Gjest Anonym Skrevet 8. august 2001 Del Skrevet 8. august 2001 Jeg lurer på følgende: Hvis man blir utsatt for ørsmå mengder med HIV virus, vil det da ta lang tid før smitte kan påvises. Eller er tiden kroppen bruker på å lage antistoffer uavhengig av mengden hiv-virus? Dette lurer jeg og veldig mange andre veldig mye på 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32939-sm%C3%A5-mengder-hiv/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest UAS 8/8-01 Skrevet 8. august 2001 Del Skrevet 8. august 2001 Hei! Jeg har i dag fått beskjed om at jeg har en campylobakter jejuni, som er årsak til diare de siste 14 dagene. Kan du være snill og fortelle meg litt om denne bakterien, årsak, smittekilder, hvordan forholdsregler jeg må ta... Jeg jobber som fysioterapeut. Evt. tips om mat som jeg kan spise (holder nesten ikke på noe....) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32939-sm%C3%A5-mengder-hiv/#findComment-128589 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Christian Anker, spesialist i allmennmed Skrevet 10. august 2001 Del Skrevet 10. august 2001 Smitterisikoen avtar nok med antall hiv-partikler. Dersom man blir smittet, vil jeg ikke utelukke at det tar litt lengre tid før antallet virus blir tilstrekkelig til at kroppen reagerer med antistoffproduksjon. Jeg vil imidlertid tro at forskjellen ikke er stor og at man kan stole på tester tatt seks-åtte uker etter et mulig smittetidspunkt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32939-sm%C3%A5-mengder-hiv/#findComment-129065 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Christian Anker, spesialist i allmennmed Skrevet 11. august 2001 Del Skrevet 11. august 2001 Hei! Jeg har i dag fått beskjed om at jeg har en campylobakter jejuni, som er årsak til diare de siste 14 dagene. Kan du være snill og fortelle meg litt om denne bakterien, årsak, smittekilder, hvordan forholdsregler jeg må ta... Jeg jobber som fysioterapeut. Evt. tips om mat som jeg kan spise (holder nesten ikke på noe....) En hyppig smittekilde er smittet og utilstrekkelig stekt kylling. Forurenset vann, upasteurisert melk, opphold i utviklingsland og kontakt med smittete husdyr eller personer er også aktuelle smittekilder. Symptomene inntrer ofte 2-4 dager etter smitte og er kjennetegnet av feber, hodepine og redusert allmenntilstand i tillegg til feber. Det er imidlertid ikke uvanlig at man utvikler mer beskjedne symptomer. Som regel er det ikke behov for annen behandling enn å drikke rikelig med væske og evt. ta et febernedsettende middel. God håndhygiene er viktig for å forebygge smitte. Spesielle regler gjelder for personer som arbeider med å tilbereder mat (og jeg tror også de som arbeider i en helseinstitusjon eller barnehage). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/32939-sm%C3%A5-mengder-hiv/#findComment-129110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.