Gjest Guroen Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Har dere en god oppskrift på kålrabistappe og vet dere om det er ok å koke opp kålrabien dagen før? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Jeg ville definitivt ikke kokt kålen dagen før! Da hadde jeg i så fall laget ferdig det hele og varmet det opp dagen etter. Men noen god oppskrift har jeg ikke, er helt talentløs på kålstappe dessverre for det er jo vanvittig godt! Men vi pleier å koke kålen skikkelig mør (i skiver eller mindre biter) og stapper den med litt kjøttkraft, salt og pepper og gjerne litt muskatt og kanskje en liten fløteskvett om vi har det. Men jeg synes aldri jeg får konsistensen helt som den skal være, muligens fordi vi rett og slett er for utålmodige og ikke koker kålen lenge nok. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857047 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Kok opp kålrot i rikelig mengde, det blir omtrent bare halvparten så mye (rent volum-messig) når det er stappet. Kok til den kan stappes, men ikke til den er kokt i stykker. Altså kan du bare kjenne på den underveis, når den er myk nok til å stappe - så tar du den av, heller av vannet, og stapper. Når du har stappet alt har du oppi litt melk, så den blir LITT grøtete - men ikke helt grøt. Du må jo se an konsistensen litt, det er smaksforskjeller her. Etter det har du i salt, pepper og muskat til du synes den smaker godt 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857051 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Jeg gjør som Persille, men jeg bruker stavmikseren til å mose. Da blir stappen myk og deilig:-) Jeg tror heller du bør lage hele stappen ferdig dagen før enn å bare koke kålrabien dagen før. Jeg tipper den blir litt seig av å ligge over natten og dermed ikke så god å stappe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857053 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Jeg gjør som Persille, men jeg bruker stavmikseren til å mose. Da blir stappen myk og deilig:-) Jeg tror heller du bør lage hele stappen ferdig dagen før enn å bare koke kålrabien dagen før. Jeg tipper den blir litt seig av å ligge over natten og dermed ikke så god å stappe. Stavmikser ja - det var lurt! Jeg må ta med meg min utover til min kjære skjønner jeg. ) Takk for tipset! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857054 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ariadne Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 I tillegg kan du ha oppi en potet for å runde av smaken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857060 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tusseline Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Kok kålrabi i biter/skiver til de er godt møre. Mos med moser (ikke maskin). Ha i _litt_ kokt potet og kokt gulrot og mos sammen med kålrabien (1/2 potet og gulrot pr. hode kanskje). Det gir en fin avrunding av smaken! I tillegg har du i litt kremfløte og meierismør, muskat, salt og pepper. Om du skal ha stappen til pinnekjøtt, setter en liten dæsj med kraft fra pinnekjøttet virkelig spissen på stappa . 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857089 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tusseline Skrevet 30. november 2009 Del Skrevet 30. november 2009 Jeg gjør som Persille, men jeg bruker stavmikseren til å mose. Da blir stappen myk og deilig:-) Jeg tror heller du bør lage hele stappen ferdig dagen før enn å bare koke kålrabien dagen før. Jeg tipper den blir litt seig av å ligge over natten og dermed ikke så god å stappe. Jeg vil ikke anbefale stavmikser. Stappa bør ha litt tyggemotstand (noen små biter). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857090 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Guroen Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Takk for alle gode råd:-) Prøver meg i dag med fersk ukokt kålrabistappe! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857128 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Jeg vil ikke anbefale stavmikser. Stappa bør ha litt tyggemotstand (noen små biter). Det er vel smak og behag:-) Selv liker jeg dårlig biter i kålrabistappen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857142 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Jeg ville ikke kokt kålrabien dagen før. Ha god tid, for noen kålrabier tar en evighet å koke møre. Jeg kutter den opp i biter, koker mør, ikke graut, bare mør. Siler av vannet, har oppi kremfløte, godt smør, og kjøttkraft dersom jeg har kokt pinnekjøtt eller knoker. Litt pepper. Jeg stauker det eller bruker stavmikser, det kommer an på om du vil ha den glatt eller med litt biter i. Jeg bruker ikke potet eller gulerot, men noen foretrekker det oppi. Smak deg frem, fløten demper smaken, smøret hever den, så har jeg oppi etter om den er sterk eller svak. Buljong kan også brukes dersom du ikke har kraft. Vær obs på at kjøttkraft kan være veldig salt, slik at du ikke får alt for slt stappe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857144 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Jeg koker kålrabien mør. Tilsetter litt smør (ikke margarin) + fløte + litt buljong og smaker til med salt og pepper. "Stapper" det med potetstapper eller stavmikser. Oppskriften har jeg laget selv, og synes denne blir veldig god. Litt mer smak enn det en del andre har. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857161 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Jeg vil ikke anbefale stavmikser. Stappa bør ha litt tyggemotstand (noen små biter). Enig, det skal jo ikke være grøt... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857348 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Guroen Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Jeg koker kålrabien mør. Tilsetter litt smør (ikke margarin) + fløte + litt buljong og smaker til med salt og pepper. "Stapper" det med potetstapper eller stavmikser. Oppskriften har jeg laget selv, og synes denne blir veldig god. Litt mer smak enn det en del andre har. Takk for tips! Tror jeg dropper buljongen i denne omgang og heller eksperimenterer litt med den evt senere når jeg vet jeg kan klare å lage den god nok fra før;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Guroen Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 [quote name=Shira )' timestamp='1259653743' post='4260584] Jeg ville ikke kokt kålrabien dagen før. Ha god tid, for noen kålrabier tar en evighet å koke møre. Jeg kutter den opp i biter, koker mør, ikke graut, bare mør. Siler av vannet, har oppi kremfløte, godt smør, og kjøttkraft dersom jeg har kokt pinnekjøtt eller knoker. Litt pepper. Jeg stauker det eller bruker stavmikser, det kommer an på om du vil ha den glatt eller med litt biter i. Jeg bruker ikke potet eller gulerot, men noen foretrekker det oppi. Smak deg frem, fløten demper smaken, smøret hever den, så har jeg oppi etter om den er sterk eller svak. Buljong kan også brukes dersom du ikke har kraft. Vær obs på at kjøttkraft kan være veldig salt, slik at du ikke får alt for slt stappe. Takk for tipsene! Tror jeg vil velge å bruke oppskriften din med kremfløte og kjøttkraft:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857631 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Ang. dagen før kan jeg ikke svare på... Jeg har alltid litt poteter sammen med kålrabien. Da blir den mildere på smak. Ha i fløte og aller helst sjy fra pinnekjøtt eller annen kjøttmat du evt. skal ha ved siden av. Salt og pepper må du også ha oppi. Kjempegodt 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857634 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Vi har også alltid potet og gulrot i, pluss en god del fløte. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Det er vel smak og behag:-) Selv liker jeg dårlig biter i kålrabistappen. Enig! Jeg vil ha den helt glatt, akkurat som potetmosen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Jeg tror jeg ville nøyd meg med å _dele opp_ kålrabien dagen før, og latt det ligge i lettsaltet vann. Det er jo der mesteparten av jobben ligger. Jeg moser med håndmoser og tilsetter kremfløte, salt, pepper og muskat. I tillegg har vi en blandet rotmos ved siden (hvis det er snakk om pinnekjøtt, da), og oppi der har vi potet, søtpotet (yummie!!) og litt sellerirot. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857640 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Enig! Jeg vil ha den helt glatt, akkurat som potetmosen Men blir den ikke seig hvos man bruker stavmikser? Har ikke prøvd et på kålrabistappe, men har hørt om folk sm har brukt det på potetstappe, og den blir pga all stivelsen seig som tannpasta! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/#findComment-2857642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.