candyqueen_83 Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 ''Ja sellerirot. Tror ikke det er noe særlig å koke de stengene :-('' Selleri er en rot, ikke stenger, og den er best kokt;)) Det heter jo både sellerirot og selleristang! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877940 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest høstløv Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Det heter jo både sellerirot og selleristang! Men selleristengene vokser ikke på selleriroten. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 ''Ja sellerirot. Tror ikke det er noe særlig å koke de stengene :-('' Selleri er en rot, ikke stenger, og den er best kokt;)) Selleriplanten har jo stneger over bakken også, og de selges jo i butikken de også :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877947 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Men selleristengene vokser ikke på selleriroten. Hæ? Er det ikke samme planten? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877948 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Det heter jo både sellerirot og selleristang! To forskjellige ting;) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877949 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Selleriplanten har jo stneger over bakken også, og de selges jo i butikken de også :-) Ja, men bruken og smaken er forskjellig;) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877951 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Ja, men bruken og smaken er forskjellig;) Du har faktisk rett! Googlet litt - og lærte noe nytt i dag! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877955 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Hæ? Er det ikke samme planten? Joda, men roten er under jorden og stilken vokser oppå Roten bør kokes for smak, men stilken kan spises rå! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest høstløv Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Hæ? Er det ikke samme planten? Nei, de grønne bladene på selleriroten har helt annen konsistens enn selleristenglene. Slik er selleristenglene http://andersrykke.blogg.no/images/305377-3-1236024343286-n400.jpg Og slik er selleriroten http://www.brimiland.no/index.php/-mattips/124-visste-du-dette-om-sellerirot 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877959 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Joda, men roten er under jorden og stilken vokser oppå Roten bør kokes for smak, men stilken kan spises rå! Ja, det vet jeg :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877961 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 6. januar 2010 Del Skrevet 6. januar 2010 Nei, de grønne bladene på selleriroten har helt annen konsistens enn selleristenglene. Slik er selleristenglene http://andersrykke.blogg.no/images/305377-3-1236024343286-n400.jpg Og slik er selleriroten http://www.brimiland.no/index.php/-mattips/124-visste-du-dette-om-sellerirot Mja - skjønner dette nå. Jeg har alltid trodd det var samme plante - men har aldri sett dem likve ved siden av hverandre... Takk for oppklaring! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2877962 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 7. januar 2010 Del Skrevet 7. januar 2010 Det heter jo både sellerirot og selleristang! Men sellerirot og selleristang er to forskjellige ting. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2878022 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 7. januar 2010 Del Skrevet 7. januar 2010 Men sellerirot og selleristang er to forskjellige ting. ) Var derfor jeg spurte. Står bare selleri, og jeg har egentlig hørt mest bruk av selleri på selleristang. Har aldri smakt rot før. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2878279 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 Beklager at jeg ikke så meldingen din før nå Synes du tenker veldig riktig, spis grønnsakene og kjøttet/fisken, men hold deg unna brødet, pastaen, potetene og risen. Du vil bli minst like mett, og føle deg mye bedre Tenk også på drikken. Om du velger noe med alkohol, så er det bedre med et glass tørr hvitvin enn med øl eller en fruktig rødvin. Du kan også spise litt bønner i tomatsaus om du ønsker det. Vær påpasselig på mellommåltidene! Om du har mulighet til å ta med deg noen mandler, yoghurt, gulrot el.l så kommer du langt med det. Lykke til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2879446 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 Beklager at jeg ikke så meldingen din før nå Synes du tenker veldig riktig, spis grønnsakene og kjøttet/fisken, men hold deg unna brødet, pastaen, potetene og risen. Du vil bli minst like mett, og føle deg mye bedre Tenk også på drikken. Om du velger noe med alkohol, så er det bedre med et glass tørr hvitvin enn med øl eller en fruktig rødvin. Du kan også spise litt bønner i tomatsaus om du ønsker det. Vær påpasselig på mellommåltidene! Om du har mulighet til å ta med deg noen mandler, yoghurt, gulrot el.l så kommer du langt med det. Lykke til Takk for svar! Så det er greit med mellommåltider også når en har et slikt kosthold (uten karbohydrater)? Denne kuren jeg tar har bare 3 måltider pr dag, og jeg holder det strengt (bortsett fra i går kveld så satt jeg og knasket grønnsaker utover kvelden da vi hadde besøk) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2879497 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 Takk for svar! Så det er greit med mellommåltider også når en har et slikt kosthold (uten karbohydrater)? Denne kuren jeg tar har bare 3 måltider pr dag, og jeg holder det strengt (bortsett fra i går kveld så satt jeg og knasket grønnsaker utover kvelden da vi hadde besøk) Det er veldig viktig med mellommåltider - da holder du blodsukkeret jevnt - og det fremmer vektnedgang, og forhindrer at du blir sulten. Sats på mellommåltider som også er med lite karbohydrater - som yoghurt (uten sukker), valnøtter/mandler, gulrøtter, tomater, agurker, reddiker, selleri, paprika, ostebiter, kjøttrester/fiskerester osv. Og husk - fett er ikke farlig når det ikke kombineres med karbohydrater 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2879524 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 Det er veldig viktig med mellommåltider - da holder du blodsukkeret jevnt - og det fremmer vektnedgang, og forhindrer at du blir sulten. Sats på mellommåltider som også er med lite karbohydrater - som yoghurt (uten sukker), valnøtter/mandler, gulrøtter, tomater, agurker, reddiker, selleri, paprika, ostebiter, kjøttrester/fiskerester osv. Og husk - fett er ikke farlig når det ikke kombineres med karbohydrater Hva er sammanhengen mellom at fett er greit når en ikke spiser karbohydrater, mens en legger på seg av fett hvis en har et vanlig kosthold basert på mye karbohydrater? Jeg er litt opptatt av det etiske ift å spise slik jeg gjør akkurat nå, med mye "høyverdig" mat, dvs fra toppen av næringskjeden. Jeg synes det er mest riktig å ha hoveddelen av kostholdet basert på planteprodukter, og heller litt lite kjøtt og egg (og fisk). Det er ikke bærekraftig om alle skulle ha spise slik jeg gjør nå.... Men det er jo veldig interessant kjemisk da! Jeg har forresten fått en bedre fordøyels denne uka enn vanlig :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2879555 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 9. januar 2010 Del Skrevet 9. januar 2010 Hva er sammanhengen mellom at fett er greit når en ikke spiser karbohydrater, mens en legger på seg av fett hvis en har et vanlig kosthold basert på mye karbohydrater? Jeg er litt opptatt av det etiske ift å spise slik jeg gjør akkurat nå, med mye "høyverdig" mat, dvs fra toppen av næringskjeden. Jeg synes det er mest riktig å ha hoveddelen av kostholdet basert på planteprodukter, og heller litt lite kjøtt og egg (og fisk). Det er ikke bærekraftig om alle skulle ha spise slik jeg gjør nå.... Men det er jo veldig interessant kjemisk da! Jeg har forresten fått en bedre fordøyels denne uka enn vanlig :-) Jeg husker ikke helt hvordan biokjemien omkring dette er. Fedon Lindberg skriver endel om det i sine bøker. Essensen er at kroppen legger på seg av kombinasjonen, og av karbohydrater (som blir omdannet til sukker). Jeg forstår at det kan være litt problematisk etisk sett. Men om du tenker som så at mennesker er laget som kjøttspisere. I steinalderen fantes det ikke så mye korn bl.a., så mennesket spiste kjøtt, fisk, frukt og bær som man jaktet/høstet selv. Vi er faktisk laget for å spise slik mat, og ikke kornbasert mat Men, så var det jo heller ikke så mye folk i verden den gangen... Ikke så lett... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2879563 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 11. januar 2010 Del Skrevet 11. januar 2010 Jeg husker ikke helt hvordan biokjemien omkring dette er. Fedon Lindberg skriver endel om det i sine bøker. Essensen er at kroppen legger på seg av kombinasjonen, og av karbohydrater (som blir omdannet til sukker). Jeg forstår at det kan være litt problematisk etisk sett. Men om du tenker som så at mennesker er laget som kjøttspisere. I steinalderen fantes det ikke så mye korn bl.a., så mennesket spiste kjøtt, fisk, frukt og bær som man jaktet/høstet selv. Vi er faktisk laget for å spise slik mat, og ikke kornbasert mat Men, så var det jo heller ikke så mye folk i verden den gangen... Ikke så lett... Må spørre deg litt mer. Denne ketosen, merker en selv at den er i gang og virker i kroppen? Nå har jeg gått på denne kuren i 8 dager, og kjenner verken hodeverk eller acetonlukt (ingen hjemme her kjenner noe fra meg heller). Jeg er ikke så sulten som jeg var de første dagene, men jeg er litt slapp, det er altfor lite for meg med bare 3 måltider - det blir for lenge mellom - men jeg klarer vel 5 dager til! Jeg har gått ned 2,4 kilo på 7 dager - hadde vel trodd jeg hadde gått ned mer, med såpass lite mat og så da så å si uten karbohydrater. Har du noen kommentar til det? Virker ikke denne kuren på meg da, siden jeg ikke merker noe til ketosen? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2881056 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 12. januar 2010 Del Skrevet 12. januar 2010 Må spørre deg litt mer. Denne ketosen, merker en selv at den er i gang og virker i kroppen? Nå har jeg gått på denne kuren i 8 dager, og kjenner verken hodeverk eller acetonlukt (ingen hjemme her kjenner noe fra meg heller). Jeg er ikke så sulten som jeg var de første dagene, men jeg er litt slapp, det er altfor lite for meg med bare 3 måltider - det blir for lenge mellom - men jeg klarer vel 5 dager til! Jeg har gått ned 2,4 kilo på 7 dager - hadde vel trodd jeg hadde gått ned mer, med såpass lite mat og så da så å si uten karbohydrater. Har du noen kommentar til det? Virker ikke denne kuren på meg da, siden jeg ikke merker noe til ketosen? Jeg gikk på Eurodiet i sin tid, og den første perioden skulle jeg være i ketose, men jeg merket heller ikke noen ting. Vektnedgangen min da var omtrent som din, så jeg vil tro det er veldig greit. 2,5 kg på 1 uke er jo kjempemye! Jeg synes det er veldig lite å ha bare 3 måltider om dagen når du går på lavkarbo... Er det ikke muligheter for et par mellommåltider i løpet av dagen? De kan jo lett holdes ekstremt lavkarbo de også - et par osteskiver og et par skinkeskiver, samt en tomat el.l. f.eks. Du blir mindre sulten når du er i ketose, men å leve på så lite mat er ikke gunstig... Tar du noe kosttilskudd i tillegg til maten? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340856-jubalong-eller-glimtipper/page/2/#findComment-2881385 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.