plommeblomst Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Pizzasnurrer er populært her i huset, og jeg ønsker å lage en litt sunn variant. Pleier å bruke en standard deig, og jeg har prøvd å bytte ut halvparten av hvetemelet med fin sammalt hvete. Det gikk veldig bra. Men hvor grovt er det, lissom? Kan jeg bruke kun sammalt? Henger deigen sammen da? Kan jeg bruke grovere mel? Er det fortsatt noe som heter grovt sammalt? Jeg har også kjøpt noe som heter fullkornhvete. Kan det brukes? Og hva er sunnest? Det må være akseptabelt for småjenteganer, ellers er det ikke noe vits. Er så deilig når vi kan spise det samme alle sammen :-) Håper at noen kan hjelpe meg litt her så jeg slipper å teste alle variantene og regne ut hvor sunt det er ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 ..nå føler jeg meg dum..er ikke 'fullkornsmel' bare et annet ord for sammalt mel? altså at hele kornet er malt sammen til mel? Og så kan man velge forskjellige malingsgrader da, fin, halvfin, grov, alt ettersom hva mølleren har bestemt seg for å selge..? (Grov sammalt mel het 'grøpp' i gamledager, men hører nesten ingen si det lenger) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887044 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 De har begynt å selge "fullkornsmel", altså helt fint mel, bare helkorn. Det er selvsagt det samme som sammalt, bare finere malt. Men det selges ikke som sammalt. Sammalt fin er ikke like fint som mel. aha.. takk for oppklaring. de' som selger dette, er det en spesifikk produsent (Regal, Axa, ehh..hva de nå heter), eller er dette blitt så og si en ny standard som jeg bare overhodet ikke har fått med meg? Uansett, høres jo ut som en god produktidé, gjør det lettere å bruke fullkorn i vanlig bakst. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887048 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Jeg har bare sett Mølleren selge dette "fullkornsmelet", det er med i "Fibra"-serien, der de andre produktene for det meste er ferdige brødblanding (fiberrike). Jada, men det er ikke like godt.... :-) Ikke like godt med fullkornsmel som siktet hvetemel? Helt enig- en del hvetebakverk er rett og slett best uten for mye fiber og vitaminer. :-) Ordentlige hjemmelaga rosinboller, eller hjemmelaga hvetekringle med mandelfyll.. Men det får bli til de spesielle anledningene. Ender derfor gjerne opp med havre-bakverk -da får jeg fullkornsmat som fortsatt er megagodt. Men litt usikker på om havre-pizzabunn helt er tingen (hmh, det må jo faktisk likevel prøves..ikke tenkt på det før nå.. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887054 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 SIkkert en spennende variasjon. :-) Men hvor får du tak i havremel? Hmh, posta et svar, men det forsvant visst? Havremel finner jeg på litt større Menyer etc, og av og til ser jeg at helt uventa små butikker har det inne, kanskje noen stamkunder som har etterspurt det eller noe sånt. Og SmartClub har økologisk havremel (veldig bra økologisk-avdeling, om det skulle være av interesse) Men jeg bruker faktisk mest vanlige havregryn.. Siden havre har (meg bekjent) ikke spesielt god heveevne med gjær, blir havre en del-ingrediens i havrebrød etc - men gjør ihvertfall at brødet ofte blir saftigere. For å lage 80-100% havregrynbaserte bakverk blir det derfor mest vafler og scones (som har annet hevemiddel enn gjær) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887067 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Måtte google litt på grov pizzabunn, og siden jeg er havre-fan så jeg til min glede at mange av oppskriftene faktisk brukte en slump havregryn. Kanskje dette kan fungere for å både gi god nok smak for kresne barneganer, men likevel være sunt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887069 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Til info Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Jau, er vel fordi det ikke er gluten i havre, det. Det som gjør at brød hever er at gjæren danner glutenbindinger. Er gluten i havre. Men ser at det er og få kjøpt dyre, glutenfrie havregryn. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887129 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Er gluten i havre. Men ser at det er og få kjøpt dyre, glutenfrie havregryn. Så vidt jeg har skjønt så er havre naturlig glutenfritt. Men siden havre normalt sett høstes inn med samme innhøstningsredskap som hvete og annet, vil det kunne forekomme gluten i det vanlige havregrynet, som forurensning fra annet korn. Så hvis man er skikkelig ømfintlig, må man ta den såkalt glutenfrie, som er innhøsta med egen redskap. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887135 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 21. januar 2010 Del Skrevet 21. januar 2010 Her i huset foretrekkes min grove pizzabunn, både av småjenter, smågutter og store jenter og gutter Jeg lager min deig slik: 3 dl fint speltmel (hvetemel) 6 dl grovt speltmel (eller blanding av fint sammalt og grovt sammalt mel) 2-3 dl vann 0,5-1 dl oliven/rapsolje 1 ts salt 1 pakke tørrgjær Kjøres noen minutter på høy hastighet i food-prosessoren. Heves i 0,5-1 time. Passer til en langpanne. Bunnen blir ikke helt tynn, men heller ikke veldig tykk. Lykke til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2887148 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Til info Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Så vidt jeg har skjønt så er havre naturlig glutenfritt. Men siden havre normalt sett høstes inn med samme innhøstningsredskap som hvete og annet, vil det kunne forekomme gluten i det vanlige havregrynet, som forurensning fra annet korn. Så hvis man er skikkelig ømfintlig, må man ta den såkalt glutenfrie, som er innhøsta med egen redskap. Bøyer meg for den:) Du har sikkert helt rett. Bare vet at da jeg jobbet på et helsekostsenter, så ble ikke havre regnet for å være glutenfritt. Der gikk det derfor i ris, bokhvete, hirse og mais. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2888198 Del på andre sider Flere delingsvalg…
plommeblomst Skrevet 28. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 28. januar 2010 ..nå føler jeg meg dum..er ikke 'fullkornsmel' bare et annet ord for sammalt mel? altså at hele kornet er malt sammen til mel? Og så kan man velge forskjellige malingsgrader da, fin, halvfin, grov, alt ettersom hva mølleren har bestemt seg for å selge..? (Grov sammalt mel het 'grøpp' i gamledager, men hører nesten ingen si det lenger) Her er det helt klart jeg som har grunn til å føle meg dum, for jeg kan så lite om dette. Derfor jeg spør her, så slipper jeg å "studere" dette på egen hånd :-) Takk for svar. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2891645 Del på andre sider Flere delingsvalg…
plommeblomst Skrevet 28. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 28. januar 2010 De har begynt å selge "fullkornsmel", altså helt fint mel, bare helkorn. Det er selvsagt det samme som sammalt, bare finere malt. Men det selges ikke som sammalt. Sammalt fin er ikke like fint som mel. Takk for forklaringen :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2891646 Del på andre sider Flere delingsvalg…
plommeblomst Skrevet 28. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 28. januar 2010 Måtte google litt på grov pizzabunn, og siden jeg er havre-fan så jeg til min glede at mange av oppskriftene faktisk brukte en slump havregryn. Kanskje dette kan fungere for å både gi god nok smak for kresne barneganer, men likevel være sunt? Det skal jeg forsøke. Skjønner av innleggene dine lenger ned i tråden at havregryn er en "grei" ingrediens i flere bakverk :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2891648 Del på andre sider Flere delingsvalg…
plommeblomst Skrevet 28. januar 2010 Forfatter Del Skrevet 28. januar 2010 Her i huset foretrekkes min grove pizzabunn, både av småjenter, smågutter og store jenter og gutter Jeg lager min deig slik: 3 dl fint speltmel (hvetemel) 6 dl grovt speltmel (eller blanding av fint sammalt og grovt sammalt mel) 2-3 dl vann 0,5-1 dl oliven/rapsolje 1 ts salt 1 pakke tørrgjær Kjøres noen minutter på høy hastighet i food-prosessoren. Heves i 0,5-1 time. Passer til en langpanne. Bunnen blir ikke helt tynn, men heller ikke veldig tykk. Lykke til Takk skal du ha. Det ble litt mer grovt enn fint på mitt siste forsøk, syns det var ok, men det gjelder å ikke snakke så høyt om det før man har smakt ;-) Da skal jeg forsøke blandingsforholdet ditt ved neste pizza-middag :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2891653 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 29. januar 2010 Del Skrevet 29. januar 2010 Kan tipse om at du også kan bruke grovt mel i pannekaker. Da bruker jeg nok ca. 1/3 grovt mel. Jeg har hatt maaaaange unger som har spist pannekaker hjemme, og de spiser mye selv om de er grove. Så dette går bra for de fleste. (Dvs. alle som har smakt mine pannekaker) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/341704-noen-som-har-greie-p%C3%A5-grov-pizzabunn/#findComment-2891992 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.