Gjest TanteVaffel Skrevet 21. januar 2010 Skrevet 21. januar 2010 Oppskrift? Bruker dere bakepulver eller kun melk, mel, egg,sukker og kardemomme (jeg har ingrediensene men ikke målene)? Og hva slags melk bruker dere? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 21. januar 2010 Skrevet 21. januar 2010 Pisker egg og sukker, har i kardemomme, vaniljesukker, havregryn, og vekselsvis mel og melk. Som regel lettmelk, litt vaniljesaus hvis jeg har. 0 Siter
soleil Skrevet 21. januar 2010 Skrevet 21. januar 2010 Er godt å ha i kulturmelk eller rømme. Da kan du ha oppi natron istedenfor bakepulver. Ha i en del egg.. Jeg pleier å søke opp en oppskrift på nettet for jeg stoler ikke på å ta det helt på gefulen. Godt med bittelitt kardemomme også. 0 Siter
Gjest kinelle Skrevet 21. januar 2010 Skrevet 21. januar 2010 Disse er kjempegode (12 porsjoner) INGREDIENSER 2 stk egg 1,5 dl sukker 3 dl skummet kulturmelk 3,5 dl h-melk 350 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 150 g smeltet smør Fremgangsmåte: bvisp sammen eggene i en bolle. Ha i skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La det stå 5-10 minutter. 0 Siter
Gjest TanteVaffel Skrevet 21. januar 2010 Skrevet 21. januar 2010 Disse er kjempegode (12 porsjoner) INGREDIENSER 2 stk egg 1,5 dl sukker 3 dl skummet kulturmelk 3,5 dl h-melk 350 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 150 g smeltet smør Fremgangsmåte: bvisp sammen eggene i en bolle. Ha i skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La det stå 5-10 minutter. Takk alle!! :-) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 22. januar 2010 Skrevet 22. januar 2010 Jeg bruker: Sammalt mel Havregryn Byggmel Egg Melk (den vi har i kjøleskapet - som regel ekstra lett - og gjerne en som har gått ut på dato hvis vi har det. Ellers kan alt av melk brukes - kefir, fløte, skummet melk...) Salt Litt rømme hvis vi har. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. januar 2010 Skrevet 22. januar 2010 Vafler er et sånt "man tager hva man haver"-opplegg. ) Man kan bruke det meste i vafler, jeg har f.eks. brukt rester av havremelk, vaniljesaus, rømme og creme fraiche (ikke samtidig da). Min søster har nettopp prøvd en oppskrift der man skal blande melk og det tørre og la det stå og svelle en stund før man pisker i eggene så det skal jeg prøve neste gang for det ga visstnok veldig luftige og gode vafler. Sånn væskemessig sett bruker jeg 1 egg til 2.5 dl melk. Skummetmelk gir nok ganske tamme vafler, men ellers kan du bruke all slags melk, litt surmelk også. ) Vafler er greie sånn. Litt bakepulver eller vaniljesukker er også topp. 0 Siter
Speak Skrevet 22. januar 2010 Skrevet 22. januar 2010 Jeg bruker egg, mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, kardemumme og vanlig lettmelk. Har aldri hatt oppskrift på mengder, men det virker som om det blir vaffler uansett:-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 22. januar 2010 Skrevet 22. januar 2010 Disse er kjempegode (12 porsjoner) INGREDIENSER 2 stk egg 1,5 dl sukker 3 dl skummet kulturmelk 3,5 dl h-melk 350 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 150 g smeltet smør Fremgangsmåte: bvisp sammen eggene i en bolle. Ha i skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La det stå 5-10 minutter. Jeg bruker ikke oppskrift, men har nok forholdsmessig mer egg og mindre sukker og natron/bakepulver enn du. Men om disse er så gode får jeg vel prøve dem en gang :-). 0 Siter
Gjest kinelle Skrevet 22. januar 2010 Skrevet 22. januar 2010 Jeg bruker ikke oppskrift, men har nok forholdsmessig mer egg og mindre sukker og natron/bakepulver enn du. Men om disse er så gode får jeg vel prøve dem en gang :-). Pleier ikke å følge oppskrift jeg heller. Tar det på feelingen og det går stort sett bra Så har ikke en konkret oppskrift jeg pleier å bruke. Men fikk inntrykk av at trådstarter trengte mål og oppskrift. Tror det stod noe om at hun hadde ingrediensene men ikke målene. Oppskriften jeg la ut, husker jeg som veldig god. Var på vaffelbesøk og fikk med oppskriften. Men det er lenge siden jeg har fulgt den. Er så tungvint å ta frem kokeboken :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.