Lillemus Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Mandelpannekaker; har du oppskrift? Kan sikkert google, men har aldri hørt om det. Elsker mandler :-) Nammenam! 2 egg 1/2 - 1 dl fløte 1 dl finmalte mandler eller mandelmel 1 ts fiberhusk (får det til å henge bedre sammen, helsekostvare) litt salt litt søtning (jeg bruker sukrin for jeg prøver å kutte ut sukker) Bland alt sammen og stek på middels varme i stekepanna. Jeg lager små lapper for da er de mye lettere å snu enn om du steker store pannekaker. En sånn røre blir 6-7 små lapper. Nyyyydelige med bringebærsyltetøy! En kremklatt er sikkert ikke å forakte heller. Absolutt spiselige med smør og sukker/sukrin også. *slafse* Har stekt en haug lapper her nå og skal ha med på hytta i helga, men tre stykker gikk ned før jeg visste ordet av det. ) 0 Siter
Angustia Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Nammenam! 2 egg 1/2 - 1 dl fløte 1 dl finmalte mandler eller mandelmel 1 ts fiberhusk (får det til å henge bedre sammen, helsekostvare) litt salt litt søtning (jeg bruker sukrin for jeg prøver å kutte ut sukker) Bland alt sammen og stek på middels varme i stekepanna. Jeg lager små lapper for da er de mye lettere å snu enn om du steker store pannekaker. En sånn røre blir 6-7 små lapper. Nyyyydelige med bringebærsyltetøy! En kremklatt er sikkert ikke å forakte heller. Absolutt spiselige med smør og sukker/sukrin også. *slafse* Har stekt en haug lapper her nå og skal ha med på hytta i helga, men tre stykker gikk ned før jeg visste ordet av det. ) Åh, høres himmelsk ut :-) Får man kjøpt mandelmel i dagligvare, eller må man i helsekost- / Asiabutikk? Kan alltids male mandlene sjøl, men da blir det nok litt lengre tid mellom pannekakene 0 Siter
Lillemus Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Åh, høres himmelsk ut :-) Får man kjøpt mandelmel i dagligvare, eller må man i helsekost- / Asiabutikk? Kan alltids male mandlene sjøl, men da blir det nok litt lengre tid mellom pannekakene Mandelmel er helsekostvare ja, en femtilapp for en pose tror jeg, men man bruker jo ikke voldsomt mye av det da. Man kan jo male mandler selv og ha på et tett glass, men det blir ikke like holdbart som melet tror jeg. 0 Siter
Angustia Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Mandelmel er helsekostvare ja, en femtilapp for en pose tror jeg, men man bruker jo ikke voldsomt mye av det da. Man kan jo male mandler selv og ha på et tett glass, men det blir ikke like holdbart som melet tror jeg. Takk for tips, og gjett om vi skal ha mandelpannekaker /-lapper, da :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Takk for tips, og gjett om vi skal ha mandelpannekaker /-lapper, da :-) Jeg digger dem! Og så kødder de ikke opp blodsukkeret heller, med mindre du lager dem med sukker istedetfor sukrin eller annen søtning da. ) 0 Siter
EnolaGay Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Nammenam! 2 egg 1/2 - 1 dl fløte 1 dl finmalte mandler eller mandelmel 1 ts fiberhusk (får det til å henge bedre sammen, helsekostvare) litt salt litt søtning (jeg bruker sukrin for jeg prøver å kutte ut sukker) Bland alt sammen og stek på middels varme i stekepanna. Jeg lager små lapper for da er de mye lettere å snu enn om du steker store pannekaker. En sånn røre blir 6-7 små lapper. Nyyyydelige med bringebærsyltetøy! En kremklatt er sikkert ikke å forakte heller. Absolutt spiselige med smør og sukker/sukrin også. *slafse* Har stekt en haug lapper her nå og skal ha med på hytta i helga, men tre stykker gikk ned før jeg visste ordet av det. ) Jeg har enda ikke greid å finne ut hvem som selger fiberhusk. Langt mindre hva det ER for noe.. 0 Siter
Angustia Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Jeg digger dem! Og så kødder de ikke opp blodsukkeret heller, med mindre du lager dem med sukker istedetfor sukrin eller annen søtning da. ) Gleder meg vilt :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Jeg har enda ikke greid å finne ut hvem som selger fiberhusk. Langt mindre hva det ER for noe.. Både Live og Sunkost har det, likeså noen Meny-butikker visstnok. Det er male psyllium frøskall og gjør at deigen blir smidigere og henger bedre sammen. Min pose er i en eske og ser omtrent sånn ut: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:1t_kq48k_0lDGM:http://www.evitamin.se/3/product_p558897.jpg&t=1 0 Siter
Sør Skrevet 30. juli 2010 Skrevet 30. juli 2010 Jeg har enda ikke greid å finne ut hvem som selger fiberhusk. Langt mindre hva det ER for noe.. Spør rundt på Plata i Oslo, så får du det nok! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
EnolaGay Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Spør rundt på Plata i Oslo, så får du det nok! :-) Med vennlig hilsen Etter svaret til Lillemus (male psyllium??) så er jeg tilbøyelig til å tro at du har rett...! *stirre* 0 Siter
Sør Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Etter svaret til Lillemus (male psyllium??) så er jeg tilbøyelig til å tro at du har rett...! *stirre* Jeg tror det er lavkarbo-dietten som gjør det med henne! ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Etter svaret til Lillemus (male psyllium??) så er jeg tilbøyelig til å tro at du har rett...! *stirre* Malte psylliumfrø skal det være. Male er ikke en del av navnet ) Koster rundt 100 kr for en boks , men den holder veldig lenge. Man bruker ikke mye om gangen. 0 Siter
Gjest mirramor Skrevet 26. august 2010 Skrevet 26. august 2010 Nammenam! 2 egg 1/2 - 1 dl fløte 1 dl finmalte mandler eller mandelmel 1 ts fiberhusk (får det til å henge bedre sammen, helsekostvare) litt salt litt søtning (jeg bruker sukrin for jeg prøver å kutte ut sukker) Bland alt sammen og stek på middels varme i stekepanna. Jeg lager små lapper for da er de mye lettere å snu enn om du steker store pannekaker. En sånn røre blir 6-7 små lapper. Nyyyydelige med bringebærsyltetøy! En kremklatt er sikkert ikke å forakte heller. Absolutt spiselige med smør og sukker/sukrin også. *slafse* Har stekt en haug lapper her nå og skal ha med på hytta i helga, men tre stykker gikk ned før jeg visste ordet av det. ) Men, ikke noe mer fuktighet? Fiberhusken suger jo all fukten til seg. 0 Siter
Lillemus Skrevet 3. september 2010 Skrevet 3. september 2010 Men, ikke noe mer fuktighet? Fiberhusken suger jo all fukten til seg. Det er mye fukt i både egg og fløte. ) Og 1 ts fiberhusk er ikke mye, men blir det for tørt så ha i litt mer fløte. 0 Siter
filiokus81 Skrevet 3. september 2010 Skrevet 3. september 2010 Ok. Da kommer det jo litt an på hva slags brød og hva slags müsli man velger. Men det er kanskje lettere å få en skikkelig grov müsli til å smake godt? Jeg lager meg müsli selv, som jeg spiser til frokost. Jeg blander havregryn (ikke lettkokte!), solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø, og heller over litt youghurt (Ja-varianten fra Tine). Godt og mettende! Jeg blander i et kaffekrus, det blir passe porsjon. 0 Siter
tonie Skrevet 3. september 2010 Skrevet 3. september 2010 Jeg lager meg müsli selv, som jeg spiser til frokost. Jeg blander havregryn (ikke lettkokte!), solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø, og heller over litt youghurt (Ja-varianten fra Tine). Godt og mettende! Jeg blander i et kaffekrus, det blir passe porsjon. Sikkert mettende, men godt??? Mener du virkelig det? Jeg nekter å tro at noen faktisk kan synes de greiene der smaker godt:) 0 Siter
....AV Skrevet 3. september 2010 Skrevet 3. september 2010 Noen ganger kan det føles helt ideelt. Jeg har en venn som i mange år sa at han ville leve livet som han ville, og så dø når han ble 40 år. Da han holdt på å lykkes med den planen, viste det seg å ikke være så attraktivt likevel. 0 Siter
filiokus81 Skrevet 3. september 2010 Skrevet 3. september 2010 Sikkert mettende, men godt??? Mener du virkelig det? Jeg nekter å tro at noen faktisk kan synes de greiene der smaker godt:) Det smaker jo vanlijeyoughurt ) Har forsøkt meg med bare melk på, men det var ikke noe særlig. 0 Siter
tonie Skrevet 3. september 2010 Skrevet 3. september 2010 Det smaker jo vanlijeyoughurt ) Har forsøkt meg med bare melk på, men det var ikke noe særlig. Kanskje det kan bli brukbart med mengder av syltetøy i, men da er det jo ikke sunt lenger, så da er det ingen vits. Mye annet usunt en kan spise som er mye bedre;) 0 Siter
Orio Skrevet 3. september 2010 Skrevet 3. september 2010 Jeg lager meg müsli selv, som jeg spiser til frokost. Jeg blander havregryn (ikke lettkokte!), solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø, og heller over litt youghurt (Ja-varianten fra Tine). Godt og mettende! Jeg blander i et kaffekrus, det blir passe porsjon. Er det noen spesiell grunn til at du ikke bruker lettkokte havregryn? Eller er det bare fordi du liker de som ikke er lettkokte bedre? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.