Gjest Nickløsheletia Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Og jeg får ikke handlet pga. manglende bil i morgen. Jeg tenkte kanskje at det finnes noen fantasifulle kokker her som kunne hjelpe meg med en mest mulig velsmakende middag i morgen til 4 stykker. Her er det som kan brukes. I fryseren har jeg noen fiskefileter. I kjøleskapet har vi melk, 2 sitroner, smør, to gulerøtter, en hvitløk, en halv hvitost, 1 stor tomat, 1 bitteliten brokkoli, 1 pose tørkede plommer som kanskje ikke kan brukes til fisk men... Et stort eple. Kan sikkert ikke brukes til fisk det heller, men hvem vet. Jeg er ingen kokk;o) Vi har mel, krydder og matolje og egg. Mangler poteter, men har gul ris. 0 Siter
Line Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Prøv å skriv inn det du har på matprat.no, så får du opp menyforslag? 0 Siter
Gjest Nickløsheletia Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Prøv å skriv inn det du har på matprat.no, så får du opp menyforslag? Takk for tips;-))) 0 Siter
morsan Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Lag fisk, kok ris, lag råkost av revne gulrøtter og revet eple sammenblandet, med litt nypresset sitronsaft over. Så koker du broccolien lett, evt skjærer noen tomatskiver slik at den som vil ha kan ta litt, og så kan du lage saus av smør, mel og krydder. Et alternativ kan være å gratinere fiskefiléene der du danderer tomatskiver på toppen og revet ost oppå der. Samme tilbehør som over. Hvis du ikke synes gul ris passer i smaken (er det karri, eller hva?), kan du sikkert lage hjemmelaget pasta av det du har? 0 Siter
morsan Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Hvis du skal lage pasta selv, antarjeg at det er lettere å lage tyske nudler (spätsle) enn italiensk pasta, for da kan du være litt mer "slurvete" mht fasong. Se f eks bilde 9 i denne step-by-step-instruksjon med bilder der man presser røra gjennom et dørslag (klikk deg tilbake til start for å finne oppskriften): http://germanfood.about.com/od/potatoesandnoodles/ss/spaetzle_9.htm 0 Siter
Gjest Nickløsheletia Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Lag fisk, kok ris, lag råkost av revne gulrøtter og revet eple sammenblandet, med litt nypresset sitronsaft over. Så koker du broccolien lett, evt skjærer noen tomatskiver slik at den som vil ha kan ta litt, og så kan du lage saus av smør, mel og krydder. Et alternativ kan være å gratinere fiskefiléene der du danderer tomatskiver på toppen og revet ost oppå der. Samme tilbehør som over. Hvis du ikke synes gul ris passer i smaken (er det karri, eller hva?), kan du sikkert lage hjemmelaget pasta av det du har? Nå hadde jeg akkurat tenkt å gå over til matprat, men følger den første oppskriften din. Jeg har låst meg fast til at det må være rømmesaus til fisk og det har jeg ikke. Råkost med en blanding av eple og gulerot er sikkert kjempegodt ;-))) Det har jeg aldri prøvd. Jeg har makaroni.Tenkte ikke på at det går til fisk. Tenker det blir makaroni til meg og ris til de andre. Er ikke så begeistret for ris jeg. 0 Siter
morsan Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Nå hadde jeg akkurat tenkt å gå over til matprat, men følger den første oppskriften din. Jeg har låst meg fast til at det må være rømmesaus til fisk og det har jeg ikke. Råkost med en blanding av eple og gulerot er sikkert kjempegodt ;-))) Det har jeg aldri prøvd. Jeg har makaroni.Tenkte ikke på at det går til fisk. Tenker det blir makaroni til meg og ris til de andre. Er ikke så begeistret for ris jeg. Ja, rømmesaus er godt, men hvit saus til fiskeboller er jo velkjent, så da går det vel til fiskefileeter også. Makaroni brukes ofte i fiskegrateng, så det er ikke ukjent med fisk-makaroni-kombinasjon :-) Råkost med eple i tillegg til gulrot blir ekstra friskt - smaker knall :-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Legg alle grønnsakene i oppskårede biter i folie mef fiskefiletene oppå. Stek i ovnen. Lag en saus til, og strø litt ost oppå ) 0 Siter
Gjest Nickløsheletia Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Ja, rømmesaus er godt, men hvit saus til fiskeboller er jo velkjent, så da går det vel til fiskefileeter også. Makaroni brukes ofte i fiskegrateng, så det er ikke ukjent med fisk-makaroni-kombinasjon :-) Råkost med eple i tillegg til gulrot blir ekstra friskt - smaker knall :-) Kom ikke inn på linken din. Ble kastet ut av nettet og kom meg ikke inn før nå;-) Vi har to typer nudler, men jeg fant ut at vi hadde masse poteter jo. Hadde bare lagt det på feil sted;o) Da blir det poteter. Foretrekker det:-) 0 Siter
Gjest Nickløsheletia Skrevet 9. mars 2010 Skrevet 9. mars 2010 Fiskesuppe? Det laget jeg i forrige uke. Det blir nok morsan sin rett:-) 0 Siter
morsan Skrevet 10. mars 2010 Skrevet 10. mars 2010 Kom ikke inn på linken din. Ble kastet ut av nettet og kom meg ikke inn før nå;-) Vi har to typer nudler, men jeg fant ut at vi hadde masse poteter jo. Hadde bare lagt det på feil sted;o) Da blir det poteter. Foretrekker det:-) Jeg ville nok også helst hatt poteter til den retten! Bon appétit! :-) 0 Siter
Gjest Nickløsheletia Skrevet 10. mars 2010 Skrevet 10. mars 2010 Jeg ville nok også helst hatt poteter til den retten! Bon appétit! :-) Takk, nå ble det til at veslemor tok med seg eplet på skolen og at jeg kokte potene,gulerøttene og brokkolien. Ble i grunnen fornøyd med sausen min.Tok skyen fisken ble stekt og blandet i sausen og så hadde jeg noen kongereker og puttet i sausen også. Ble så bra så:-) Fikk heldigvis handlet i kveld:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.