Gå til innhold

FU: Brunost


Anbefalte innlegg

  • Svar 63
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    9

  • Lillemus

    7

  • Lotte :o)

    7

  • candyqueen_83

    5

Mest aktive i denne tråden

candyqueen_83
Skrevet

Ja, ja, joikakaker kalles jo for reinsdyrkaker også, selv om det er forsvinnende lite reinsdyrkjøtt i dem, så vi får vel (under vtil) tilgi dere for den geitostfeilbetegnelsen! ;-)

Takk takk :o)

Skrevet

Hun spiser selvsagt vafler tilsatt cummin og hvitløk!! ;-)

Og med rød safran, stekt på Åviken Classic vaffeljern

Skrevet

Hun spiser selvsagt vafler tilsatt cummin og hvitløk!! ;-)

Hvorfor takler jeg ikke ordet 'cummin'... ? ;-)

Skrevet

Ja, mysosten synes jeg er tannløst mild.

Men det henger jo tett sammen med hvilken jeg er vokst opp med - hadde sikkert foretrukket mysost om det var den jeg var vant med.

At jeg ikke spiser mye oster er forresten ren løgn. :o) Jeg spiser søtere og mildere dessertoster som kremost med mandarin og philadelphia (med epleskiver oppå!) og sånne, men ikke sterkere oster.

Gjest annlovinda
Skrevet

''Grunnen til at Gudbrandsdalsosten er sterkere enn Mysosten er fordi den er laget av både geitemelk og kumelk, mysosten har bare kumelk i seg.''

Ja, det er riktig.

En ting som slo meg da jeg flyttet til Østlandet, var at det virker som om det er mer vanlig i Oslo å kalle G35 for "geitost". Slikt høres bare rart ut for en som er vokst opp med ekte geitost! :-)

Ennå værre med de som kaller det for gjetost. Både min mor og mormor, og også flere jeg jobber sammen kaller det for 'gjetost'. Dette er oslo. Høres grusomt ut.

Gjest annlovinda
Skrevet

Det er veldig sjelden jeg spiser brunost. Men spiser det av og til, spesielt på nybakt brød.

Jeg er vant med fløtemysost fra min barndom.

Min sambo er vant med G-35.

Den brunosten vi bruker er lettere G-35.

Gjest Elextra
Skrevet

''Liker også godt fransk geitost - chèvre - men det er en helt annen historie :-)''

Selv om jeg liker brun geitost, synes jeg chèvre er skikkelig pyton! Antar det smaker som om jeg skulle tygge ragget på geita...

Haha, smak og behag!

Liker den aller best stekt, i salater - gjerne med litt honning eller chutney til :-)

Skrevet

Jeg har alltid vært vant til fløtemysosten, og kjøper fortsatt den hvis jeg kjøper brunost. Men det er ikke fast inventar i kjøleskapet her, så det blir relativt sporadisk.

Mange bruker konsekvent Gudbrandsdalsosten, men jeg har aldri helt blitt glad i den, syns den er for sterk/skarp i smaken. Alltid like skuffet når jeg får servert ferdigsmurt julebrød med smør (som jeg heller ikke liker) og Gudbrandsdalsost....:o)

Gjest Elextra
Skrevet

Jeg har alltid vært vant til fløtemysosten, og kjøper fortsatt den hvis jeg kjøper brunost. Men det er ikke fast inventar i kjøleskapet her, så det blir relativt sporadisk.

Mange bruker konsekvent Gudbrandsdalsosten, men jeg har aldri helt blitt glad i den, syns den er for sterk/skarp i smaken. Alltid like skuffet når jeg får servert ferdigsmurt julebrød med smør (som jeg heller ikke liker) og Gudbrandsdalsost....:o)

''julebrød''

Hva er julebrød - det vi "andre" kaller julekake?

Er du trønder? Stusser alltid over trønderes som kaller kake for brød og brød for kake. Mener å huske jeg har blitt tilbudt en "kak'skiv", elns, skjønte overhodet ikke hva de mente første gang!

Skrevet

''julebrød''

Hva er julebrød - det vi "andre" kaller julekake?

Er du trønder? Stusser alltid over trønderes som kaller kake for brød og brød for kake. Mener å huske jeg har blitt tilbudt en "kak'skiv", elns, skjønte overhodet ikke hva de mente første gang!

Der jeg er vokst opp, så er julebrød og julekake det samme - men formet som henholdsvis brød og kake (gigantisk bolle). Ellers akkurat det samme. Så hjemme bakte vi julebrød, og julekake kjøpte vi i butikken :)

Skrevet

Er ikke så overvettes glad i brunost, men foretrekker Innherredsost.

Skrevet

''julebrød''

Hva er julebrød - det vi "andre" kaller julekake?

Er du trønder? Stusser alltid over trønderes som kaller kake for brød og brød for kake. Mener å huske jeg har blitt tilbudt en "kak'skiv", elns, skjønte overhodet ikke hva de mente første gang!

Julekake eller julebrød:

http://4.bp.blogspot.com/_oFaKQ2mjHJQ/R3Fy7WdLl3I/AAAAAAAAAvc/UZ1WST-wPcA/s400/12+julekake.jpg

Julebrød kan vel også, mest blandt de aldre kanskje?; være alskens småkaker, de kalles også gjerne småbrød. :o) Men ei brødskive kalles gjerne ei kakskiv ja. Ikke lett for en som kommer utenfra kanskje? :o)

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1235678507' post='4099906]

Hvorfor takler jeg ikke ordet 'cummin'... ? ;-)

*he he*

Skrevet

Ennå værre med de som kaller det for gjetost. Både min mor og mormor, og også flere jeg jobber sammen kaller det for 'gjetost'. Dette er oslo. Høres grusomt ut.

Hmmm... jeg ville kalt det gjetost før i tida. Finnes ikke diftongen ei i min dialekt...;-/

Nå er jeg derimot miljøskadd!*he he*

Gjest Aimabel
Skrevet

Jeg liker brunost! Vokst opp medvanlig g35 -gudbransdalsost. En stund likte jeg best Misvær g35. Så fant jeg ut at den beste var mager mysost, ganske mild smak og ikke så feit.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...