Gjest Frida 34 Skrevet 19. juni 2009 Del Skrevet 19. juni 2009 Hei, jeg var en av dem som ble inspirert av boken "Kjernesunn familie" og kuttet ut melk, gluten og sukker fra kosten. Bakgrunnen var ikke at jeg opplevde at jeg var allergisk mot disse matvarene, men at jeg hadde vært mye trøtt og sliten. Jeg var i starten godt fornøyd med resultatene av det nye kostholdet, følte meg mye mer energisk og våken. Nå etter cirka 2 måneder, har jeg imidlertid også sett ulempene av dette kostholdet: Det er vanskelig når man er ute og reiser og ikke får tak i matvarene man vanligvis spiser, det er upraktisk på farten når det ikke er noe gluten/sukker/melkefritt å få kjøpt, det er ikke spesielt hyggelig når man får servert mat man ikke kan spise etc. Så jeg tenkte begynne å spise gluten og melk igjen, om enn ikke så mye sukker. Jeg har imidlertid to ganger nå prøvd, men fått veldige magesmerter, diare den ene gangen og oppkast en andre. Mitt spørsmål er: Har jeg nå påført meg selv en matintoleranse jeg i utgangspunktet ikke hadde? Er det mulig etter 2 mnd uten disse matvarene? Og hvor sakte/forsiktig bør jeg i tilfelle trappe opp igjen? Vil det uansett bli ubehag etc på veien før jeg tåler melk og gluten igjen? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/330627-p%C3%A5f%C3%B8rt-allergi-mot-melk-og-gluten/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MayLynn Skrevet 21. juni 2009 Del Skrevet 21. juni 2009 Kanskje du hadde matintoleranse og det var derfor du var så mye trøtt og sliten? Derfor hjalp det gluten og melkefrie kostholdet. Kanskje du har cøliaki? Testet du deg før du begynte på glutenfritt? Det er alltid lurt å ta cøliaki test FØR man begynner på glutenfri kost - kan være veldig vanskelig å få diagnosen når man først har begynt på glutenfritt. Da normaliserer tarmen seg og blodprøvene blir fine. "Fordelen" med å få diagnosen er at man får økonomisk støtte til maten da den jo er dyrere å kjøpe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/330627-p%C3%A5f%C3%B8rt-allergi-mot-melk-og-gluten/#findComment-2768819 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.