Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

''Men, er havregrøt eller firkorn sunnere, når man ender opp med å ha sukker på grøten,mon tro.''

Jeg bruker ikke sukker på havregrøten, men rører inn litt lett eplesyltetøy eller har litt hjemmelaget bringebærsyltetøy (rørt) på f.eks. Det er jo litt sukker i syltetøyet riktignok, men...

Det høres sunnere ut.

Du må først definere sunt:-) Mener du få kalorier, lavkarbo, lite sukker eller hva. Jeg leste tester på nettet forleden fordi jeg lurte på det samme, og det er en del variasjon i hva "ekspertene" synes.

Så vidt jeg kan skjønne, kommer Axa go'dag fruktmüsli ok ut på de fleste testene. Jeg spiser den med naturell yogurt, det er godt synes jeg. Alternativt spiser jeg 4-korn med frukt og naturell yogurt eller 4-korn eller havregryn og vaniljeyougurt. Jeg orker ikke spise noe som bare smaker fiber, trenger litt smak også.

Du må først definere sunt:-) Mener du få kalorier, lavkarbo, lite sukker eller hva. Jeg leste tester på nettet forleden fordi jeg lurte på det samme, og det er en del variasjon i hva "ekspertene" synes.

Så vidt jeg kan skjønne, kommer Axa go'dag fruktmüsli ok ut på de fleste testene. Jeg spiser den med naturell yogurt, det er godt synes jeg. Alternativt spiser jeg 4-korn med frukt og naturell yogurt eller 4-korn eller havregryn og vaniljeyougurt. Jeg orker ikke spise noe som bare smaker fiber, trenger litt smak også.

Tenker at sunt er relativt lite sukker og noe som inneholder gode byggestener/stoffer som kroppen trenger.

Bra at axa kom ganske godt ut. Varierer du med noe annet? Kanskje det er bra å spise mest mulig til frokost, så forbrenningen kommer ordentlig godt i gang?

Tenker at sunt er relativt lite sukker og noe som inneholder gode byggestener/stoffer som kroppen trenger.

Bra at axa kom ganske godt ut. Varierer du med noe annet? Kanskje det er bra å spise mest mulig til frokost, så forbrenningen kommer ordentlig godt i gang?

Jeg spiser oftest brødskiver. Er glad i grovt rugbrød og spiser som regel det til frokost. Til eventuell kveldsmat spiser jeg som regel Kavli rugknekkebrød med ost.

Annonse

Jeg spiser oftest brødskiver. Er glad i grovt rugbrød og spiser som regel det til frokost. Til eventuell kveldsmat spiser jeg som regel Kavli rugknekkebrød med ost.

Så det går an å være glad i rugbrød.

Nå har jeg kjøpt firkornblanding. Nei, jeg blir visst ikke særlig sunn. Er for glad i sukker.

Sukkerarter er en litt vanskelig post. Er dette sukker, eller er det frukt. Dersom dette kun er frukt (noe det antagelig ikke er) så er dette veldig bra. Dersom det er mye sukker er den fortsatt greit, men ikke fantastisk.

Og så kommer det jo an på hva du vil oppnå. Mye energi som holder lenge, gode næringsstoffer eller slanking.

Men, er havregrøt eller firkorn sunnere, når man ender opp med å ha sukker på grøten,mon tro.

Så leser jeg bakpå en pakke Bjørn havregryn (lettkokte): Energi 1520 KJ (mer enn axa). Protein 13 g, karbohydrat 61 g herav sukkerarter 1 g (axa:64 g, herav sukkerarter 20 g).

Ja, det er kanskje sukkerartene som ikke er så bra da, for det var ikke mye forskjell på karbbohydratene.

Noe må man uansett spise. Sukk.

Frukt har også gode næringsstoffer. Vi trenger jo variasjon:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...