Gjest togli Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Jeg har tilbudt meg å lage waldorfsalat til nyttårsaften Det finnes mange ulike oppskrifter på nettet - noen inneholder f.eks. hodekål etc. Har du den "perfekte" oppskriften å dele med meg? 0 Siter
Gjest sjøstjerna Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Epler, druer, valnøtter, stangselleri. Krem blandes m/majones - og smakes til med sitron og sukker. Alt blandes. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Epler, druer, valnøtter, stangselleri. Krem blandes m/majones - og smakes til med sitron og sukker. Alt blandes. Takk! Du ville ikke hatt hodekål i? 0 Siter
Gjest sjøstjerna Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Takk! Du ville ikke hatt hodekål i? Har egentlig i alle år bare fulgt oppskriften som fulgte med kalkunen... og der stod det ingenting om hodekål. 0 Siter
Colette Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Rømme/majones/sitronsaft (som er dressingen) , druer (blå), eplebiter, stangselleri, valnøttkjerner, ananasbiter. Noen bruker kremfløte i stedet for rømme, men der sier jeg stopp 0 Siter
Gjest sjøstjerna Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Rømme/majones/sitronsaft (som er dressingen) , druer (blå), eplebiter, stangselleri, valnøttkjerner, ananasbiter. Noen bruker kremfløte i stedet for rømme, men der sier jeg stopp Ja, ananas... Det hadde jeg glemt. :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Har egentlig i alle år bare fulgt oppskriften som fulgte med kalkunen... og der stod det ingenting om hodekål. Ok, jeg tror ikke jeg har smakt den med hodekål heller... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Rømme/majones/sitronsaft (som er dressingen) , druer (blå), eplebiter, stangselleri, valnøttkjerner, ananasbiter. Noen bruker kremfløte i stedet for rømme, men der sier jeg stopp Rømme framfor kremfløte altså.... *noterer* 0 Siter
Colette Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Rømme framfor kremfløte altså.... *noterer* Ja, det mener jeg absolutt. Krem i den sammenhengen er rett og slett kvalmende. Walldorf skal være syrlig, og ikke smake krem:-) 0 Siter
Colette Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Ok, jeg tror ikke jeg har smakt den med hodekål heller... Jeg vet at noen bruker det. Men jeg har aldri brukt det :-) 0 Siter
kaffepiken Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Jeg lager waldorfsalat av syrlige epler, finkuttet stangselleri, valnøtter og blå druer. Og jeg bruker løst pisket kremfløte. Det blir godt og jeg har fått mye skryt for salaten. Hverdagsmat er det ikke da... For meg høres det feil ut med rømme og majones. Waldorfsalat skal være luftig og litt fruktsalat-aktig. Men stangsellerien og valnøttene bryter opp og gjør at det blir friskere. Det skal selvfølgelig ikke være sukker i kremen. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Ja, det mener jeg absolutt. Krem i den sammenhengen er rett og slett kvalmende. Walldorf skal være syrlig, og ikke smake krem:-) Ok 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Jeg lager waldorfsalat av syrlige epler, finkuttet stangselleri, valnøtter og blå druer. Og jeg bruker løst pisket kremfløte. Det blir godt og jeg har fått mye skryt for salaten. Hverdagsmat er det ikke da... For meg høres det feil ut med rømme og majones. Waldorfsalat skal være luftig og litt fruktsalat-aktig. Men stangsellerien og valnøttene bryter opp og gjør at det blir friskere. Det skal selvfølgelig ikke være sukker i kremen. Jeg tror også jeg er vant til luftig kremfløte i salaten og synes det er utrolig godt sammen med resten av det syrlige 0 Siter
Gjest :pvfgndsklg Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Ikke hodekål og ikke rømme! Ellers er jo mye sagt her. Om du velger druer med stein i så er det viktig å ta ut steinen, de er bitre. Mmm, elsker waldorf. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Jeg tror også jeg er vant til luftig kremfløte i salaten og synes det er utrolig godt sammen med resten av det syrlige Ja, den milde smaken av kremfløten passer veldig godt til resten, det er jo det som er spesielt med waldorfsalat også. Utmerket tilbehør til kalkun som jo er ganske magert kjøtt :-) 0 Siter
Colette Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Ja, den milde smaken av kremfløten passer veldig godt til resten, det er jo det som er spesielt med waldorfsalat også. Utmerket tilbehør til kalkun som jo er ganske magert kjøtt :-) Ikke enig. Rå ubehandlet kremfløte er for meg til desserter, og ikke til salater:-( 0 Siter
kaffepiken Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Ikke enig. Rå ubehandlet kremfløte er for meg til desserter, og ikke til salater:-( Smaken er forskjellig :-) 0 Siter
Colette Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Smaken er forskjellig :-) Ja, det er den - heldigvis :-) 0 Siter
blanke ark Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Jeg tror også jeg er vant til luftig kremfløte i salaten og synes det er utrolig godt sammen med resten av det syrlige Jeg er vant til luftig rømme til laks og til Waldorfsalat. I den grad rømmen skal serveres kald, så pleier jeg som regel å vispe den til krem uansett om den er søtet eller ikke. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 28. desember 2009 Skrevet 28. desember 2009 Jeg tror også jeg er vant til luftig kremfløte i salaten og synes det er utrolig godt sammen med resten av det syrlige Nå har jeg sjekket oppskriften min.. Jeg hadde helt glemt at jeg blander litt majones i kremen jeg også.. 2-3 ss majones til 1-2 dl pisket krem. Lenge mellom hver gang jeg lager waldorfsalat gitt!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.