Gjest Julekone Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Kan man som vertskap for søster/svoger/svigerfar la være å servere pinnekjøttet på fat ved bordet og heller gå 3 meter ut på kjøkkenet og hente selv på bank og i ovn? eller er det helt utelukekt, tro? Synes det er vanskelig å virkelig nyte julefreden og maten når man hele tiden må passe på å fylle fat etc.... 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 2 juledag er det min tur til å ha juleselskap. 22 stykker blir vi i år. Jeg dekker på et fint bord i stuen, og har all maten på kjøkkenet, hvor jeg legger på fat og så får folk gå og forsyne seg selv. Mye lettere å rydde opp etterpå også. 0 Siter
Speak Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Dette er ditt valg. Det spiller ingen rolle synes jeg. (Altså for de som skal spise) 0 Siter
trollemor;o) Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Gjør det du syns er best. helt greit å hente mat selv!! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Selv synes jeg det er vanskelig å nyte julefreden når noen av gjestene til enhver tid er på vei til eller fra kjøkkenet for å fylle tallerkenen. Da løper jeg heller litt ekstra selv. Men "alt går", som man sier :-) 0 Siter
fargeklatten Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Når vi er mange til bords så er det ikke alltid greit for meg som vertskap, er på hogget hele tiden og livredd for at ikke fatene er fulle nok og sausen varm. Det gir jo ingen god stemning ved bordet. Man skal jo helst være avslappet og ha det fint selv også. Så gjør som du føler at du også har det bra og vær heller en glad og ikkestresset vertinne! 0 Siter
jubalong70 Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Selvsagt kan man legge opp til selvforsyning. Personlig synes jeg det er bedre med litt store fat som man må etterfylle. Synes det er koselig at alle sitter til bords og ikke en etter en spretter opp for å forsyne seg. Men, jeg hadde ikke reagert om vi hadde vært på besøk og måtte forsynes oss selv. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 2 juledag er det min tur til å ha juleselskap. 22 stykker blir vi i år. Jeg dekker på et fint bord i stuen, og har all maten på kjøkkenet, hvor jeg legger på fat og så får folk gå og forsyne seg selv. Mye lettere å rydde opp etterpå også. Enig, sånn gjorde jeg det i går, vi var 24 stk. Hadde div. julemat og alt var plassert på kjøkkenet, inkl. brød og smør. Hadde et lite bord stående i stua med drikkevarer og fikk en til å ta ansvaret for at folk hadde noe i glassene. Jeg selv satt på kjøkkenet siden noen måtte sitte der pga plassen. Da fikk jeg samtidig fulgt med på om fatene trengte påfyll, men tok meg et par turer inn i stua for å høre om folk hadde det bra:-) Alle var fornøyd med førjulsfamilieselskapet så jeg følte meg som ei god vertinne. Var virkelig koselig å se de gamle stråle ved å ha alle samla på en gang: barn, svigerbarn, barnebarn, svigerbarnebarn og oldebarn. Tradisjon hos oss dette. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Ja, det kan du gjøre, men blir mere ro over middagen om alle sitter rolig, synes jeg. Det går an å la fatene gå en omgang rundt bordet, alle forsyner seg godt og du setter fatene ut på kjøkkenet igjen. Alle koser seg i ro og fred (også vertinna:-) ) og spiser opp første servering. Deretter runde to. Dette opplevde jeg en gang jeg var borte på middag og synes det var så vellykka, ikke minst for vertsskapet. Ellers så har jeg lett for å følge med på om noen mangler saus, potet etc. og blir jo bare stresset om man skal servere hele tida. 0 Siter
cecily Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Utelukket på julaften okke som hvilke gjester en har. 0 Siter
Gjest sånn har vi allltid gjort det Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Ja, det kan du gjøre, men blir mere ro over middagen om alle sitter rolig, synes jeg. Det går an å la fatene gå en omgang rundt bordet, alle forsyner seg godt og du setter fatene ut på kjøkkenet igjen. Alle koser seg i ro og fred (også vertinna:-) ) og spiser opp første servering. Deretter runde to. Dette opplevde jeg en gang jeg var borte på middag og synes det var så vellykka, ikke minst for vertsskapet. Ellers så har jeg lett for å følge med på om noen mangler saus, potet etc. og blir jo bare stresset om man skal servere hele tida. Hehe, jeg har aldri tenkt over at det er noen annen måte å gjør det på, jeg. Vi har alltid praktisert dette med to (eller flere) runder, og jeg har alltid tenkt at det er den innlysende måten å gjøre det på. Ser jo nå at det er det ikke, men jg er uansett helt enig med det. Det fungerer kjempeflott. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Hehe, jeg har aldri tenkt over at det er noen annen måte å gjør det på, jeg. Vi har alltid praktisert dette med to (eller flere) runder, og jeg har alltid tenkt at det er den innlysende måten å gjøre det på. Ser jo nå at det er det ikke, men jg er uansett helt enig med det. Det fungerer kjempeflott. Jeg trodde også det var "normalt". 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Vi pleier å ha alt på serveringsfat, poteter og grønnsaker står som regel på bordet hele tiden, mens "kjøttfatet" gjerne settes litt til side og sendes rundt flere ganger. Heldigvis er det bare familie tilstede og de sier bare fra om det er tomt på et fat og så fyller vi på. ) Vil det ikke bli veldig urolig med selvforsyning? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Som gjest ville det vært helt greit, men som vertinne ville jeg nok heller hatt flere serveringsfat som ble sendt rundt. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Jeg trodde også det var "normalt". Jeg også. Da får også vertskapet spist i ganske fred og ro :-) 0 Siter
morsan Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 Jeg også. Da får også vertskapet spist i ganske fred og ro :-) Samme her:-) Jeg tenker at det blir mye mer ro ved bordet på det viset, enn om folk skal reise seg og hente mat på kjøkkenet selv. Vi har også en elektrisk varmeplate vi setter fra oss fat på underveis. Pluss at gjestene våre er flnke til å si fra, og ikke minst til å hjelpe til med sjenking av drikke (og i tidligere tider: Hjelpe barn dersom det var behov for det.) 0 Siter
morsan Skrevet 14. desember 2009 Skrevet 14. desember 2009 2 juledag er det min tur til å ha juleselskap. 22 stykker blir vi i år. Jeg dekker på et fint bord i stuen, og har all maten på kjøkkenet, hvor jeg legger på fat og så får folk gå og forsyne seg selv. Mye lettere å rydde opp etterpå også. Med så mange mennesker ville jeg også latt dem gå og forsyne seg selv:-) Annerledes hvis vi bare er 10-12 stk. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 15. desember 2009 Skrevet 15. desember 2009 Hehe, jeg har aldri tenkt over at det er noen annen måte å gjør det på, jeg. Vi har alltid praktisert dette med to (eller flere) runder, og jeg har alltid tenkt at det er den innlysende måten å gjøre det på. Ser jo nå at det er det ikke, men jg er uansett helt enig med det. Det fungerer kjempeflott. Da er det flere som har praktisert det sånn skjønner jeg og det er bra. Jeg har det vel hjemmefra at mora mi ikke fikk gjort annet enn å se etter at folk hadde poteter, saus, kjøtt og tilbehør på tallerkenen. Hun serverte vel omtrent hele tida. Dette med to runder er veldig flott, om en har litt lite saus etterhvert får det vel gå eller så går det an å spørre. Er viktig at også vertskapet kan nyte maten selv om det ikke blir helt som om man er borte selv... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.