Gå til innhold

Utvanning av pinnekjøtt igjen!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg kjøpte pinnekjøtt fra spekeloftet i stad, og la det i vann ca kl 22. Smakte på en liten bit nå, og det var jo såvidt jeg kjente noen saltsmak?? Bør jeg helle ut vannet nå?

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg hadde villet helt ut vannet.

Som sagt hjemme hos oss brukte vi bare å ha pinnekjøttet i vannet ca 2-3 timer.

Og da var vi 2 voksne og 3 barn som spiste og jeg kan aldri huske at det var for salt.

Skrevet

Jeg hadde villet helt ut vannet.

Som sagt hjemme hos oss brukte vi bare å ha pinnekjøttet i vannet ca 2-3 timer.

Og da var vi 2 voksne og 3 barn som spiste og jeg kan aldri huske at det var for salt.

Ingen som svarte meg på fornatta, så jeg tok sjansen på å la det ligge i vann. I ca 11 timer. Så da er vel sikkert saltsmaken borte. Hehe. Får heller salte litt ekstra.

Skrevet

Ingen som svarte meg på fornatta, så jeg tok sjansen på å la det ligge i vann. I ca 11 timer. Så da er vel sikkert saltsmaken borte. Hehe. Får heller salte litt ekstra.

Ett døgn skal det ligge i vann :)

Skrevet

Ett døgn skal det ligge i vann :)

Det står natten over på pakka, og det har det gjort :o)Andre steder står det fra 10 timer og opp til 30 timer.

Skrevet

Det står natten over på pakka, og det har det gjort :o)Andre steder står det fra 10 timer og opp til 30 timer.

Da er det jo greit, hvis det står det på pakka :)

Om du googler, tror jeg det "vanlige" er 20-24 timer.

Annonse

Skrevet

Da er det jo greit, hvis det står det på pakka :)

Om du googler, tror jeg det "vanlige" er 20-24 timer.

Ja, så det var 12 timer jeg hadde tenkt. Men det smakte jo så lite salt så tenkte jeg ikke kunne vanne ut mer enn de fire timene det hadde ligget.

Skrevet

Man får ikke med seg så mye av smaken når kjøttet er rått og kaldt, mye av den sitter i fettet.

Har ikke smakt på rått pinnekjøtt, men jeg vil regne med det har mindre smak enn varmt og ferdigdampet.

Skrevet

Akkurat nå er Hellstrøm på TV 3 med pinnekjøtt:-)

Skrevet

Akkurat nå er Hellstrøm på TV 3 med pinnekjøtt:-)

Ja, det var han .-) Og han ga blaffen i hele dampingen, og kokte pinnekjøttet i en grønnsaksbuljong. Det skal jeg også gjøre:-) Mye fortere gjort, og mye mindre lukt i huset. Jeg stoler 100% på Hellstrøm:-)

Skrevet

Ja, det var han .-) Og han ga blaffen i hele dampingen, og kokte pinnekjøttet i en grønnsaksbuljong. Det skal jeg også gjøre:-) Mye fortere gjort, og mye mindre lukt i huset. Jeg stoler 100% på Hellstrøm:-)

Ja, den mannen kan nok faget sitt.

Dattera mi skal prøve Hellstrøms måte å steike ribbe på i morgen da vi skal dit på middag så blir spennende......

For meg gjelder nok som det heter i ordtaket: Gode vaner er vonde å vende. Er alltid veldig godt fornøyd med ribba som jeg steiker på min måte så hvorfor gjøre det annerledes.....

Skrevet

Ingen som svarte meg på fornatta, så jeg tok sjansen på å la det ligge i vann. I ca 11 timer. Så da er vel sikkert saltsmaken borte. Hehe. Får heller salte litt ekstra.

Jeg tror det skal gå bra uansett! Som regel kjennes kjøttet vassent ut etter å ha ligget i vann såpass lenge, og saltsmaken kjennes ikke godt. Når du damper kjøttet kommer saltsmaken til sin rett igjen.

Skrevet

Ingen som svarte meg på fornatta, så jeg tok sjansen på å la det ligge i vann. I ca 11 timer. Så da er vel sikkert saltsmaken borte. Hehe. Får heller salte litt ekstra.

Det er jo den enkleste ting av verden å ha på mer salt på mat man ikke synes er salt nok, så ikke bekymre deg om dette:-)

Ellers skjønner jeg ikke at du orket å smake på kjøttet nå *urk*

Annonse

Skrevet

Ja, den mannen kan nok faget sitt.

Dattera mi skal prøve Hellstrøms måte å steike ribbe på i morgen da vi skal dit på middag så blir spennende......

For meg gjelder nok som det heter i ordtaket: Gode vaner er vonde å vende. Er alltid veldig godt fornøyd med ribba som jeg steiker på min måte så hvorfor gjøre det annerledes.....

Jeg får Hellstrøms ribbe på julaften. Og jeg har til og med tenkt å koke en porsjon med surkålen hans som vi skal prøvesmake :-) Men vi garderer oss med vanlig surkål i tillegg:-)

Skrevet

Det er jo den enkleste ting av verden å ha på mer salt på mat man ikke synes er salt nok, så ikke bekymre deg om dette:-)

Ellers skjønner jeg ikke at du orket å smake på kjøttet nå *urk*

Ikke ekkelt det da :o) Tok tre biter jeg. Hehe. Kjøttet ble forøvrig perfekt synes jeg.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...