Gå til innhold

et tåpelig spørsmål


Anbefalte innlegg

Gjest jada, ikke nick nå.
Skrevet

Brukes salt i brød for at det skal heve seg (bedre) eller kun for at det skal gi bedre smak (og dermed kan utelates) ?

Skrevet

Salt påvirker så vidt jeg vet ikke gjæringsprosessen, så det er nok for smakens skyld.

Gjest minnah
Skrevet

Heving er mer knyttet til sukker, så jeg tipper det er for å gi smak ja. Jeg har pleid å bruke seltin

Onsdag1365380628
Skrevet

For mye salt påvirker gjæren i negativ retning, så jeg tilsetter en ss sukker eller to i all slags gjærdeig. I tillegg til salt. Brød helt uten salt smaker tamt.

Skrevet

Jeg glemte å ha i salt sist jeg bakte brød og de hevet seg veldig bra så det har ikke noe med hevingen å gjøre. Smaken derimot blir nok noe tammere, skal smake i morra...

Skrevet

Salt hjelper til i hevingen. Men jeg har glemt salt, og da smaker det ikke så godt.

Onsdag1365380628
Skrevet

Salt hjelper til i hevingen. Men jeg har glemt salt, og da smaker det ikke så godt.

-salt hjelper ikke til...det bremser opp....

Skrevet

-salt hjelper ikke til...det bremser opp....

Her snek det seg inn en skrivefeil. Mente at salt IKKE hjelper. Men at jeg bruker salt for smakens skyld. Takk for innlegg:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...