Gjest morrabrød Skrevet 31. juli 2009 Skrevet 31. juli 2009 Vet du hvordan man kan justere denne oppskriften slik at brødene blir mindre klebrige? 300 g hvetemel, siktet 300 g rugmel, sammalt, grov 0,45 liter lunket vann 2 teskjer tørrgjær Innstillinger på brødbakemaskin (Wilfa BM1) Elte/steketid: 4 timer Vekt: 1kg Varme/bruning: Dark (Mulige valg: light, medium, dark, quick) 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. august 2009 Skrevet 14. august 2009 Brød helt uten både fett, salt og søtning må da bli utrolig kjedelig på smak? Jeg ville i alle fall hatt i en ts salt... 0 Siter
Gjest morrabrød Skrevet 14. august 2009 Skrevet 14. august 2009 Brød helt uten både fett, salt og søtning må da bli utrolig kjedelig på smak? Jeg ville i alle fall hatt i en ts salt... Grunnen til at jeg ikke bruker salt, er legens kraftige advarsel mot salt. Har en fordøyelsesykdom som gjør at jeg må passe meg ekstra. Smaken er faktisk ikke så verst. Skulle bare hatt et mindre klissete brød.... 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. august 2009 Skrevet 14. august 2009 Grunnen til at jeg ikke bruker salt, er legens kraftige advarsel mot salt. Har en fordøyelsesykdom som gjør at jeg må passe meg ekstra. Smaken er faktisk ikke så verst. Skulle bare hatt et mindre klissete brød.... Aha - da blir det noe annet ja. Litt mer mel kanskje? Havregryn? 0 Siter
Gjest mikkelina Skrevet 14. august 2009 Skrevet 14. august 2009 Du kan ikke bruke Seltin heller? Er det litt lite stekt siden det er klissete..? Jeg har Wilfa brødbaker og kjenner ikke disse innstillingene. Har i 3,5 dl vann og 2 ss rapsolje, 3 dl store havregryn, 1 dl sammalt spelt og 5 dl vanlig spelt (eller hvetemel). 2 ts sukker, 1,5 ts seltin og 1,5 ts tørrgjær. Vet ikke hvordan forholdene her blir i sammenligning med din opskrift, men brødet blir hvertfall ikke klissete. 0 Siter
Gjest morrabrød Skrevet 16. august 2009 Skrevet 16. august 2009 Aha - da blir det noe annet ja. Litt mer mel kanskje? Havregryn? Havregryn må prøves ut. :-) 0 Siter
Gjest morrabrød Skrevet 16. august 2009 Skrevet 16. august 2009 Du kan ikke bruke Seltin heller? Er det litt lite stekt siden det er klissete..? Jeg har Wilfa brødbaker og kjenner ikke disse innstillingene. Har i 3,5 dl vann og 2 ss rapsolje, 3 dl store havregryn, 1 dl sammalt spelt og 5 dl vanlig spelt (eller hvetemel). 2 ts sukker, 1,5 ts seltin og 1,5 ts tørrgjær. Vet ikke hvordan forholdene her blir i sammenligning med din opskrift, men brødet blir hvertfall ikke klissete. ''Du kan ikke bruke Seltin heller? '' Nix. Levra har ikke godt av det i følge legen. Akkurat salt var legen mest streng på. Så da så. Grunnen til at jeg baker selv er for å unngå salt og alle slags kunstige tilsettinger. Og brød var en av de viktigste kildene til dette. Mange takk for tips på bakeoppskrift. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.