Gå til innhold

Anbefalte innlegg

''Og du bare antar i løse lufta at jeg ikke gjør noen av de delene? Jeg har spist hver 3 time i over 1 år nå, 5-6måltider dagen og spist små, fornuftige porsjoner. Samtidig trent 2-3 ganger i uka.''

Hva er "små fornuftige porsjoner?".

Hvor mange kalorier får du i deg om dagen? Hvor mange prosent kommer fra hhv proteiner, karbohydrater og fett?

''SÅ hva får deg til å innbille deg at jeg ikke skjønner hva som skal til? Jeg står fast på 72 kilo, det går ingen veier - selv med variasjon av treningsprogram osv. Så DERFOR prøver jeg Alli for å få en slags kickstart videre nedover vektskåla.''

Jeg tror ikke du vet hva som skal til fordi du i det hele tatt tror det er mulig å "kickstarte" noe som helst med piller.

De pillene som kan kickstarte forbrenninga di finnes ikke på denne planeten.

Du kan derimot kickstarte forbrenninga med kostholdet ditt. F.eks. ved å ta en spisedag med gjevne mellomrom. Dette er spesielt viktig hvis du har fått i deg for lite kalorier. Hvis så er tilfelle vil forbrenninga reduseres.

Dette er et uungåelig onde dersom du ikke spiser nok.

Ikke vet jeg hvor mye du har ligget på av kalorier, ei heller hvor kaloriene kommer fra, men hvis du f.eks. ikke får i deg nok kalorier, er det ikke det minste rart at det nå har sagt stopp.

Ikke er det godt å vite hva du faktisk har gått ned heller. Det å ta av 15 kilo er verdens enkleste sak. Det å ta av 15 kilo fett er noe helt annet. Jeg aner ikke hva du har mistet. For alt jeg vet er det vann og muskler. Hvis så er tilfelle er det heller ikke rart at du nå har stagnert.

Hvis du derimot har gjort mye rett, og faktisk mistet 15 kilo fett, men likevel har stoppet opp, er det på tide å forandre kostoldet igjen. Variasjon er svært viktig.

Her må jeg bare hoppe inn og si at etter at jeg lærte mer om hva kostholdet har å si. Så mista jeg lysta til å trene.. for trening virker faktisk ikke. (Jo, muligens på hjertet og innmaten, men de synes ikke i bikinien) 90% av det hele er hva du eter. Og da skal man måtte leve av broccoli og solsikkefrø.

*sukker dypt*

Fortsetter under...

  • Svar 80
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • ShitDiddelyDo

    22

  • Glimtipper

    5

  • Lillemus

    4

  • EnolaGay

    3

ShitDiddelyDo

Her må jeg bare hoppe inn og si at etter at jeg lærte mer om hva kostholdet har å si. Så mista jeg lysta til å trene.. for trening virker faktisk ikke. (Jo, muligens på hjertet og innmaten, men de synes ikke i bikinien) 90% av det hele er hva du eter. Og da skal man måtte leve av broccoli og solsikkefrø.

*sukker dypt*

Det er en del år siden jeg hadde full kontroll på hva diverse mat inneholdt, og hva jeg trengte å dytte i meg. For meg lå det hele i å legge på meg muskler, men det er samme prinsippet som gjelder når man vil kvitte seg med fett.

Uansett var det en gyllen regel blant bodybuildere (nå var ikke jeg det, men jeg kjente en del, og var på forum med slike) som sa at kostholdet betyr 70 % for fremgangen. Restitusjonen betyr 20 %.

Dette forutsetter naturligvis at man både trener, spiser og hviler, men i så fall gjenstår 10 % til treninga.

Det vil ikke si at treninga ikke er viktig (nå tenker jeg muskelbygging), det er svært viktig, men det er ikke treninga som skiller de med fremgang fra de uten fremgang. Det er kostholdet, nok restitusjon og, naturligvis, anlegg for å bygge muskler.

Flere konkurrerende bodybuildere trente 3 ganger i uka, 45-60 minutter hver gang. Ikke fordi de var late, men fordi mer ville resultert i at de ikke ville klart å restituere seg, og det er når du hviler du vokser. Selve treninga er nedbrytende. Hvilen, kombinert med kostholdet, er derimot oppbyggende.

Selv har jeg absolutt ikke noe anlegg for å legge på meg muskler, jeg begynte tynnere enn de fleste, men lærte meg fort at det var håp også for meg, med et sabla heftig matinntak i mange år.

Nå, som jeg ikke holder på med dette lenger, har derimot treningen mye å si. Jeg jogger, sykler og trener litt vekter, men jeg tenker ikke kosthold, utover å spise rundt hver tredje time (gammel vane er vond og snu, så dette går automatisk).

Treninga er enkel. Kostholdet er det vanskelige.

Derfor gjør jeg det som er enkelt. Jeg trener. Skal sies at jeg også synes det er gøy. + at jeg er veldig glad i god mat. ;)

Men folk flest har utrolig mye å hente på kostholdet. Spesielt dere kvinner. Mange lever i den villfarelsen av at mindre er bedre, noe som er forferdelig feil. Derfor burde alle som vil ned noen kilo kjøpe seg en liten vekt, sette seg inn i hvordan man regner på dette, veid all maten man dytter i seg i f.eks. 1 uke - det holder lenge, og dermed fått en viss forståelse for hva man faktisk dytter i seg.

Det går jo ikke an å leve etter "spis hver tredje time" hvis man ikke har peiling på hva måltidene faktisk inneholder, og hva man får i seg.

Den ene uka med kjedelig veiing og litt regning vil gjøre underverker for vekta i fremtiden, og mange vil få seg en åpenbaring eller tre. F.eks. ved å finne ut at årsaken til at det går så trått ikke er at de spiser for mye, men at de spiser for lite.

Min erfaring er at dette gjelder de aller fleste kvinner som vil ned noen kilo. De spiser ikke for mye, men tvert imot alt for lite. Mange tror faktisk at en salat er et ok måltid ...

Det er en del år siden jeg hadde full kontroll på hva diverse mat inneholdt, og hva jeg trengte å dytte i meg. For meg lå det hele i å legge på meg muskler, men det er samme prinsippet som gjelder når man vil kvitte seg med fett.

Uansett var det en gyllen regel blant bodybuildere (nå var ikke jeg det, men jeg kjente en del, og var på forum med slike) som sa at kostholdet betyr 70 % for fremgangen. Restitusjonen betyr 20 %.

Dette forutsetter naturligvis at man både trener, spiser og hviler, men i så fall gjenstår 10 % til treninga.

Det vil ikke si at treninga ikke er viktig (nå tenker jeg muskelbygging), det er svært viktig, men det er ikke treninga som skiller de med fremgang fra de uten fremgang. Det er kostholdet, nok restitusjon og, naturligvis, anlegg for å bygge muskler.

Flere konkurrerende bodybuildere trente 3 ganger i uka, 45-60 minutter hver gang. Ikke fordi de var late, men fordi mer ville resultert i at de ikke ville klart å restituere seg, og det er når du hviler du vokser. Selve treninga er nedbrytende. Hvilen, kombinert med kostholdet, er derimot oppbyggende.

Selv har jeg absolutt ikke noe anlegg for å legge på meg muskler, jeg begynte tynnere enn de fleste, men lærte meg fort at det var håp også for meg, med et sabla heftig matinntak i mange år.

Nå, som jeg ikke holder på med dette lenger, har derimot treningen mye å si. Jeg jogger, sykler og trener litt vekter, men jeg tenker ikke kosthold, utover å spise rundt hver tredje time (gammel vane er vond og snu, så dette går automatisk).

Treninga er enkel. Kostholdet er det vanskelige.

Derfor gjør jeg det som er enkelt. Jeg trener. Skal sies at jeg også synes det er gøy. + at jeg er veldig glad i god mat. ;)

Men folk flest har utrolig mye å hente på kostholdet. Spesielt dere kvinner. Mange lever i den villfarelsen av at mindre er bedre, noe som er forferdelig feil. Derfor burde alle som vil ned noen kilo kjøpe seg en liten vekt, sette seg inn i hvordan man regner på dette, veid all maten man dytter i seg i f.eks. 1 uke - det holder lenge, og dermed fått en viss forståelse for hva man faktisk dytter i seg.

Det går jo ikke an å leve etter "spis hver tredje time" hvis man ikke har peiling på hva måltidene faktisk inneholder, og hva man får i seg.

Den ene uka med kjedelig veiing og litt regning vil gjøre underverker for vekta i fremtiden, og mange vil få seg en åpenbaring eller tre. F.eks. ved å finne ut at årsaken til at det går så trått ikke er at de spiser for mye, men at de spiser for lite.

Min erfaring er at dette gjelder de aller fleste kvinner som vil ned noen kilo. De spiser ikke for mye, men tvert imot alt for lite. Mange tror faktisk at en salat er et ok måltid ...

Takk for langt godt svar! :o)

Jeg slutter nok ikke å trene... jeg liker egentlig å holde på. Og jeg trenger det på grunn av diverse.. svangerskap.. jeg kommer til å bli en gammel dame en gang. Og jeg ser nytten i å ha livmora i de områder den vanligvis pleier å være i dag.. hehehe.. Og jeg har en vond rygg.

Jeg ser selv at kroppen også SER bedre ut når jeg trener.

Men mat får jeg ikke dreisen på. Jeg tror jeg spiser nok. Men antakelig ikke nok av hvert. Og jeg synes det er dyrt å balansere kostholdet når man koker for seks hver dag. Barn har egne meninger om mat, og man står ikke ofte og lager en frisk rett som man må spise alene og kaste resten! (Og jeg har jevnt over greie barn der egentlig) Men som sagt, det blir dyrt å ha for mye på menyen. Tenåringene eter grassalt mye, det nytter ikke med strimla svinekjøtt i wok der. Da må jeg ha en halv gris...

Og så er det noe med å kjenne etter hva man faktisk MÅ ha og TRENGER for å fungere. Særlig når alle råd man får sier at SÅNN bør man i alle fall ikke gjøre!

Det skal ikke være enkelt. Ferie gjør ikke saken bedre. Men en løpetur gjør, så det skal jeg gjøre i morgen. :0)

ShitDiddelyDo

Takk for langt godt svar! :o)

Jeg slutter nok ikke å trene... jeg liker egentlig å holde på. Og jeg trenger det på grunn av diverse.. svangerskap.. jeg kommer til å bli en gammel dame en gang. Og jeg ser nytten i å ha livmora i de områder den vanligvis pleier å være i dag.. hehehe.. Og jeg har en vond rygg.

Jeg ser selv at kroppen også SER bedre ut når jeg trener.

Men mat får jeg ikke dreisen på. Jeg tror jeg spiser nok. Men antakelig ikke nok av hvert. Og jeg synes det er dyrt å balansere kostholdet når man koker for seks hver dag. Barn har egne meninger om mat, og man står ikke ofte og lager en frisk rett som man må spise alene og kaste resten! (Og jeg har jevnt over greie barn der egentlig) Men som sagt, det blir dyrt å ha for mye på menyen. Tenåringene eter grassalt mye, det nytter ikke med strimla svinekjøtt i wok der. Da må jeg ha en halv gris...

Og så er det noe med å kjenne etter hva man faktisk MÅ ha og TRENGER for å fungere. Særlig når alle råd man får sier at SÅNN bør man i alle fall ikke gjøre!

Det skal ikke være enkelt. Ferie gjør ikke saken bedre. Men en løpetur gjør, så det skal jeg gjøre i morgen. :0)

Noe av det beste med treninga er at man føler seg meget vel både under og etter økta. Den første tiden med f.eks. løping er nok tøff, men da er det bare å tilpasse både fart og lengde. Til slutt klarer man mer, og selv under løpeturen føles det godt. Selv har jeg aldri, før de siste årene, drevet med utholdenhetstrening, og jeg klarer ikke å presse meg med f.eks. løping, så derfor løper jeg i mitt tempo, og tilpasser lengden etter hva jeg føler for. Samme med sykling. Jeg orker ikke å bli helt Contador i motbakkene, og tar det relativt rolig.

Og det føles godt!

Kostholdet er verre. Det er så jævla kjedelig å lage mat, så jeg henfaller ofte til brødskiver med diverse pålegg, kyllingfilet med ris, og egg i diverse varianter.

Man bør forsøke å finne en måte man kan leve med. Altså ikke noe ekstremt på noen måte. En treningsform man liker (akkurat hva er ikke så nøye), og et kosthold som går av seg selv.

Kjører man en ok livsstil trenger man ikke å uroe seg over hva man dytter i seg på ferie, i jula eller på fest en lørdag. En klisje, men den stemmer: Det er ikke hva man spiser mellom jul og nyttår som betyr noe. Det som betyr noe er hva du spiser mellom nyttår og jul.

Vet at det ikke er en kur. Men folk går opp igjen i vekt nettopp fordi de ikke orker å leve etter Fedon prinsippet, lite karbo/mye proteiner. Ikke tror jeg det er bra heller, karbohydratene er jo kroppens divstoff.

Men dette er nå min mening:)

''Men folk går opp igjen i vekt nettopp fordi de ikke orker å leve etter Fedon prinsippet, lite karbo/mye proteiner.''

Lite karbo tja, forsåvidt, men han sier man skal spise andre karbohydrater enn hvit ris, pasta, finbrød og poteter da. Man kan spise linser, bønner, erter, brun ris og veldig grovt brød (rug). Ikke sier han at man skal spise mye proteiner heller, men mer fett, selv om han er noe mer restriktiv på fettet enn mange andre lavkarbo-retninger. Han "tillater" også 1-2 frukter om dagen, ubegrenset med grønnsaker over bakken og noe som vokser under bakken + kjøtt, fisk, melkeprodukter og sånt.

Jeg har spist fedon-aktig en tid nå og stoooorkoser meg! Savner ikke poteter, ris, pasta eller vanlig brød (spiser noe fedonbrød ellers går det i rugsprø og fiberrik og div. lavkarbovarianter) i det hele tatt!

''Ikke tror jeg det er bra heller, karbohydratene er jo kroppens divstoff.''

Niks. Det er fett. Tror du steinaldermannen levde på sukker og loff eller kjøtt og fett? Du er klar over at vi aldri har hatt så mange tilfeller av overvekt og livsstilsykdommer som siden vi innførte sukker og raffinerte produkter i kosten? Det er karbohydratene som gir tette blodårer og overvekt, det finnes faktisk ikke en eneste undersøkelse som viser at (mettet) fett er synderen...

Og en av årsakene til at disse diettene hvor man mer eller mindre kutter ut noe, eventuelt peiser på med fett en stund, ikke vil fungere i lengden, er at svært få vil være i stand til å følge disse permanent.

Et normalt kosthold bør duge for de fleste, da med både karbohydrater, fett og proteiner, men man bør være seg bevisst hvor mange kalorier man får i seg per dag. Vet man ikke det blir det vanskelig.

For i utgangspunktet er det fryktelig enkelt. Det er som du skriver bare å sørge for å brenne mer enn man får i seg - samtidig som man ikke spiser for lite.

Men de færreste har noen formening om hva middagen inneholder av kalorier, og hvor mye som kommer fra fett, proteiner eller karbohydrater.

Et annet problem er all denne dødmaten folk tyller i seg. Hvitt brød, pizzabunn og disse microdingstene folk på ramme alvor nuker i microen og kaller mat ...

Det er relevant at maten er næringsrik. F.eks. bør brødmaten bestå av grovt brød. Helst så tungt og sort som mulig. :)

''For i utgangspunktet er det fryktelig enkelt. Det er som du skriver bare å sørge for å brenne mer enn man får i seg - samtidig som man ikke spiser for lite.''

Nja...

Tidligere spiste jeg "vanlig" mat, med brød, poteter, ris, pasta og litt sjokolade og syltetøy - sånn som folk generelt spiser. Trente 3-4-5 ganger i uka på sykkel (så mye at det skulle tilsi minst 1 kg vekttap i uka, minst). Passet på kaloriene så jeg lå på rundt 13-1500 pr. dag. Gikk ikke ned ett gram. Ikke ett jævla gram.

Gikk så over til å spise ca. 50-80 gram karbohydrater om dagen, mere fett og antar jeg havnet mye høyere opp i kaloriinntak. Har ikke trent på lenge. Og kiloene har trillet av...

Annonse

Nemlig. Frem for et allsidig sunt kosthold, uten for mye eller for lite av hverken det ene eller det andre.

''Frem for et allsidig sunt kosthold, uten for mye eller for lite av hverken det ene eller det andre.''

Jeg skjønner ikke hvorfor du er så anti-fedon, det er jo akkurat det han sier også. :o)

ShitDiddelyDo

''For i utgangspunktet er det fryktelig enkelt. Det er som du skriver bare å sørge for å brenne mer enn man får i seg - samtidig som man ikke spiser for lite.''

Nja...

Tidligere spiste jeg "vanlig" mat, med brød, poteter, ris, pasta og litt sjokolade og syltetøy - sånn som folk generelt spiser. Trente 3-4-5 ganger i uka på sykkel (så mye at det skulle tilsi minst 1 kg vekttap i uka, minst). Passet på kaloriene så jeg lå på rundt 13-1500 pr. dag. Gikk ikke ned ett gram. Ikke ett jævla gram.

Gikk så over til å spise ca. 50-80 gram karbohydrater om dagen, mere fett og antar jeg havnet mye høyere opp i kaloriinntak. Har ikke trent på lenge. Og kiloene har trillet av...

Jeg vet ikke hvor mye du veide, men 13-1500 kcal/dagen, i kombinasjon med hard trening, høres fryktelig lite ut, i hvert fall med mindre du er dverg. Kroppen vil registrere at den får for lite, og begynne å lagre fett.

Dette er sannsynligvis det du erfarte kiloene begynte å renne av deg ved høyere inntak.

50-80 gram karbohydrater skulle tilsi 200-320 kalorier (karbohydrater ganges med 4, proteiner med 4 og fett med 9), noe som heller ikke er spesielt mye, men hvis dette f.eks. erstatter ubrukelige sjokoladekalorier, kan det fort være det som skal til.

Jeg vet ikke hvor mye du veide, men 13-1500 kcal/dagen, i kombinasjon med hard trening, høres fryktelig lite ut, i hvert fall med mindre du er dverg. Kroppen vil registrere at den får for lite, og begynne å lagre fett.

Dette er sannsynligvis det du erfarte kiloene begynte å renne av deg ved høyere inntak.

50-80 gram karbohydrater skulle tilsi 200-320 kalorier (karbohydrater ganges med 4, proteiner med 4 og fett med 9), noe som heller ikke er spesielt mye, men hvis dette f.eks. erstatter ubrukelige sjokoladekalorier, kan det fort være det som skal til.

''Jeg vet ikke hvor mye du veide, men 13-1500 kcal/dagen, i kombinasjon med hard trening, høres fryktelig lite ut, i hvert fall med mindre du er dverg. Kroppen vil registrere at den får for lite, og begynne å lagre fett.''

Jeg er en liten dame og med 1300-1500 kcal lå jeg ca. 4-500 kcal under hvileforbruket mitt, ikke noe rasende lavt med andre ord.

''50-80 gram karbohydrater skulle tilsi 200-320 kalorier (karbohydrater ganges med 4, proteiner med 4 og fett med 9), noe som heller ikke er spesielt mye, men hvis dette f.eks. erstatter ubrukelige sjokoladekalorier, kan det fort være det som skal til.''

Hm? Jeg har ikke spist sjokolade til daglig, men vanlig norsk kost som får blodsukkeret til å gå rett i taket og rett i bånn igjen. Fedon-kost får blodsukkeret til å holde seg stabilt og det merkes godt. :o)

ShitDiddelyDo

''Jeg vet ikke hvor mye du veide, men 13-1500 kcal/dagen, i kombinasjon med hard trening, høres fryktelig lite ut, i hvert fall med mindre du er dverg. Kroppen vil registrere at den får for lite, og begynne å lagre fett.''

Jeg er en liten dame og med 1300-1500 kcal lå jeg ca. 4-500 kcal under hvileforbruket mitt, ikke noe rasende lavt med andre ord.

''50-80 gram karbohydrater skulle tilsi 200-320 kalorier (karbohydrater ganges med 4, proteiner med 4 og fett med 9), noe som heller ikke er spesielt mye, men hvis dette f.eks. erstatter ubrukelige sjokoladekalorier, kan det fort være det som skal til.''

Hm? Jeg har ikke spist sjokolade til daglig, men vanlig norsk kost som får blodsukkeret til å gå rett i taket og rett i bånn igjen. Fedon-kost får blodsukkeret til å holde seg stabilt og det merkes godt. :o)

Husker ikke tall og den slags, og er for lat til å rote i bokhylla eller søke på nettet, men det høres mye hvis du lå 4-500 kcal under hvileforbruket ditt den gang du også drev med sykling 3-5 dager i uka. Ikke er jeg sikker på hva "hvileforbruk" betyr heller. Vi forbrenner kalorier bare ved å ligge på sofaen (er dette "hvileforbruket" - altså full ro?), og i så fall har du i tillegg til underskuddet på 3-500 kcal + syklinga (som fort kan brenne en del, avhengig av lengden på sykkelturene), alt annet du gjør (fra å gå til bilen, gå til jobb, vaske huset, osv).

Det underskuddet kan i så fall ha vært langt høyere enn hva sunt er.

Og det tyder det jo også på dersom du ikke så noen fremgang, mens du nå - uten trening, men med flere kalorier/døgn, raser ned i vekt.

Gjest Anti Fedon

''Men folk går opp igjen i vekt nettopp fordi de ikke orker å leve etter Fedon prinsippet, lite karbo/mye proteiner.''

Lite karbo tja, forsåvidt, men han sier man skal spise andre karbohydrater enn hvit ris, pasta, finbrød og poteter da. Man kan spise linser, bønner, erter, brun ris og veldig grovt brød (rug). Ikke sier han at man skal spise mye proteiner heller, men mer fett, selv om han er noe mer restriktiv på fettet enn mange andre lavkarbo-retninger. Han "tillater" også 1-2 frukter om dagen, ubegrenset med grønnsaker over bakken og noe som vokser under bakken + kjøtt, fisk, melkeprodukter og sånt.

Jeg har spist fedon-aktig en tid nå og stoooorkoser meg! Savner ikke poteter, ris, pasta eller vanlig brød (spiser noe fedonbrød ellers går det i rugsprø og fiberrik og div. lavkarbovarianter) i det hele tatt!

''Ikke tror jeg det er bra heller, karbohydratene er jo kroppens divstoff.''

Niks. Det er fett. Tror du steinaldermannen levde på sukker og loff eller kjøtt og fett? Du er klar over at vi aldri har hatt så mange tilfeller av overvekt og livsstilsykdommer som siden vi innførte sukker og raffinerte produkter i kosten? Det er karbohydratene som gir tette blodårer og overvekt, det finnes faktisk ikke en eneste undersøkelse som viser at (mettet) fett er synderen...

Hei. Her blir vi nok aldri enige Lillemus.

Så flott at du koser deg med Fedon mat. Det viktigste av alt er å trivest med maten. Og ingen tåler og liker den samme maten.

Selvfølgelig levde ikke steinalderfolk på loff og sukker. Men all normal fornuft tilsier at jeg ikke tenker sukker og loff som rette karbohydrater som drivstoff. Proteinene er byggesteiner, men vi hadde blitt ganske slappe viss vi ikke fikk nok påfyll av SKIKKELIGE karbohydrater( drivstoff).

Linser, bønner og nøtter f.eks er kjempe sunt. Helt enig. Det samme er et variert kosthold, inkludert frukt og grønt.

Det jeg har sett i min omgangskrets er at alle som for et par år siden slanket seg med Fedon sitt opplegg, nå er tilbake på normalvekt. De orket ikke i lengden så lite karbohydrater og ble dritt lei av egg, reker og tunfisk. Derfor ga de opp nok en "kur".

Vi på jobben som koser oss med en sunn matpakke og ikke minst poteter(som eksempel), og som ikke tenker så mye mat og kalorier er slanke og friske. Lite kolesterol. Har akkurat vært til helsesjekk hele gjengen. Det er mange av de andre som sliter......

Har i mange år også jobbet med kosthold. Veldig interessant.

Derfor jeg har litt erfaring med at for mye protein/for lite karboh.ikke er av det beste.Mener ikke å si at jeg er ekspert, men har sett valdig mye innen slanking.

ShitDiddelyDo

Hei. Her blir vi nok aldri enige Lillemus.

Så flott at du koser deg med Fedon mat. Det viktigste av alt er å trivest med maten. Og ingen tåler og liker den samme maten.

Selvfølgelig levde ikke steinalderfolk på loff og sukker. Men all normal fornuft tilsier at jeg ikke tenker sukker og loff som rette karbohydrater som drivstoff. Proteinene er byggesteiner, men vi hadde blitt ganske slappe viss vi ikke fikk nok påfyll av SKIKKELIGE karbohydrater( drivstoff).

Linser, bønner og nøtter f.eks er kjempe sunt. Helt enig. Det samme er et variert kosthold, inkludert frukt og grønt.

Det jeg har sett i min omgangskrets er at alle som for et par år siden slanket seg med Fedon sitt opplegg, nå er tilbake på normalvekt. De orket ikke i lengden så lite karbohydrater og ble dritt lei av egg, reker og tunfisk. Derfor ga de opp nok en "kur".

Vi på jobben som koser oss med en sunn matpakke og ikke minst poteter(som eksempel), og som ikke tenker så mye mat og kalorier er slanke og friske. Lite kolesterol. Har akkurat vært til helsesjekk hele gjengen. Det er mange av de andre som sliter......

Har i mange år også jobbet med kosthold. Veldig interessant.

Derfor jeg har litt erfaring med at for mye protein/for lite karboh.ikke er av det beste.Mener ikke å si at jeg er ekspert, men har sett valdig mye innen slanking.

''Det jeg har sett i min omgangskrets er at alle som for et par år siden slanket seg med Fedon sitt opplegg, nå er tilbake på normalvekt. De orket ikke i lengden så lite karbohydrater og ble dritt lei av egg, reker og tunfisk. Derfor ga de opp nok en "kur".''

Det er også min erfaring.

Gjest Anti Fedon

''Det jeg har sett i min omgangskrets er at alle som for et par år siden slanket seg med Fedon sitt opplegg, nå er tilbake på normalvekt. De orket ikke i lengden så lite karbohydrater og ble dritt lei av egg, reker og tunfisk. Derfor ga de opp nok en "kur".''

Det er også min erfaring.

"Bra"at flere har samme erfaring.

Annonse

Gjest sjøstjerna

''Det jeg har sett i min omgangskrets er at alle som for et par år siden slanket seg med Fedon sitt opplegg, nå er tilbake på normalvekt. De orket ikke i lengden så lite karbohydrater og ble dritt lei av egg, reker og tunfisk. Derfor ga de opp nok en "kur".''

Det er også min erfaring.

Ja, og min erfaring også. ;-)

Gjest sjøstjerna

Et moderat Fedon-kosthold fungerer da fint - og det er bra å være obs på det med raske og langsomme karbohydrater.

Alle kurer blir man lei av, hvis man følger dem til punkt og prikke og helt slavisk.

Tror absolutt Fedon har rett i noe. :-)

Men det å bruke lite raske karbohydrater er vel noe vi har blitt oppdratt til alle mann- før Fedon kom med sine utspill.

Gjest Anti Fedon

Et moderat Fedon-kosthold fungerer da fint - og det er bra å være obs på det med raske og langsomme karbohydrater.

Alle kurer blir man lei av, hvis man følger dem til punkt og prikke og helt slavisk.

For all del. Jeg er skeptisk til alle slankepiller og kurer. Jeg skrev anti Fedon fordi det er Fedon slankere jeg har mest "erfaring"med.

Tror absolutt Fedon har rett i noe. :-)

Men det å bruke lite raske karbohydrater er vel noe vi har blitt oppdratt til alle mann- før Fedon kom med sine utspill.

''Men det å bruke lite raske karbohydrater er vel noe vi har blitt oppdratt til alle mann- før Fedon kom med sine utspill.''

Nå, ja..

At for eksempel poteter og kokte gulerøtter tilhørte de slemme kategoriene av karbohydratene, var vel ikke så akseptert før...

Gjest sjøstjerna

''Men det å bruke lite raske karbohydrater er vel noe vi har blitt oppdratt til alle mann- før Fedon kom med sine utspill.''

Nå, ja..

At for eksempel poteter og kokte gulerøtter tilhørte de slemme kategoriene av karbohydratene, var vel ikke så akseptert før...

Det er vel der det blir uenighet.

Kokt potet, ris eller gulrot er tilbehør for mange. De anerkjenner kanskje det ikke som raske, "slemme" karbohydrater, men uansett: poteten/ris utgjør en liten del av en middagstallerken som også består av proteiner, fett og mer langsomme karbohydrater.

Sukker, boller, loff og brus er velkjent for alle uavhengig av Fedon.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...