Gjest rydder i skapene Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Kaste? Feks grøtris, mel, spaghetti, kaffe på boks, te? Er snakk om et par år og mer. 0 Siter
Gjest Revers Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Står vel "best før" på tørrvarer. Så lenge de er oppbevart tørt så er det bare å spise. 0 Siter
løvinne71 Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Tror de fleste av varene du nevner fortsatt er fullt brukbare hvis de har vært oppbevart riktig. Teen kan evt ha mistet litt smak, men det er jo bare å prøve.. (Det står jo tross alt "best før," ikke "ubrukelig etter") 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Kaffe og te mister nok smak og aroma, spesielt om det er åpnet så det hadde jeg kastet. Pasta, mel og ris hadde jeg spist. 0 Siter
Gjest Revers Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Kaffe og te mister nok smak og aroma, spesielt om det er åpnet så det hadde jeg kastet. Pasta, mel og ris hadde jeg spist. ''Pasta, mel og ris hadde jeg spist.'' Mel skal oppbevares kjølig da. 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 ''Pasta, mel og ris hadde jeg spist.'' Mel skal oppbevares kjølig da. ''Mel skal oppbevares kjølig da.'' Skal det? Det står i romtemp i butikken og hjemme hos folk fleste også vil jeg tro, går helt fint det. Viktigere er det vel at det står tørt og at det ikke kommer småkryp i det. 0 Siter
Gjest Revers Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 ''Mel skal oppbevares kjølig da.'' Skal det? Det står i romtemp i butikken og hjemme hos folk fleste også vil jeg tro, går helt fint det. Viktigere er det vel at det står tørt og at det ikke kommer småkryp i det. De oppbevares i rom temp. i butikken ja, men de skal egentlig stå kjølig. Les på pakken. Det sto på den jeg leste på. 0 Siter
Gjest Ulvinnen Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 ''Mel skal oppbevares kjølig da.'' Skal det? Det står i romtemp i butikken og hjemme hos folk fleste også vil jeg tro, går helt fint det. Viktigere er det vel at det står tørt og at det ikke kommer småkryp i det. '' Det står i romtemp i butikken og hjemme hos folk fleste også vil jeg tro'' Det er vel mest vanlig å oppbevare mel kjølig for de som har mulighet til det? Vi har det i kjølerom, og mine foreldre oppbevarer det i en kjølig kjeller. 0 Siter
Gjest tante gamle pine Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 På hytta har vi spist tørrvarer som har stått i flere år (minst 6-7), og det har gått bra. 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 '' Det står i romtemp i butikken og hjemme hos folk fleste også vil jeg tro'' Det er vel mest vanlig å oppbevare mel kjølig for de som har mulighet til det? Vi har det i kjølerom, og mine foreldre oppbevarer det i en kjølig kjeller. Jeg har det på kjøkkenet, også om jeg kjøper 4x2 kg, har ingen andre plasser å ha det. Går helt fint det. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Jeg ville ikke spist tørrvarer som gikk ut på dato for flere år siden, nei. Sånt fikk jeg mer enn nok av i min barndom! Men farlig er det vel neppe, så lenge det har stått tørt. Og en må anta at den opprinnelige presumptivt gode smaken dels er forsvunnet, dels er erstattet av en slags bismak... *erfaren*. 0 Siter
Gjest rydder i skapene. Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Jeg ville ikke spist tørrvarer som gikk ut på dato for flere år siden, nei. Sånt fikk jeg mer enn nok av i min barndom! Men farlig er det vel neppe, så lenge det har stått tørt. Og en må anta at den opprinnelige presumptivt gode smaken dels er forsvunnet, dels er erstattet av en slags bismak... *erfaren*. Kastet alt som hadde dato eldre enn 2009. 0 Siter
Gjest Ulvinnen Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Jeg har det på kjøkkenet, også om jeg kjøper 4x2 kg, har ingen andre plasser å ha det. Går helt fint det. Vi kjøper inn stort, på Harrytur. Så da er det kjekt med kjølig oppbevaring. 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Vi kjøper inn stort, på Harrytur. Så da er det kjekt med kjølig oppbevaring. Hos meg brukes jo melet opp i løpet av 1-2 mnd så det er ikke noe problem å ha det på kjøkkenet i den perioden. 0 Siter
Speak Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Veldig mange tørrvarer holder i evigheter. Ikke ofte jeg sjekker datoer på f.eks. melvarer og pasta... 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 På hytta har vi spist tørrvarer som har stått i flere år (minst 6-7), og det har gått bra. Når jeg er på hytta har jeg med alt jeg skal spise. Oldefarmor er av den gamle skole som ikke kaster noe, så sist fant vi te-poser fra 1986, ujææk. Men nå har svigermor tatt en storopprydning i skapet så nå finner jeg vel ikke noe som er eldre enn fem....år. grøøøssss. Tar fremdeles med meg alt jeg skal bruke, og bytter diskret ut den uuuutgamle kakaoen i boksen med en ny boks. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Veldig mange tørrvarer holder i evigheter. Ikke ofte jeg sjekker datoer på f.eks. melvarer og pasta... ''Ikke ofte jeg sjekker datoer på f.eks. melvarer og pasta... '' Ikke jeg heller, men det er fordi vi har lite lager og stor omløpshastighet her i huset. På hytta, derimot, tar jeg gjerne en kikk på dato før jeg bruker ting fra skapet. 0 Siter
Speak Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 ''Ikke ofte jeg sjekker datoer på f.eks. melvarer og pasta... '' Ikke jeg heller, men det er fordi vi har lite lager og stor omløpshastighet her i huset. På hytta, derimot, tar jeg gjerne en kikk på dato før jeg bruker ting fra skapet. Jeg har alltid ting "på lager", så noe kan nok bli liggende litt. Men jeg tror faktisk ikke at det er så nøye med datoer på slike ting. F.eks. går brødbaking i perioder. Så enkelte ingredienser kan nok bli gamle. Og så må jeg innrømme at rydding i skapet ikke skjer alt for ofte *kremt* 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Jeg har alltid ting "på lager", så noe kan nok bli liggende litt. Men jeg tror faktisk ikke at det er så nøye med datoer på slike ting. F.eks. går brødbaking i perioder. Så enkelte ingredienser kan nok bli gamle. Og så må jeg innrømme at rydding i skapet ikke skjer alt for ofte *kremt* ''Og så må jeg innrømme at rydding i skapet ikke skjer alt for ofte *kremt* '' Forleden kom jeg over en eske sjokolade, som jeg mente hadde ligget en stund i skapet. Jeg kikket på den og så den var holdbar til 2002 *hehe*! Etter det har vi flyttet, så den var antakelig allerede for gammel på flyttelasset. 0 Siter
Speak Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 ''Og så må jeg innrømme at rydding i skapet ikke skjer alt for ofte *kremt* '' Forleden kom jeg over en eske sjokolade, som jeg mente hadde ligget en stund i skapet. Jeg kikket på den og så den var holdbar til 2002 *hehe*! Etter det har vi flyttet, så den var antakelig allerede for gammel på flyttelasset. Nå følte jeg meg litt bedre. Felles skjebne felles trøst liksom *ler* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.