Gå til innhold

Lillemus - eller andre også :-)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest sjøstjerna

Sunt kosthold med rent kjøtt og fisk. Mye grønnsaker og meget grove kornprodukter. Bær og noe frukt. Egg. Bruke oljer i salat.

Unngå sukker og lett-fordøyelige karbohydrater ala fint hvetemel og potet.

Om dette er den lav-karbo-light- diett du henviser til, vet ikke jeg. Men dette tror jeg er det sunneste. Normalt kosthold- bare redusere på inntak av lettfordøyelige karbohydrater.

Jeg spiser det som passer meg egentlig og i går spiste jeg følgende:

frokost - 1 havreknekkebrød med litt bremykt og 1/3 boks makrell i tomat og pepper + 1 havreknekkebrød med litt bremykt og 1 kokt egg + litt kaviar og 1/2 kokt egg som jentungen ikke orket spise opp. Var mett i mange timer!

middag - 1 laksebit som jeg hadde litt rapsolje på før jeg stekte den i microen, en neve reker og en haug grønnsaksmos av 1/2 blomkål + 1/2 broccoli + 1/2 løk + krydder og en smørklatt, men den blir enda bedre og mer mettende med 1-2 ss fløte i tror jeg.

Dessert - 1/2 kurv jordbær med creme fraiche med litt bjørkesøt for å få litt søtsmak (det er det samme som xylitol og er helt naturlig, uanstendig dyrt (49,50 pr. 100 g...))

kvelds - skar et eple i stenger og dyppet dem i philadelphiaost, kjempegodt!

I dag var middagen en svinekotelett stekt i meierismør, litt kokt gulrot og en dunge blomkål-broccolimos.

Jeg kjenner at kroppen reagerer på at jeg spiser så lite karbohydrater så jeg har ikke trent utover en ganske hard mtobakketur på søndag, men regner med at kroppen etterhvert venner seg til det og jeg får tilbake energien helt igjen.

I forhold til de seriøse lav-karbospiserne så gjør jeg det jo ikke helt riktig, men jeg tror denne formen passer meg, den er vel mer Lindberg-aktig med noe karbohydrater. Merker også alt at jeg ikke er så fysen på søtt om kvelden!

candyqueen_83

Jeg spiser det som passer meg egentlig og i går spiste jeg følgende:

frokost - 1 havreknekkebrød med litt bremykt og 1/3 boks makrell i tomat og pepper + 1 havreknekkebrød med litt bremykt og 1 kokt egg + litt kaviar og 1/2 kokt egg som jentungen ikke orket spise opp. Var mett i mange timer!

middag - 1 laksebit som jeg hadde litt rapsolje på før jeg stekte den i microen, en neve reker og en haug grønnsaksmos av 1/2 blomkål + 1/2 broccoli + 1/2 løk + krydder og en smørklatt, men den blir enda bedre og mer mettende med 1-2 ss fløte i tror jeg.

Dessert - 1/2 kurv jordbær med creme fraiche med litt bjørkesøt for å få litt søtsmak (det er det samme som xylitol og er helt naturlig, uanstendig dyrt (49,50 pr. 100 g...))

kvelds - skar et eple i stenger og dyppet dem i philadelphiaost, kjempegodt!

I dag var middagen en svinekotelett stekt i meierismør, litt kokt gulrot og en dunge blomkål-broccolimos.

Jeg kjenner at kroppen reagerer på at jeg spiser så lite karbohydrater så jeg har ikke trent utover en ganske hard mtobakketur på søndag, men regner med at kroppen etterhvert venner seg til det og jeg får tilbake energien helt igjen.

I forhold til de seriøse lav-karbospiserne så gjør jeg det jo ikke helt riktig, men jeg tror denne formen passer meg, den er vel mer Lindberg-aktig med noe karbohydrater. Merker også alt at jeg ikke er så fysen på søtt om kvelden!

Jeg tror Sukrin er billigere enn bjørkesøt. Rundt 70 kr for 1/2 kg eller noe. Det knaser som sukker :o)

http://www.funksjonellmat.no/sukrin-om.php

Jeg tror Sukrin er billigere enn bjørkesøt. Rundt 70 kr for 1/2 kg eller noe. Det knaser som sukker :o)

http://www.funksjonellmat.no/sukrin-om.php

Jeg sliter litt akkurat når det gjelder søtstoff... Har tittet litt på nettet og det er flere som mener at sukrin gir en ekkel bismak. Dessuten er jeg skeptisk til sukkeralkoholer i forhold til helsa også... Splenda ble jo også markedsført som helt naturlig ufarlig, men det er noen svenske forskeren som visstnok mener det kan være kreftfremkallende.

Annonse

Sunt kosthold med rent kjøtt og fisk. Mye grønnsaker og meget grove kornprodukter. Bær og noe frukt. Egg. Bruke oljer i salat.

Unngå sukker og lett-fordøyelige karbohydrater ala fint hvetemel og potet.

Om dette er den lav-karbo-light- diett du henviser til, vet ikke jeg. Men dette tror jeg er det sunneste. Normalt kosthold- bare redusere på inntak av lettfordøyelige karbohydrater.

Signerer det. Lindberg varianten er den enkleste å følge synes jeg. Bare husk å drikke mye vann, der er ikke jeg så flink og det merker jeg godt på kroppen med tør hud, hopepine og konstant søtsug.

Sunt kosthold med rent kjøtt og fisk. Mye grønnsaker og meget grove kornprodukter. Bær og noe frukt. Egg. Bruke oljer i salat.

Unngå sukker og lett-fordøyelige karbohydrater ala fint hvetemel og potet.

Om dette er den lav-karbo-light- diett du henviser til, vet ikke jeg. Men dette tror jeg er det sunneste. Normalt kosthold- bare redusere på inntak av lettfordøyelige karbohydrater.

''Men dette tror jeg er det sunneste. Normalt kosthold- bare redusere på inntak av lettfordøyelige karbohydrater.''

*Nikker* Det tror jeg også. Og mener selv at jeg kan såpass om kosthold at jeg ved å plukke litt her og litt der klarer å sette sammen et kosthold som gir kroppen min det den trenger. :o)

candyqueen_83

Jeg sliter litt akkurat når det gjelder søtstoff... Har tittet litt på nettet og det er flere som mener at sukrin gir en ekkel bismak. Dessuten er jeg skeptisk til sukkeralkoholer i forhold til helsa også... Splenda ble jo også markedsført som helt naturlig ufarlig, men det er noen svenske forskeren som visstnok mener det kan være kreftfremkallende.

Sukrin er jo naturlig, i Splenda var det vel aspartam? Jeg syns ikke Sukrin gir bismak, men Splenda er ikke så veldig godt. Smaker kunstig på en måte.

Sukrin er jo naturlig, i Splenda var det vel aspartam? Jeg syns ikke Sukrin gir bismak, men Splenda er ikke så veldig godt. Smaker kunstig på en måte.

Nei, Splenda er også et sukkeralkohol, sucralose. Leste et sted at det går så ufordøyd gjennom kroppen at man har funnet det i vann f.eks. (etter kloakkutslipp) og at man er meget usikker på hvilke konsekvenser det kan ha for miljøet. Så da er det kanskje ikke så ufarlig allikevel?

Jeg spiser det som passer meg egentlig og i går spiste jeg følgende:

frokost - 1 havreknekkebrød med litt bremykt og 1/3 boks makrell i tomat og pepper + 1 havreknekkebrød med litt bremykt og 1 kokt egg + litt kaviar og 1/2 kokt egg som jentungen ikke orket spise opp. Var mett i mange timer!

middag - 1 laksebit som jeg hadde litt rapsolje på før jeg stekte den i microen, en neve reker og en haug grønnsaksmos av 1/2 blomkål + 1/2 broccoli + 1/2 løk + krydder og en smørklatt, men den blir enda bedre og mer mettende med 1-2 ss fløte i tror jeg.

Dessert - 1/2 kurv jordbær med creme fraiche med litt bjørkesøt for å få litt søtsmak (det er det samme som xylitol og er helt naturlig, uanstendig dyrt (49,50 pr. 100 g...))

kvelds - skar et eple i stenger og dyppet dem i philadelphiaost, kjempegodt!

I dag var middagen en svinekotelett stekt i meierismør, litt kokt gulrot og en dunge blomkål-broccolimos.

Jeg kjenner at kroppen reagerer på at jeg spiser så lite karbohydrater så jeg har ikke trent utover en ganske hard mtobakketur på søndag, men regner med at kroppen etterhvert venner seg til det og jeg får tilbake energien helt igjen.

I forhold til de seriøse lav-karbospiserne så gjør jeg det jo ikke helt riktig, men jeg tror denne formen passer meg, den er vel mer Lindberg-aktig med noe karbohydrater. Merker også alt at jeg ikke er så fysen på søtt om kvelden!

Bare et lite spørsmål; hvorfor kjøper du bjørkesøte til en så stiv pris da? Kan du ikke bare gå ut og tappe av ei bjørk? Du har en liter på no time.-)

Bare et lite spørsmål; hvorfor kjøper du bjørkesøte til en så stiv pris da? Kan du ikke bare gå ut og tappe av ei bjørk? Du har en liter på no time.-)

Det er ikke ren sevje da. :o) Det ser nesten ut som sukker, men jeg kommer ikke til å bruke veldig mye av det, det kan gi en "kald", litt metallisk smak.

candyqueen_83

Nei, Splenda er også et sukkeralkohol, sucralose. Leste et sted at det går så ufordøyd gjennom kroppen at man har funnet det i vann f.eks. (etter kloakkutslipp) og at man er meget usikker på hvilke konsekvenser det kan ha for miljøet. Så da er det kanskje ikke så ufarlig allikevel?

Jeg er ikke så veldig hysterisk for sånne ting egentlig. Men liker uansett ikke Splenda.

Annonse

Gjest sjøstjerna

''Men dette tror jeg er det sunneste. Normalt kosthold- bare redusere på inntak av lettfordøyelige karbohydrater.''

*Nikker* Det tror jeg også. Og mener selv at jeg kan såpass om kosthold at jeg ved å plukke litt her og litt der klarer å sette sammen et kosthold som gir kroppen min det den trenger. :o)

Ja, bedre å bruke sunn fornuft- enn å være fanatisk ene eller det andre.

Man finner ut hva som passer en.

Ja, bedre å bruke sunn fornuft- enn å være fanatisk ene eller det andre.

Man finner ut hva som passer en.

''Ja, bedre å bruke sunn fornuft- enn å være fanatisk ene eller det andre.''

Merker at kroppen min reagerer på null sukker (bortsett fra det som er i frukten og bærene jeg spiser), er litt ør og småslapp, men regner med det går seg til ganske fort. :o) Det er jo bare en 41 år gammel vane og jeg kan ikke regne med at det skal gå knirkefritt å kutte den ut.

Det er ikke ren sevje da. :o) Det ser nesten ut som sukker, men jeg kommer ikke til å bruke veldig mye av det, det kan gi en "kald", litt metallisk smak.

Er du sikker? Jeg kjenner flere som bruker bjørkesøte i stedet for sukker i brøddeig o.l nå på våren. Det smaker jo som rent sukkervann. At det skulle være noe sunnere enn sukker har jeg i grunnen ikke tenkt på:-)

Er du sikker? Jeg kjenner flere som bruker bjørkesøte i stedet for sukker i brøddeig o.l nå på våren. Det smaker jo som rent sukkervann. At det skulle være noe sunnere enn sukker har jeg i grunnen ikke tenkt på:-)

Jepp. Bjørkesøt inneholder ca. 2/3 av kaloriene i sukker, men påvirker ikke blodsukkeret i det hele tatt.

wow, hva du ikke vet:-) Så da er det i grunnen bare å ha seg ut og tappe før jeg baker brød i morra. Spennende å prøve..

Jeg har lest mye om lavkarbo og sånt i det siste. :o) Og er egentlig hyperskeptisk til "kunstige" søtningsstoffer, men bruker suketter i teen... :o| Jaja, noen laster skal man ha. Tenkte å ha bjørkesøt over bær istedetfor sukker og litt i krem til jordbær f.eks.

Gjest sjøstjerna

Jeg har lest mye om lavkarbo og sånt i det siste. :o) Og er egentlig hyperskeptisk til "kunstige" søtningsstoffer, men bruker suketter i teen... :o| Jaja, noen laster skal man ha. Tenkte å ha bjørkesøt over bær istedetfor sukker og litt i krem til jordbær f.eks.

lavkarbo?

*spiser wienerbrød* og nikker ;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...