Gjest pradiki Skrevet 16. mars 2010 Skrevet 16. mars 2010 Jeg lager vafler på slump alltid. Mel, sukker, egg, vaniljesukker, smør, melk og en skvett fløte eller kefir. Har prøvd også med potetmel og litt bakepulver. Men de blir ikke gode, veldig tunge og kompakte. Jeg liker lettere/tynnere og porøse vafler, gjerne med vaniljesmak. Hvordan får man til det? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. mars 2010 Skrevet 16. mars 2010 Ta litt kaldt vann i røra rett før du steker ) 0 Siter
Gjest mallet Skrevet 16. mars 2010 Skrevet 16. mars 2010 Mer egg og bakepulver, ikke for mye smør. 0 Siter
Gjest kinelle Skrevet 17. mars 2010 Skrevet 17. mars 2010 Denne oppskriften synes jeg er veldig god: 2 egg 1,5 dl sukker 3 dl skummet kulturmelk 3,5 dl h-melk 350 gr hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 150 g smeltet smør Fremgangsmåte: Knekk eggene i en bolle. Ha i skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La røren hvile litt før steking. Pass på å ikke ta for mye bakepulver, da blir de lett tørre. Men jeg har veldig god erfaring med å kombinere bakepulver og natron. 0 Siter
BobbyPeru Skrevet 17. mars 2010 Skrevet 17. mars 2010 Dra ned buksa og sett deg overskrevs over bakebollen på en slik måte at rumpa dypper nedi røra. Så fyrer du av en skikkelig kanon slik at du fyller røra med luft. Men nå er det uhyre viktig at du er rask slik at lufta ikke går ut av røra igjen. Alternativt var ikke forslaget med bruk av bakepulver i kombinasjon med natron så dumt heller. Viktig å ikke være gnien med egga heller. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.