sweetness Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Jeg skal lage min aller første marsipankake og lurer på om det finnes tips eller gode råd som kan være greit å vite? Som ikke står i de utallige oppskiftene jeg har funnet på nettet? Der står det jo minst mulig... Føler denne kaken er dømt til å gå på tryne.. Aaaahh..stress å være så dårlig på å bake, da!! 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Neida, selve kaka er ingen heksekunst, det er jo bare en bløtkake med et spesielt fyll, men marsipanlokket derimot... :-| Jeg brukte ferdigkjøpt marsipanlokk en gang i fjor og synes det var litt for hardt og sprøtt. 0 Siter
Rith Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Tips til marsipanlokket. La marsipanen være kald når du begynner å jobbe med den, klipp opp to poser (brødposer, bæreposer etc) og legg marsipanen mellom når du kjevler den ut. Bruk hvetemel til utkjevlingen, noen bruker melis men da blir den lett klisset. Ferdigkjøpte marsipanlokk er ikke noe godt. Lurer du på noe mer er det bare å spørre. 0 Siter
Gjest ollymor Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Dette Sukkerbrødet blir høyt og fin:0) ( bruker ett kaffekrus som mål) en kopp sukker en kopp hvetemel 2 teskje bakepulver 5 egg Piskes godt sammen. smør formen med smør. 180 grader ...sett formen i kald ovn. ca 50 min . Fyll: Syltetøy-Krem evt. små biter av mandarin ( bruker jeg) i tillegg ) mellom lagene. HUSK: OGSÅ KREM PÅ TOPPEN,før du legger på marsipanlokket,ellers løsner lokket! Jeg knar Marsipan til en rund Ball, så kjevler jeg ut. bruker melis til kjevling. lykke til 0 Siter
Dorthe Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Det har 12-åringen min laget i dag, den står i kjøleskapet ;o) Men han er flink på kjøkkenet. 0 Siter
Dorthe Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Neida, selve kaka er ingen heksekunst, det er jo bare en bløtkake med et spesielt fyll, men marsipanlokket derimot... :-| Jeg brukte ferdigkjøpt marsipanlokk en gang i fjor og synes det var litt for hardt og sprøtt. Tupperware har/hadde en sånn tjukk plastplate til å lage marsipanlokk på. Den er kjempefin for det setter seg ikke fast så lett. Den er forresten fin å bake på også. 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Tupperware har/hadde en sånn tjukk plastplate til å lage marsipanlokk på. Den er kjempefin for det setter seg ikke fast så lett. Den er forresten fin å bake på også. Jo, men problemet mitt var å få lokket pent over på kaken. ) 0 Siter
Dorthe Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Jo, men problemet mitt var å få lokket pent over på kaken. ) Med den tykke plastikken så henger lokket fast og så kan man bare legge det oppned noen cm over kaka og så løsne det langs kanten så sklir det av. Eller legg det over kjevla og så ruller du det bortover. 0 Siter
morsan Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Jo, men problemet mitt var å få lokket pent over på kaken. ) Jeg har aldri gjort dette, men har hørt fra en jeg kjenner at hun har lagt et tynt lag krem på toppen av kaka, slik at marsipanlokket liksom "flyter" litt på dette. 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Jeg har aldri gjort dette, men har hørt fra en jeg kjenner at hun har lagt et tynt lag krem på toppen av kaka, slik at marsipanlokket liksom "flyter" litt på dette. Selvfølgelig skal det være krem under marsipanlokket. ) Problemet mitt er at jeg ikke får lokket til å ligge pent rundt kaka, det blir bare folder rundt, ikke jevnt som på kjøpekaker. 0 Siter
morsan Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Selvfølgelig skal det være krem under marsipanlokket. ) Problemet mitt er at jeg ikke får lokket til å ligge pent rundt kaka, det blir bare folder rundt, ikke jevnt som på kjøpekaker. Åja, he he. Visste ikke at det med krem under "goes without saying"! ;-) Jeg elsker marsipan, men synes sukkerbrød er kjedelig og vispet krem er ekkelt, så jeg foretrekker marsipanen min uten kake under;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Åja, he he. Visste ikke at det med krem under "goes without saying"! ;-) Jeg elsker marsipan, men synes sukkerbrød er kjedelig og vispet krem er ekkelt, så jeg foretrekker marsipanen min uten kake under;-) Marsipanlokk rett på sukkerbrød, uten krem mellom, må da bli fryktelig tørt - det skal være en eller annen krem mellom ja. ) Mmmm.... *Fikk lyst på marsipankake* 0 Siter
morsan Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Marsipanlokk rett på sukkerbrød, uten krem mellom, må da bli fryktelig tørt - det skal være en eller annen krem mellom ja. ) Mmmm.... *Fikk lyst på marsipankake* Jeg vil ikke bare ha den uten krem men også uten KAKA! ;-) Som du sier det: sukkerbrød er tørt!! 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Jeg vil ikke bare ha den uten krem men også uten KAKA! ;-) Som du sier det: sukkerbrød er tørt!! Selve sukkerbrødet er tørt, men når det dynkes med noe godt, fylles med krem, bær / frukt og nøtter og får marsipanlokk over seg så er det knallgodt da! ) 0 Siter
morsan Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Selve sukkerbrødet er tørt, men når det dynkes med noe godt, fylles med krem, bær / frukt og nøtter og får marsipanlokk over seg så er det knallgodt da! ) Jeg liker best kransekake, fyrstekake, verdens beste, gulrotkake og min mors sjokoladekake! :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Jeg liker best kransekake, fyrstekake, verdens beste, gulrotkake og min mors sjokoladekake! :-) Ja, takk. ) 0 Siter
smurf78 Skrevet 27. februar 2009 Skrevet 27. februar 2009 Jo, men problemet mitt var å få lokket pent over på kaken. ) Trikset er å kjevle ut lokket mye større enn selve kaka, da er det kjempelett å unngå stygge folder 0 Siter
Rith Skrevet 1. mars 2009 Skrevet 1. mars 2009 Selvfølgelig skal det være krem under marsipanlokket. ) Problemet mitt er at jeg ikke får lokket til å ligge pent rundt kaka, det blir bare folder rundt, ikke jevnt som på kjøpekaker. Lokket kjevles større enn kaka og skjær i marsipanen med kniv inn mot kaka på 2 -3 steder, så begynner du å legge lokket inntil kaka på sidene. Da blir det ikke så lett folder, hvis det derimot likevel skulle bli hull eller folder, så lag et bånd eller noe pynt over. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.