Gjest ddppuu Skrevet 13. juni 2010 Skrevet 13. juni 2010 Jeg skreller soppen for det er så mye skitt på den. Men etter hva jeg forstår er det nesten ingen andre som gjør det. Hva gjør du? 0 Siter
Gjest fra bergen Skrevet 13. juni 2010 Skrevet 13. juni 2010 Børst soppen rein for jord, blad og ev barnåler. Skyll den under vann hvis den er veldig skitten (men da kan smaken tape seg). 0 Siter
jubalong70 Skrevet 13. juni 2010 Skrevet 13. juni 2010 Nå er ikke jeg noen soppspiser, men har bodd sammen med flere som er det - og ingen av dem skreller soppen nei. De børster av den om det er mye skitt på den. Tenker du på champignonen, så er jo den litt svart 0 Siter
EnolaGay Skrevet 13. juni 2010 Skrevet 13. juni 2010 Børst soppen rein for jord, blad og ev barnåler. Skyll den under vann hvis den er veldig skitten (men da kan smaken tape seg). Med andre ord er det jord og sand som lager smak i soppen...? Har du vurdert en spiseskje grus i middagen din? Så sparer du deg turen ut i skauen liksom... hehe.. 0 Siter
Gjest fra bergen Skrevet 13. juni 2010 Skrevet 13. juni 2010 Med andre ord er det jord og sand som lager smak i soppen...? Har du vurdert en spiseskje grus i middagen din? Så sparer du deg turen ut i skauen liksom... hehe.. ''Med andre ord er det jord og sand som lager smak i soppen.'' Nei, det har jeg ikke sagt. Du skal børste soppen for å fjerne jord og sand. Men vasker du for hard vil mye av smaken som sitter ytterst forsvinne, samt ikke minst vil vannet trekke inn i soppen. 0 Siter
Helmi Skrevet 13. juni 2010 Skrevet 13. juni 2010 Har aldri tenkt tanken en gang---- må da være en helt unødvendig prosedyre? 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 13. juni 2010 Skrevet 13. juni 2010 Vanligvis ikke, børster den bare. Er den veldig skitten hender det at jeg skreller, men sjelden. Nå synes jeg at sjampinjongen er å få kjøpt hvit og fin som oftes. Bruker jeg kantarell f.eks så piller jeg bort dersom det er mye rusk og rask, men generelt synes jeg butikkene selger fine sopper (dvs, når jeg handler annet enn sjampinjong så går jeg i den butikken med stort utvalgt i grønnsaker). 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 14. juni 2010 Skrevet 14. juni 2010 Nei, har aldri vurdert å skrelle sopp til middag. I den grad det er nødvendig (f.eks. med kantarell eller annen skogssopp) børstes den fri for "skog" og "foten" kuttes en ørliten cm. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.