Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest morrabrød
Skrevet

Vet du hvordan man kan justere denne oppskriften slik at brødene blir mindre klebrige?

300 g hvetemel, siktet

300 g rugmel, sammalt, grov

0,45 liter lunket vann

2 teskjer tørrgjær

Innstillinger på brødbakemaskin (Wilfa BM1)

Elte/steketid: 4 timer

Vekt: 1kg

Varme/bruning: Dark (Mulige valg: light, medium, dark, quick)

  • 2 uker senere...
Skrevet

Brød helt uten både fett, salt og søtning må da bli utrolig kjedelig på smak? Jeg ville i alle fall hatt i en ts salt...

Gjest morrabrød
Skrevet

Brød helt uten både fett, salt og søtning må da bli utrolig kjedelig på smak? Jeg ville i alle fall hatt i en ts salt...

Grunnen til at jeg ikke bruker salt, er legens kraftige advarsel mot salt. Har en fordøyelsesykdom som gjør at jeg må passe meg ekstra. Smaken er faktisk ikke så verst. Skulle bare hatt et mindre klissete brød....

Skrevet

Grunnen til at jeg ikke bruker salt, er legens kraftige advarsel mot salt. Har en fordøyelsesykdom som gjør at jeg må passe meg ekstra. Smaken er faktisk ikke så verst. Skulle bare hatt et mindre klissete brød....

Aha - da blir det noe annet ja. Litt mer mel kanskje? Havregryn?

Gjest mikkelina
Skrevet

Du kan ikke bruke Seltin heller?

Er det litt lite stekt siden det er klissete..?

Jeg har Wilfa brødbaker og kjenner ikke disse innstillingene. Har i 3,5 dl vann og 2 ss rapsolje, 3 dl store havregryn, 1 dl sammalt spelt og 5 dl vanlig spelt (eller hvetemel). 2 ts sukker, 1,5 ts seltin og 1,5 ts tørrgjær.

Vet ikke hvordan forholdene her blir i sammenligning med din opskrift, men brødet blir hvertfall ikke klissete.

Gjest morrabrød
Skrevet

Aha - da blir det noe annet ja. Litt mer mel kanskje? Havregryn?

Havregryn må prøves ut. :-)

Gjest morrabrød
Skrevet

Du kan ikke bruke Seltin heller?

Er det litt lite stekt siden det er klissete..?

Jeg har Wilfa brødbaker og kjenner ikke disse innstillingene. Har i 3,5 dl vann og 2 ss rapsolje, 3 dl store havregryn, 1 dl sammalt spelt og 5 dl vanlig spelt (eller hvetemel). 2 ts sukker, 1,5 ts seltin og 1,5 ts tørrgjær.

Vet ikke hvordan forholdene her blir i sammenligning med din opskrift, men brødet blir hvertfall ikke klissete.

''Du kan ikke bruke Seltin heller? ''

Nix. Levra har ikke godt av det i følge legen. Akkurat salt var legen mest streng på. Så da så.

Grunnen til at jeg baker selv er for å unngå salt og alle slags kunstige tilsettinger. Og brød var en av de viktigste kildene til dette.

Mange takk for tips på bakeoppskrift. :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...