Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Nå er jeg egentlig godt i gang med kostholdsomlegging.

Til frokost spiser jeg 2 - 3 Ryvita fullkornsknekkebrød med magerost og spekeskinke (nydelig godt - vet at spekeskinke er litt ille, men må unne meg noe) eller leverpostei (bruker nok litt mye - smaker fantastisk!) eller hvitost eller annet godt pålegg jeg har lyst på og drikker juice til. Gjerne et eple etterpå.

Nå om sommeren spiser jeg ikke lunsj, siden frokosten er i halv 11-tida.

Middag: vanlig porsjon mat - med grønnsaker/ salat. Lite poteter, litt ris og ikke pasta. (Hva spiser dere andre? Har litt problemer med å ikke spise særlig av dette. Men hvordan blir man da mett? :-))

Dessert: ei frukt

Kveldsmat: som frokost eller frokostblandingen min (havregryn, solsikkefrø, nøtter, rosiner, kruskakli).

Litt cola unner jeg meg (ca et glass om dagen), og en 1/3 l iskaffe er også godt. :-) Vet at jeg burde la det være, men jeg trenger noe godt.

Ellers har jeg begynt å trene 2 - 3 ganger i uka. Ikke den store treningen, riktignok, men jeg kjenner meg selv såpass godt at blir jeg for sliten, mister jeg motivasjonen, og da er mye bortkasta.

Høres sikkert merkelig ut dette, men tror nok jeg skal gå ned. Gått på denne kosten i 3 uker nå, merker ikke resultater ennå, annet enn at magen ikke er så oppblåst. Tror det kommer av at jeg unngår hvetemel så mye som mulig.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå i sommer har jeg spist alt for mye av alt. :o) Men til vanlig spiser til middag f.eks. 2 kjøttkaker / 2 fiskekaker / 1 laksebit / 1 kyllingfilet + 1/2 porsjon ris / pasta / litt potet og _masse_ grønnsaker.

Husk formelen: 1/4 av middagsfatet skal dekkes av kjøtt eller fisk, 1/4 av potet / pasta / ris og 1/2 av grønnsaker. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2788895
Del på andre sider

Gjest Skal ned 60 kg -54,2

Hmm.., snakker du om cola med sukker? Det er vel ikke så lurt å drikke sukkerholdige drikker til daglig hvis du vil ned i vekt. Hva med å kose deg med det bare i helga? Fredag og lørdag f.eks?

Ellers syns jeg kostholdet ditt høres greit ut. Jeg spiser bare skjelden poteter, ris, pasta, men jeg spiser ubegrenset av grønnsaker - kokte, stekte, bakte og rå til alle måltider. Når du ikke spiser ris og pasta, kan du også unne deg litt mer av fugl og fisk enn du ellers ville spist. Jeg spiser mye bær.

Lykke til videre!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2788986
Del på andre sider

Linser, bønner og belgfrukter metter masse, og kan erstatte noe av poteter/ris/pasta.

Ellers finnes det også fullkornspasta.

Det beste du kan gjøre er å lese pakningsvedlegg. Jeg får litt sjokk av enkelte ting. F.eks. var det 128 kalorier i EN kjeks så jeg i går.

Drikke bør du være obs på. Her kan det være mange kalorier. Les bak. Mye drikke kan erstattes av vann. Så kan du heller kose deg litt ekstra en dag i uka.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789227
Del på andre sider

Linser, bønner og belgfrukter metter masse, og kan erstatte noe av poteter/ris/pasta.

Ellers finnes det også fullkornspasta.

Det beste du kan gjøre er å lese pakningsvedlegg. Jeg får litt sjokk av enkelte ting. F.eks. var det 128 kalorier i EN kjeks så jeg i går.

Drikke bør du være obs på. Her kan det være mange kalorier. Les bak. Mye drikke kan erstattes av vann. Så kan du heller kose deg litt ekstra en dag i uka.

Bønner er vel stappfulle av karbohydrater? Spiser brokolli jeg. ;) Det er godt.. Eller asparges med hvitløk og cherrytomater, i ovnen på 200 fem min. nam nam.. :) Og masse salat.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789921
Del på andre sider

Bønner er vel stappfulle av karbohydrater? Spiser brokolli jeg. ;) Det er godt.. Eller asparges med hvitløk og cherrytomater, i ovnen på 200 fem min. nam nam.. :) Og masse salat.

Linser og bønner er langsomme karbohydrater. (Brokkoli er også karbohydrater.....) De inneholder også mye proteiner. Alt i alt så er dette super mat:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789932
Del på andre sider

Annonse

Brokkoli inneholder minimalt med karbohydrater i forhold til bønner og linser.

Vet det:-)

Men vi trenger også karbohydrater. Det er viktig for oss. Det viktige er at vi velger de langsomme.

Tror at omtrent alle kostholdseksperter anbefaler dette:-) (Bl.a. Grethe Roede og Fedon Lindberg)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789936
Del på andre sider

Vet det:-)

Men vi trenger også karbohydrater. Det er viktig for oss. Det viktige er at vi velger de langsomme.

Tror at omtrent alle kostholdseksperter anbefaler dette:-) (Bl.a. Grethe Roede og Fedon Lindberg)

Hehe, vi -trenger- ikke karbohydrater. Jeg lever på under 30 gram karbohydrater om dagen og har det helt flott. Jeg MÅ det, for å være frisk.

De aller fleste kunne helt fint ha kuttet karbohydratmengden sin i to og fått det mye bedre.

Når det er sagt er jeg selvsagt enig i at bønner, linser og grove knekkebrød er langt bedre for kroppen enn ris, pasta og kneippbrød.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789940
Del på andre sider

Hehe, vi -trenger- ikke karbohydrater. Jeg lever på under 30 gram karbohydrater om dagen og har det helt flott. Jeg MÅ det, for å være frisk.

De aller fleste kunne helt fint ha kuttet karbohydratmengden sin i to og fått det mye bedre.

Når det er sagt er jeg selvsagt enig i at bønner, linser og grove knekkebrød er langt bedre for kroppen enn ris, pasta og kneippbrød.

Hvorvidt man trenger eller ikke trenger karbohydrater kan muligens diskuteres, men det er fortsatt uklart hvorvidt svært langvarig inntak av store mengder proteiner er skadelig for nyrer, og visse typer fett er heller ikke ansett som ok sett fra et helsemessig perspektiv. Om noen år vet vi sannsynligvis mer om dette, men på nåværende tidspunkt fraråder vel flertallet av ernæringsspesialister å unngå de ekstreme løsningene.

Jeg tror de fleste gjør klokest i å velge et balansert kosthold, men så finnes det selvfølgelig spesielle forhold som kan gjøre det riktig med mer ekstreme løsninger. Du har vel selv en kropp som gjør det fornuftig å velge det mer ekstreme, men heldigivis gjelder dette neppe flertallet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789941
Del på andre sider

Hvorvidt man trenger eller ikke trenger karbohydrater kan muligens diskuteres, men det er fortsatt uklart hvorvidt svært langvarig inntak av store mengder proteiner er skadelig for nyrer, og visse typer fett er heller ikke ansett som ok sett fra et helsemessig perspektiv. Om noen år vet vi sannsynligvis mer om dette, men på nåværende tidspunkt fraråder vel flertallet av ernæringsspesialister å unngå de ekstreme løsningene.

Jeg tror de fleste gjør klokest i å velge et balansert kosthold, men så finnes det selvfølgelig spesielle forhold som kan gjøre det riktig med mer ekstreme løsninger. Du har vel selv en kropp som gjør det fornuftig å velge det mer ekstreme, men heldigivis gjelder dette neppe flertallet.

I tillegg er animalsk protein ressurskrevende å produsere, hvis man tenker globalt, miljømessig og solidarisk...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789943
Del på andre sider

Hvorvidt man trenger eller ikke trenger karbohydrater kan muligens diskuteres, men det er fortsatt uklart hvorvidt svært langvarig inntak av store mengder proteiner er skadelig for nyrer, og visse typer fett er heller ikke ansett som ok sett fra et helsemessig perspektiv. Om noen år vet vi sannsynligvis mer om dette, men på nåværende tidspunkt fraråder vel flertallet av ernæringsspesialister å unngå de ekstreme løsningene.

Jeg tror de fleste gjør klokest i å velge et balansert kosthold, men så finnes det selvfølgelig spesielle forhold som kan gjøre det riktig med mer ekstreme løsninger. Du har vel selv en kropp som gjør det fornuftig å velge det mer ekstreme, men heldigivis gjelder dette neppe flertallet.

Nå er det svært lite seriøs forskning som underbygger påstanden om at fett er farlig - uansett form. Men den diskusjonen orker jeg ikke ta her, for da må jeg diskutere med hele Norge, som du selv kommenterer ;)

Jeg vil også påpeke at jeg ikke mente alle og enhver må ned på et så lavt karbohydratantall som meg for å få en helsegevinst. Jeg har jo, til informasjon for andre som eventuelt leser dette, ganske ekstrem reaktiv hypoglykemi som kun kan holdes i sjakk med svært lite karbohydrater og mye fett.

Generelt tror jeg folk flest spiser for mye sukker, for mye fint mel og for lite grønnsaker. -Det- er i alle fall alle kostholdseksperter og forskere enig om ;)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789944
Del på andre sider

Hvorvidt man trenger eller ikke trenger karbohydrater kan muligens diskuteres, men det er fortsatt uklart hvorvidt svært langvarig inntak av store mengder proteiner er skadelig for nyrer, og visse typer fett er heller ikke ansett som ok sett fra et helsemessig perspektiv. Om noen år vet vi sannsynligvis mer om dette, men på nåværende tidspunkt fraråder vel flertallet av ernæringsspesialister å unngå de ekstreme løsningene.

Jeg tror de fleste gjør klokest i å velge et balansert kosthold, men så finnes det selvfølgelig spesielle forhold som kan gjøre det riktig med mer ekstreme løsninger. Du har vel selv en kropp som gjør det fornuftig å velge det mer ekstreme, men heldigivis gjelder dette neppe flertallet.

Fornuftig svar:-)

Jeg tror også at ekstremdietter ikke er bra for flertallet.

Karbohydrater er kroppens drivstoff. Når vi går "tom" for det, så begynner kroppen å forbrenne fettet direkte. Dette er en tung prosess, og vi mister da mye yteevne. Derfor rådes folk til inntak av karbohydrater under lange treningsøkter.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789945
Del på andre sider

Annonse

Gjest annlovinda

Nå er det svært lite seriøs forskning som underbygger påstanden om at fett er farlig - uansett form. Men den diskusjonen orker jeg ikke ta her, for da må jeg diskutere med hele Norge, som du selv kommenterer ;)

Jeg vil også påpeke at jeg ikke mente alle og enhver må ned på et så lavt karbohydratantall som meg for å få en helsegevinst. Jeg har jo, til informasjon for andre som eventuelt leser dette, ganske ekstrem reaktiv hypoglykemi som kun kan holdes i sjakk med svært lite karbohydrater og mye fett.

Generelt tror jeg folk flest spiser for mye sukker, for mye fint mel og for lite grønnsaker. -Det- er i alle fall alle kostholdseksperter og forskere enig om ;)

''Generelt tror jeg folk flest spiser for mye sukker, for mye fint mel og for lite grønnsaker.''

Ja - dette tror jeg nok er vanlig for veldig mange av oss, dessverre.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789947
Del på andre sider

Nå er det svært lite seriøs forskning som underbygger påstanden om at fett er farlig - uansett form. Men den diskusjonen orker jeg ikke ta her, for da må jeg diskutere med hele Norge, som du selv kommenterer ;)

Jeg vil også påpeke at jeg ikke mente alle og enhver må ned på et så lavt karbohydratantall som meg for å få en helsegevinst. Jeg har jo, til informasjon for andre som eventuelt leser dette, ganske ekstrem reaktiv hypoglykemi som kun kan holdes i sjakk med svært lite karbohydrater og mye fett.

Generelt tror jeg folk flest spiser for mye sukker, for mye fint mel og for lite grønnsaker. -Det- er i alle fall alle kostholdseksperter og forskere enig om ;)

At vi spiser for mye sukker og fint mel og for lite grønnsaker stemmer jo. Og den type karbohydrater trenger vi ikke. (Med unntak av langvarige treningsøkter. Da synes jeg det er greit å fylle på med litt kjappe karbohydrater for å klare å opprettholde yteevnen.)

Så dersom vi endrer kostholdet til grovere og grønnere så er dette definitivt en helsegevinst:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789948
Del på andre sider

Nå erstattes jo stort sett karbohydrater (ris, pasta, brød osv) med grønnsaker. Så det er jo mindre interessant :)

''Nå erstattes jo stort sett karbohydrater (ris, pasta, brød osv) med grønnsaker.''

Det gjelder ikke alle "dietter", noen har MYE kylling og egg i sitt opplegg...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789949
Del på andre sider

Nå er det svært lite seriøs forskning som underbygger påstanden om at fett er farlig - uansett form. Men den diskusjonen orker jeg ikke ta her, for da må jeg diskutere med hele Norge, som du selv kommenterer ;)

Jeg vil også påpeke at jeg ikke mente alle og enhver må ned på et så lavt karbohydratantall som meg for å få en helsegevinst. Jeg har jo, til informasjon for andre som eventuelt leser dette, ganske ekstrem reaktiv hypoglykemi som kun kan holdes i sjakk med svært lite karbohydrater og mye fett.

Generelt tror jeg folk flest spiser for mye sukker, for mye fint mel og for lite grønnsaker. -Det- er i alle fall alle kostholdseksperter og forskere enig om ;)

''Generelt tror jeg folk flest spiser for mye sukker, for mye fint mel og for lite grønnsaker. -Det- er i alle fall alle kostholdseksperter og forskere enig om ;)

''

Dette er vi nok enige om alle sammen, ja:-)

Jeg synes det er grunn til å ha en viss avventende og ydmyk holdning i forhold til hva man i fremtiden vil komme frem til mht ernæring. Er ikke enig med deg i at det ikke finnes seriøs forskning som sier noe om ulike fett-typers innvirkning på helse, men resultatene er vel noe sprikende.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789951
Del på andre sider

''Nå erstattes jo stort sett karbohydrater (ris, pasta, brød osv) med grønnsaker.''

Det gjelder ikke alle "dietter", noen har MYE kylling og egg i sitt opplegg...

Egg spiser jeg mye av, selvfølgelig (siden jeg ikke kan spise brød). Rundt tre om dagen. Egg er uansett ikke det verste, sett fra et bærekraftig perspektiv.

Men ellers spiser jeg neppe mer kjøtt enn noen andre. Jeg kjenner mange som spiser lavkarbo og selv om proteinmengden øker litt i begynnelsen, så detter det ofte ned på et tilnærmet "normalt" nivå.

Normalt for de som ønsker å spise sunt og ikke går for brød med prim til hvert måltid :)

I stedet for to brødskiver med salami, så spiser jeg salat med fire salamiskiver kuttet opp. I stedet for to brødskiver med makrell i tomat, så spiser jeg like greit bare makrellen i tomat sammen med agurk. Osv, osv. Middagene er jo de samme, bare med mer grønnsaker og fett :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789952
Del på andre sider

Nå erstattes jo stort sett karbohydrater (ris, pasta, brød osv) med grønnsaker. Så det er jo mindre interessant :)

''Nå erstattes jo stort sett karbohydrater (ris, pasta, brød osv) med grønnsaker''.

Grønnsaker er også karbohydrater.

I mange dietter erstattes karbohydrater med fett og protein,

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/332860-kosthold-igjen/#findComment-2789953
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...