Gjest Fioletta Skrevet 27. juli 2010 Skrevet 27. juli 2010 Jeg elsker retten "pasta med biff" de serverer på kina restauranten på Oslocity. Alt er så saftig og godt. Sikkert meget så usunt, men det smaker fantastisk! Noen som har en idè om hvilken "saus" de bruker? Jeg har prøvd meg litt fram, men har aldri kommet fram til noe i nærheten. Ville tippe det er kikkoman + noe til? Tips motas med takk! 0 Siter
BobbyPeru Skrevet 27. juli 2010 Skrevet 27. juli 2010 Dette er jo umulig for meg å tippe, men det er sikkert en Sichuan-saus. Forferdelig godt! 0 Siter
Gjest Fioletta Skrevet 27. juli 2010 Skrevet 27. juli 2010 Dette er jo umulig for meg å tippe, men det er sikkert en Sichuan-saus. Forferdelig godt! Aldri hørt om faktisk. Prøvde å søke litt rundt på nettet. Virker på meg som om det er en sterk saus? Den sausen som blir brukt på pastaen er ikke i nærheten av å være sterk. 0 Siter
Sør Skrevet 27. juli 2010 Skrevet 27. juli 2010 Aldri hørt om faktisk. Prøvde å søke litt rundt på nettet. Virker på meg som om det er en sterk saus? Den sausen som blir brukt på pastaen er ikke i nærheten av å være sterk. Det staves vanligvis Szechuan. Søker du å det og "beef" så finner du mye på nett. Mener du nudler? Pasta er da italiensk... Med vennlig hilsen 0 Siter
Sør Skrevet 27. juli 2010 Skrevet 27. juli 2010 Kikkoman er forresten japansk, så de bruker neppe det. :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Fioletta Skrevet 28. juli 2010 Skrevet 28. juli 2010 Det staves vanligvis Szechuan. Søker du å det og "beef" så finner du mye på nett. Mener du nudler? Pasta er da italiensk... Med vennlig hilsen Niks, det er pasta. Ca 1 cm brede strimler. Ta deg en tur dit og bestill, så ser du! hehe. Veldig godt! 0 Siter
Gjest Fioletta Skrevet 28. juli 2010 Skrevet 28. juli 2010 Kikkoman er forresten japansk, så de bruker neppe det. :-) Med vennlig hilsen Hmm.. ok. 0 Siter
Sør Skrevet 28. juli 2010 Skrevet 28. juli 2010 Niks, det er pasta. Ca 1 cm brede strimler. Ta deg en tur dit og bestill, så ser du! hehe. Veldig godt! Hvis jeg skal ut på kinesisk restaurant i Oslo så går jeg på Taste of China, i Torggata 18. De har også dim sum! Av andre asiatiske restauranter kan du forsøke Nam Pla (i Kongens gate, rett ved Sten & Strøm), Tasty Thai (på Bislett), eller den asiatiske som ligger på rundkjøringen på Bislett. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Fioletta Skrevet 28. juli 2010 Skrevet 28. juli 2010 Hvis jeg skal ut på kinesisk restaurant i Oslo så går jeg på Taste of China, i Torggata 18. De har også dim sum! Av andre asiatiske restauranter kan du forsøke Nam Pla (i Kongens gate, rett ved Sten & Strøm), Tasty Thai (på Bislett), eller den asiatiske som ligger på rundkjøringen på Bislett. Med vennlig hilsen Men jeg er så fornøyd med den på Oslo City! 0 Siter
Glimtipper Skrevet 28. juli 2010 Skrevet 28. juli 2010 Kikkoman er forresten japansk, så de bruker neppe det. :-) Med vennlig hilsen Dette er et "orientalsk inspirert" spisested. De lager mat fra Kina, Japan og Thailand. Visstnok. 0 Siter
BobbyPeru Skrevet 28. juli 2010 Skrevet 28. juli 2010 Det staves vanligvis Szechuan. Søker du å det og "beef" så finner du mye på nett. Mener du nudler? Pasta er da italiensk... Med vennlig hilsen "Pasta er italiensk". Nå går det en uhyre interessant dokumentar om pasta på NRK 2. Det snakkes om to pastakulturer: den orientalske som kommer fra kina og den europeiske som har senter i middelhavet med Italia i spissen. Jeg tror Mio var den kinesiske betegnelsen, mens man i Napoli snakker om maccaroni (Napoli/Parma) er pastahovedstad i Italia. I kina satset de på fingerferdighet slik at hveten blir bløtgjort for at den skal være god å arbeide med. De lager faktisk spagetti for hånd. Utrolig å se på. I Italia har de satset mer på ingeniørinretninger og maskiner slik at de kan bruke en tørrere hvete. Dessuten er det Italienerne som har tørket pastan og slik gjort det mulig å distribuere den ut i verden. Uansett: kineserne spiser halvparten av verdens pastaprodukter og de begynte med dette for ca 4000 år siden. Jaja - så mye om pasta. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.