge som en melblanding, og det er enkelt og hive oppi mer etterhvert om sausen blir for tynn. Nå har jeg prøvd den og det var kjempegreit! Kommer nok til å fortsette å lage med smør når jeg lager til ungene, de har bare godt av å få i seg litt fett og kalorier, men til meg selv vil jeg bruke denne heretter. ) Bare man krydrer godt og bruker noe av vannet man koker grønnsakene i sammen med melk i sausen så blir det kjempegodt. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657456 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest milde måne Skrevet 3. januar 2009 Del Skrevet 3. januar 2009 Nå har jeg prøvd den og det var kjempegreit! Kommer nok til å fortsette å lage med smør når jeg lager til ungene, de har bare godt av å få i seg litt fett og kalorier, men til meg selv vil jeg bruke denne heretter. ) Bare man krydrer godt og bruker noe av vannet man koker grønnsakene i sammen med melk i sausen så blir det kjempegodt. ) Hvit saus uten smør er helt greit. Var ikke vant til hjemmefra som barn at man brukte smør siden vi ofte måtte spare. Har aldri syntes at smør i sauser er nødvendig, men kan være godt innimellom 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 3. januar 2009 Del Skrevet 3. januar 2009 Nå har jeg prøvd den og det var kjempegreit! Kommer nok til å fortsette å lage med smør når jeg lager til ungene, de har bare godt av å få i seg litt fett og kalorier, men til meg selv vil jeg bruke denne heretter. ) Bare man krydrer godt og bruker noe av vannet man koker grønnsakene i sammen med melk i sausen så blir det kjempegodt. ) Good ) Jeg bruker ofte kraft fra grønnsakene, eller litt grønnsaksbuljong, det gir så god smak. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657483 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofies mamma Skrevet 3. januar 2009 Del Skrevet 3. januar 2009 Jeg tar 5 dl melk og 3/4 dl mel i en kjele og rører mens det koker opp. Adri en klump å se/smake. Lar det koke noen minutter, tilsetter salt, pepper, kraft fra et eller annet eller muskat. Kunne ikke tenke meg smør oppi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 3. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 3. januar 2009 Jeg tar 5 dl melk og 3/4 dl mel i en kjele og rører mens det koker opp. Adri en klump å se/smake. Lar det koke noen minutter, tilsetter salt, pepper, kraft fra et eller annet eller muskat. Kunne ikke tenke meg smør oppi. Funket ypperlig med maizenna jevner også. ) Bare røre ut i kokende væske og ha i litt og litt til det blir passe tykt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2657778 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spirello Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 Hva bruker du hvit saus til egentlig? Bruker bare hvitsaus til fiskeboller jeg.. Og det spiser jeg kanskje en gang annet hvert år, hehe.. Liker ikke sjell med fiskepuddig og reker noe særlig.. så hva ellers bruker man det til? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2659320 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2009 Hva bruker du hvit saus til egentlig? Bruker bare hvitsaus til fiskeboller jeg.. Og det spiser jeg kanskje en gang annet hvert år, hehe.. Liker ikke sjell med fiskepuddig og reker noe særlig.. så hva ellers bruker man det til? Jeg lagde litt plukkfisk eller hva jeg skal kalle det. ) Kveite, poteter, gulrot, kålrot og blomkål i hvit saus. Nammis! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321368-hvit-saus-uten-sm%C3%B8r/#findComment-2659325 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.