Gjest prust Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 Jeg har i dag funnet ut at jeg vil lage pavlova kake til i morgen, altså en marengsbunn i kveld og lage den til i morgen. Har frukt og bær. Men jeg mangler eddik og maizena. Kan jeg bruke vanlig pikekyss-oppskrift, der er det bare eggehvite og sukker - men jeg kan jo ha i litt salt også. Eller kan jeg bruke noe annet i stedet for maizena og eddik? 0 Siter
matildes mor Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 Du kan fint lage marengsbunn uten. Det hender jeg lager marengsbunn som når jeg lager verdens beste-altså kun med eggehviter og sukker. Lykke til :-) 0 Siter
blanke ark Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 Eddiken gjør det vel litt seigere, og maizenaen binder røra så den ikke blir så fragil. Men det går helt sikkert greit å lage uten begge deler. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 Eddiken gjør det vel litt seigere, og maizenaen binder røra så den ikke blir så fragil. Men det går helt sikkert greit å lage uten begge deler. Eddik og maizena er vel kanskje noe en bør ha i huset.... Men - nå laget jeg den med kun eggehviter, sukker og ørlite salt. Den ser nå fin ut i ovnen. Den er litt lysebrun oppå nå, etter 30 minutter. Skal visst stå 50 minutter,. Er litt redd for å steke den for mye... 0 Siter
Gjest prust Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 Du kan fint lage marengsbunn uten. Det hender jeg lager marengsbunn som når jeg lager verdens beste-altså kun med eggehviter og sukker. Lykke til :-) Ja, jeg fant Verdens beste oppskriften min, og fulgte den. Ser ganske bra ut i ovnen. Steker du den i hele 50 minutter? Er litt redd for at det skal bli for mye.... 0 Siter
Hypoen Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 Du kan fint lage marengsbunn uten. Det hender jeg lager marengsbunn som når jeg lager verdens beste-altså kun med eggehviter og sukker. Lykke til :-) 6 eggehviter 3 dl sukker 1 dl melis 2 ts potetmel 2 ts vaniljesukker Bland alt sammens og piskes i ca 10 min stekes ved 180 grader i en og en halv time , midt i ovnen. Så , har du ingrediensene til denne , kan den anbefales : ) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 6 eggehviter 3 dl sukker 1 dl melis 2 ts potetmel 2 ts vaniljesukker Bland alt sammens og piskes i ca 10 min stekes ved 180 grader i en og en halv time , midt i ovnen. Så , har du ingrediensene til denne , kan den anbefales : ) Takk! Potetmel tenkte jeg ikke på.... Men nå står kaka i ovnen. Skal huske din oppskrift til neste gang! 0 Siter
Hypoen Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 6 eggehviter 3 dl sukker 1 dl melis 2 ts potetmel 2 ts vaniljesukker Bland alt sammens og piskes i ca 10 min stekes ved 180 grader i en og en halv time , midt i ovnen. Så , har du ingrediensene til denne , kan den anbefales : ) Ikke 180 grader , men 140 !!!! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 16. mai 2010 Skrevet 16. mai 2010 Ikke 180 grader , men 140 !!!! OK :-))) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. mai 2010 Skrevet 17. mai 2010 Du kan fint lage marengsbunn uten. Det hender jeg lager marengsbunn som når jeg lager verdens beste-altså kun med eggehviter og sukker. Lykke til :-) Kaka ble helt fantastisk god!!!! Noe av det beste jeg har smakt på lenge :-) Hadde vanlig marengsbunn som var veldig lite stekt i midten (stekte den i 50 min på først 160 grader litt, så 100 grader) Hadde på vaniljekrem + jordbær + blåbær. Mmmmmmmm! 0 Siter
Speak Skrevet 18. mai 2010 Skrevet 18. mai 2010 Jeg prøvde å lage en slik kake. Dvs. at jeg jeg stekte marengsen i porsjonsstykker. Pyntet den på søndag og serverte den på mandag. Det funka ikke. Marengsen ble myk og det lå en "sørpe" rundt på fatet..... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.