kaffepiken Skrevet 28. desember 2009 Del Skrevet 28. desember 2009 Jeg er vant til luftig rømme til laks og til Waldorfsalat. I den grad rømmen skal serveres kald, så pleier jeg som regel å vispe den til krem uansett om den er søtet eller ikke. Kan man piske rømme til krem? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872350 Del på andre sider Flere delingsvalg…
blanke ark Skrevet 28. desember 2009 Del Skrevet 28. desember 2009 Kan man piske rømme til krem? Ja Den blir både luftigere og drøyere da. Men selvsagt seterrømme. Lettrømme duger ikke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872351 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaffepiken Skrevet 28. desember 2009 Del Skrevet 28. desember 2009 Ja Den blir både luftigere og drøyere da. Men selvsagt seterrømme. Lettrømme duger ikke. Det skal jeg prøve en gang. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872357 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Her er det vel like mange varianter som det er familier som spiser den. ) Jeg har ikke oppskriften i hodet, men vi dropper stangsellerien da den ikke er noe god. Ellers har vi i alle fall litt majones i kremen, mulig det er litt rømme også. Masse hodekål må det være! Druer og valnøtter også - resten husker jeg ikke. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Nå har jeg sjekket oppskriften min.. Jeg hadde helt glemt at jeg blander litt majones i kremen jeg også.. 2-3 ss majones til 1-2 dl pisket krem. Lenge mellom hver gang jeg lager waldorfsalat gitt!! Jeg har laga det en gang jeg også, men det er nok et par år siden ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872471 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Her er det vel like mange varianter som det er familier som spiser den. ) Jeg har ikke oppskriften i hodet, men vi dropper stangsellerien da den ikke er noe god. Ellers har vi i alle fall litt majones i kremen, mulig det er litt rømme også. Masse hodekål må det være! Druer og valnøtter også - resten husker jeg ikke. ) Ser av denne tråden at det er like mange varianter som det er mennesker ;-) Jeg får se hva jeg ender opp med for det var jaggu ikke lett å få et fasitsvar her ;-P 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872476 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Jeg har aldri laget dette, men har smakt både god og mindre god waldorfsalat, og etter å ha lest i denne tråden, antar jeg at den mindre gode må ha vært laget med krem... usj... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872496 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 http://www.ehow.com/how_16146_make-classic-waldorf.html Her står det noe om den opprinnelige waldorfsalaten:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872497 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Else Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Endelig en ting jeg er litt god på ;0) Jeg bruker å piske en liten kremfløte og blande med en pakke majones. Oppi der har jeg ca 5 epler, en boks ananas, noen never stein frie druer, en boks valnøtter, litt i salaten og litt til pynt på toppen og litt stangselleri. Har alltid fått mye skryt for denne ;0);0) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872510 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sjøstjerna Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Ja, det mener jeg absolutt. Krem i den sammenhengen er rett og slett kvalmende. Walldorf skal være syrlig, og ikke smake krem:-) Jeg bruker kremfløte som blandes med majones, samt en sitron og litt sukker. Så syrlig blir den. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sjøstjerna Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Ikke enig. Rå ubehandlet kremfløte er for meg til desserter, og ikke til salater:-( Rå ubehandlet kremfløte til til desserter ja. Pisket kremfløte blandet med majones, sitron og sukker er ikke "ubehandlet". ;-) Men enig med deg. Smak og behag osv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 http://www.ehow.com/how_16146_make-classic-waldorf.html Her står det noe om den opprinnelige waldorfsalaten:-) Takk Men hva betyr dette?: "Cut the white ends off the celery ribs. Use a vegetable peeler to peel off the strings that cover the outside of the ribs." Celery ribs og peeler? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872611 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Endelig en ting jeg er litt god på ;0) Jeg bruker å piske en liten kremfløte og blande med en pakke majones. Oppi der har jeg ca 5 epler, en boks ananas, noen never stein frie druer, en boks valnøtter, litt i salaten og litt til pynt på toppen og litt stangselleri. Har alltid fått mye skryt for denne ;0);0) *noterer for harde livet* Takk :-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Takk Men hva betyr dette?: "Cut the white ends off the celery ribs. Use a vegetable peeler to peel off the strings that cover the outside of the ribs." Celery ribs og peeler? "Cut the white ends off the celery ribs. Use a vegetable peeler to peel off the strings that cover the outside of the ribs." Jeg tolker det som at når du har brukket av en stang med selleri, så skal du skjære bort "rota", altså den brede hvite delen helt nederst der stanga var festet sammen med de andre stegene. Deretter at du tar en gulrotskreller el lign og "skreller" på "utsida" av stanga, der hvor det er ruglete og hvor det er slike 'strenger* som går langsmed stanga. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872619 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 "Cut the white ends off the celery ribs. Use a vegetable peeler to peel off the strings that cover the outside of the ribs." Jeg tolker det som at når du har brukket av en stang med selleri, så skal du skjære bort "rota", altså den brede hvite delen helt nederst der stanga var festet sammen med de andre stegene. Deretter at du tar en gulrotskreller el lign og "skreller" på "utsida" av stanga, der hvor det er ruglete og hvor det er slike 'strenger* som går langsmed stanga. Aha, så det var stangselleri det var snakk om. Da skjønner jeg litt mer. Takk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872629 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Takk Men hva betyr dette?: "Cut the white ends off the celery ribs. Use a vegetable peeler to peel off the strings that cover the outside of the ribs." Celery ribs og peeler? Celery rib = selleristenger Peller = skreller som i potetskreller Tipper jeg. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872640 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 29. desember 2009 Del Skrevet 29. desember 2009 Celery rib = selleristenger Peller = skreller som i potetskreller Tipper jeg. ) Takk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340382-waldorfsalat-oppskrift/page/2/#findComment-2872661 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.