Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest Elextra
Skrevet

Du vil ikke si at du former burgerne dine for hånd?! *Sjokkert*

Om jeg først lager hamburgere helt selv har jeg ikke noe ønske om at de skal se ut som karbonader fra kjøledisken! *S*

  • Svar 129
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    25

  • Lillemus

    24

  • Lotte :o)

    21

  • candyqueen_83

    13

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Gjest Elextra
Skrevet

''Eggekoker er fantastisk! Jeg bruker den flere ganger pr uke. Går det an å koke egg perfekt uten, altså? ;-)''

Seriøst? Jeg bruker vanlig kjele jeg. Noen ganger sprekker et egg, men det spiller da ingen rolle. :o) Når jeg lager tomatsuppe og skal ha både egg og makaroni bruker jeg samme kjelen og hiver makaronien oppi eggevannet etter 5 min og koker det i 5 min til. :o)

''Når jeg lager tomatsuppe og skal ha både egg og makaroni bruker jeg samme kjelen og hiver makaronien oppi eggevannet etter 5 min og koker det i 5 min til. :o)''

Eh, hvorfor har du ikke like godt makaronien rett i suppen?

Forøvrig opplever jeg også perfekt kokte egg selv uten eggekoker - men med kjøkkenur! *S*

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1236175955' post='4104453]

Jepp, den har myntinnkast! *hehe* Brutter'n gjorde seg noen slanter på den i ungdomstida :-)

Eggekoker er fantastisk! Jeg bruker den flere ganger pr uke. Går det an å koke egg perfekt uten, altså? ;-)

Men med "flere ganger per uke" er du jo allerede langt forbi meg i eggekokefrekvens;-)

Skrevet

''Eggekoker er fantastisk! Jeg bruker den flere ganger pr uke. Går det an å koke egg perfekt uten, altså? ;-)''

Seriøst? Jeg bruker vanlig kjele jeg. Noen ganger sprekker et egg, men det spiller da ingen rolle. :o) Når jeg lager tomatsuppe og skal ha både egg og makaroni bruker jeg samme kjelen og hiver makaronien oppi eggevannet etter 5 min og koker det i 5 min til. :o)

''Noen ganger sprekker et egg,''

Min erfaring er at det hjelper på å stikke hull i egget. Det beste redskapet til dette formålet, er en sånn liten nål man bruker til å feste ting på korktavler.

Skrevet

http://www.jernia.no/Produkter/Kj%C3%B8kken/Servere/168875.cms?prodPageid=3143

Men jeg må innrømme at denne så litt kjekk ut:

http://static.gooba.no/Image/Products/Small/EA048.jpg

På den annen side kan man jo bare bruke to stekepanner... Dessuten er skapene mine fulle nok fra før.

Ja, med to stekepanner får man jo litt mer fortgang i pannekakestekinga enn å bare bruke én panne.

Den første du la ut link til har jeg sett i butikken, og de pannekakene er bittesmå.

Skrevet

''Når jeg lager tomatsuppe og skal ha både egg og makaroni bruker jeg samme kjelen og hiver makaronien oppi eggevannet etter 5 min og koker det i 5 min til. :o)''

Eh, hvorfor har du ikke like godt makaronien rett i suppen?

Forøvrig opplever jeg også perfekt kokte egg selv uten eggekoker - men med kjøkkenur! *S*

Makaronien rett i suppa? Da blir den ikke like god som når den kokes ved siden av og dessuten vil ikke barn1 ha like mye makaroni i suppa si som barn2 må vite!

Gjest Elextra
Skrevet

''Noen ganger sprekker et egg,''

Min erfaring er at det hjelper på å stikke hull i egget. Det beste redskapet til dette formålet, er en sånn liten nål man bruker til å feste ting på korktavler.

''Det beste redskapet til dette formålet, er en sånn liten nål man bruker til å feste ting på korktavler.''

Akkurat det bruker jeg også - tilfeldigvis har vi en tavle på kjøkkenet! *S*

Skrevet

''Det beste redskapet til dette formålet, er en sånn liten nål man bruker til å feste ting på korktavler.''

Akkurat det bruker jeg også - tilfeldigvis har vi en tavle på kjøkkenet! *S*

:-)

Gjest Elextra
Skrevet

Makaronien rett i suppa? Da blir den ikke like god som når den kokes ved siden av og dessuten vil ikke barn1 ha like mye makaroni i suppa si som barn2 må vite!

''og dessuten vil ikke barn1 ha like mye makaroni i suppa si som barn2 må vite!''

Ah, da forstår det seg jo. Forøvrig tviler jeg sterkt på at makaronien smaker særlig annerledes om den kokes utenom, når den likevel skal ned i suppa.

Skrevet

Men med "flere ganger per uke" er du jo allerede langt forbi meg i eggekokefrekvens;-)

Egg på brød/rundstk/knekkis = nam! Egg+laks, egg+kaviar, egg+tomat/agurk/pepper/søtpaprika. Egg er digg! To av ungene er eggomaner ;-)

candyqueen_83
Skrevet

''Eggekoker er fantastisk! Jeg bruker den flere ganger pr uke. Går det an å koke egg perfekt uten, altså? ;-)''

Seriøst? Jeg bruker vanlig kjele jeg. Noen ganger sprekker et egg, men det spiller da ingen rolle. :o) Når jeg lager tomatsuppe og skal ha både egg og makaroni bruker jeg samme kjelen og hiver makaronien oppi eggevannet etter 5 min og koker det i 5 min til. :o)

Æsj.. Jeg syns eggeskall er så ekkelt at jeg hadde ikke klart å koke makaronien i samme vannet.

Eggekoker er praktisk. Trenger ikke stille klokke, eller passe på. Jeg setter ofte på eggekokeren, går i dusjen osv. Når det piper VET jeg eggene er ferdig. Det er de ikke alltid i kjelen.

Skrevet

''og dessuten vil ikke barn1 ha like mye makaroni i suppa si som barn2 må vite!''

Ah, da forstår det seg jo. Forøvrig tviler jeg sterkt på at makaronien smaker særlig annerledes om den kokes utenom, når den likevel skal ned i suppa.

Jo, makaronien smaker ikke det samme om den kokes i vann eller om den kokes i suppa, helt sant. :o)

Skrevet

''Eggekoker er fantastisk! Jeg bruker den flere ganger pr uke. Går det an å koke egg perfekt uten, altså? ;-)''

Seriøst? Jeg bruker vanlig kjele jeg. Noen ganger sprekker et egg, men det spiller da ingen rolle. :o) Når jeg lager tomatsuppe og skal ha både egg og makaroni bruker jeg samme kjelen og hiver makaronien oppi eggevannet etter 5 min og koker det i 5 min til. :o)

Hehe, kokt egg er omtrent dagligdags hos oss...

Skrevet

''og dessuten vil ikke barn1 ha like mye makaroni i suppa si som barn2 må vite!''

Ah, da forstår det seg jo. Forøvrig tviler jeg sterkt på at makaronien smaker særlig annerledes om den kokes utenom, når den likevel skal ned i suppa.

Bittelitt annerledes blir det vel, men ikke mye. Jeg hiver også makaronien rett oppi suppa.

candyqueen_83
Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1236176473' post='4104472]

Egg på brød/rundstk/knekkis = nam! Egg+laks, egg+kaviar, egg+tomat/agurk/pepper/søtpaprika. Egg er digg! To av ungene er eggomaner ;-)

Enig! Egg er digg. Vi koker gjerne egg både morgen og kveld ;O) Hver dag.. Hehe..

Skrevet

Æsj.. Jeg syns eggeskall er så ekkelt at jeg hadde ikke klart å koke makaronien i samme vannet.

Eggekoker er praktisk. Trenger ikke stille klokke, eller passe på. Jeg setter ofte på eggekokeren, går i dusjen osv. Når det piper VET jeg eggene er ferdig. Det er de ikke alltid i kjelen.

Jeg spiser bare hardkokte egg og kokes de i minst 10 min er de ferdige. :o)

Skrevet

Jo, makaronien smaker ikke det samme om den kokes i vann eller om den kokes i suppa, helt sant. :o)

Jeg husker at moren til en venninne kokte grønnsakene i vann ved siden av og hadde dem oppi kjøttsuppa etter at suppa var ferdig, for hun mente at det var bedre med "vannsmak" på dem enn "kjøttkraftsmak". Litt forskjell var det, det merket selv jeg som barn, men man må e.m.m. ha en bestemt grille på dette for å mene at forskjellen er så betydningsfull at det rettferdiggjør bruk av én ekstra kjel;-)

Gjest Elextra
Skrevet

Jo, makaronien smaker ikke det samme om den kokes i vann eller om den kokes i suppa, helt sant. :o)

Ah, ok... kanskje? ;)

Godt ikke mine små er slike feinschmeckere som dine, da! :D

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...