Gjest morrabrød Skrevet 31. juli 2009 Del Skrevet 31. juli 2009 Vet du hvordan man kan justere denne oppskriften slik at brødene blir mindre klebrige? 300 g hvetemel, siktet 300 g rugmel, sammalt, grov 0,45 liter lunket vann 2 teskjer tørrgjær Innstillinger på brødbakemaskin (Wilfa BM1) Elte/steketid: 4 timer Vekt: 1kg Varme/bruning: Dark (Mulige valg: light, medium, dark, quick) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/332496-justering-av-br%C3%B8doppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. august 2009 Del Skrevet 14. august 2009 Brød helt uten både fett, salt og søtning må da bli utrolig kjedelig på smak? Jeg ville i alle fall hatt i en ts salt... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/332496-justering-av-br%C3%B8doppskrift/#findComment-2791728 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest morrabrød Skrevet 14. august 2009 Del Skrevet 14. august 2009 Brød helt uten både fett, salt og søtning må da bli utrolig kjedelig på smak? Jeg ville i alle fall hatt i en ts salt... Grunnen til at jeg ikke bruker salt, er legens kraftige advarsel mot salt. Har en fordøyelsesykdom som gjør at jeg må passe meg ekstra. Smaken er faktisk ikke så verst. Skulle bare hatt et mindre klissete brød.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/332496-justering-av-br%C3%B8doppskrift/#findComment-2791862 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. august 2009 Del Skrevet 14. august 2009 Grunnen til at jeg ikke bruker salt, er legens kraftige advarsel mot salt. Har en fordøyelsesykdom som gjør at jeg må passe meg ekstra. Smaken er faktisk ikke så verst. Skulle bare hatt et mindre klissete brød.... Aha - da blir det noe annet ja. Litt mer mel kanskje? Havregryn? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/332496-justering-av-br%C3%B8doppskrift/#findComment-2791899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mikkelina Skrevet 14. august 2009 Del Skrevet 14. august 2009 Du kan ikke bruke Seltin heller? Er det litt lite stekt siden det er klissete..? Jeg har Wilfa brødbaker og kjenner ikke disse innstillingene. Har i 3,5 dl vann og 2 ss rapsolje, 3 dl store havregryn, 1 dl sammalt spelt og 5 dl vanlig spelt (eller hvetemel). 2 ts sukker, 1,5 ts seltin og 1,5 ts tørrgjær. Vet ikke hvordan forholdene her blir i sammenligning med din opskrift, men brødet blir hvertfall ikke klissete. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/332496-justering-av-br%C3%B8doppskrift/#findComment-2791902 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest morrabrød Skrevet 16. august 2009 Del Skrevet 16. august 2009 Aha - da blir det noe annet ja. Litt mer mel kanskje? Havregryn? Havregryn må prøves ut. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/332496-justering-av-br%C3%B8doppskrift/#findComment-2792631 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest morrabrød Skrevet 16. august 2009 Del Skrevet 16. august 2009 Du kan ikke bruke Seltin heller? Er det litt lite stekt siden det er klissete..? Jeg har Wilfa brødbaker og kjenner ikke disse innstillingene. Har i 3,5 dl vann og 2 ss rapsolje, 3 dl store havregryn, 1 dl sammalt spelt og 5 dl vanlig spelt (eller hvetemel). 2 ts sukker, 1,5 ts seltin og 1,5 ts tørrgjær. Vet ikke hvordan forholdene her blir i sammenligning med din opskrift, men brødet blir hvertfall ikke klissete. ''Du kan ikke bruke Seltin heller? '' Nix. Levra har ikke godt av det i følge legen. Akkurat salt var legen mest streng på. Så da så. Grunnen til at jeg baker selv er for å unngå salt og alle slags kunstige tilsettinger. Og brød var en av de viktigste kildene til dette. Mange takk for tips på bakeoppskrift. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/332496-justering-av-br%C3%B8doppskrift/#findComment-2792643 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.