Gjest prust Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Jeg laget 9 store glass med kirsebærsyltetøy i går. plukket dem først (tok ca en time), kokte dem med sukker og Certo (tilkokesyltetøy) til den store gullmedalje, vasket glass, hadde dem på 100 grader i stekeovnen og hadde syltetøyet i varme glass - alt etter oppskriften. Syltetøyet var tynt da det var varmt, men jeg regnet med at det skulle tykne når det ble kaldt. Vel - det er like tynt i dag :-( Hva gjorde jeg feil? Det smakte imidlertid helt nydelig - så jeg regner med at vi kommer til å ha det på is, i stedet for på brødskiva. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Jeg elsker slikt syltetøy!! Og det smaker fortreffelig på brød! Hva/om du har gjort noe feil, aner ikke jeg, men kan kjenne den gode smaken, nam! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Jeg elsker slikt syltetøy!! Og det smaker fortreffelig på brød! Hva/om du har gjort noe feil, aner ikke jeg, men kan kjenne den gode smaken, nam! Ja, jeg hadde det på skiva til frokost i dag, og det smakte godt, men det rant gjennom skiva....;-) 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Ja, jeg hadde det på skiva til frokost i dag, og det smakte godt, men det rant gjennom skiva....;-) Jadda, bruk brødskiver med mindre hull;)) 0 Siter
Gjest FruH Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 kok det opp på nytt og ha i mer stivelse. På den grønne pakka som jeg bruker står det hvordan man skal gjøre det. Har også hagen full av bringebær og jeg fortviler, for det bare regner og regner og regner og bæra er overmodne og faller snart av hemsen. Snart må jeg gå ut og plukke iført fullt regntøy. I følge værmeldinga skulle det være fint vær i dag, men nei, det bare pøser ned. Begredelige greier. Heldigvis har ripsene ennå litt å gå på, så kanskje jeg rekker dem. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 kok det opp på nytt og ha i mer stivelse. På den grønne pakka som jeg bruker står det hvordan man skal gjøre det. Har også hagen full av bringebær og jeg fortviler, for det bare regner og regner og regner og bæra er overmodne og faller snart av hemsen. Snart må jeg gå ut og plukke iført fullt regntøy. I følge værmeldinga skulle det være fint vær i dag, men nei, det bare pøser ned. Begredelige greier. Heldigvis har ripsene ennå litt å gå på, så kanskje jeg rekker dem. Jeg trodde ikke en kunne koke det opp på nytt etter at "stivelsen" er hatt i. En skulle jo koke opp bær først, og når en hadde i pulver og sukker, skulle det ikke koke... 0 Siter
Gjest FruH Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Jeg trodde ikke en kunne koke det opp på nytt etter at "stivelsen" er hatt i. En skulle jo koke opp bær først, og når en hadde i pulver og sukker, skulle det ikke koke... Certo, grønn pakke: ''Mer fruktpektin kan tilsettes dersom marmeladen, syltetøyet eller geleen er blitt for tynn. Bland to tsk Certo fruktpektin, 1 krm sitronsyre og 2 ss sukker til en kilo bær/fruktmasse. Kok opp bærmassen, tilsett pektinblandingen og kok i ytterligere 1 min. Blir syltetøyet for fast - kok opp igjen og sped med vann eller saft.'' Har aldri prøvd det, men det er jo verd et forsøk. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Certo, grønn pakke: ''Mer fruktpektin kan tilsettes dersom marmeladen, syltetøyet eller geleen er blitt for tynn. Bland to tsk Certo fruktpektin, 1 krm sitronsyre og 2 ss sukker til en kilo bær/fruktmasse. Kok opp bærmassen, tilsett pektinblandingen og kok i ytterligere 1 min. Blir syltetøyet for fast - kok opp igjen og sped med vann eller saft.'' Har aldri prøvd det, men det er jo verd et forsøk. Takk for tips! Får se om jeg gjør det om igjen en kveld... 0 Siter
Gjest GA Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Ja, jeg hadde det på skiva til frokost i dag, og det smakte godt, men det rant gjennom skiva....;-) bestefaren min pleide å ha smør på undersiden av brødskiva når han spiste syltetøy. Da skled ikke syltetøyet av skiva, og rant ikke igjennom... 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 bestefaren min pleide å ha smør på undersiden av brødskiva når han spiste syltetøy. Da skled ikke syltetøyet av skiva, og rant ikke igjennom... En klok mann;) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 bestefaren min pleide å ha smør på undersiden av brødskiva når han spiste syltetøy. Da skled ikke syltetøyet av skiva, og rant ikke igjennom... Usj, jeg liker ikke smør sammen med syltetøy :-( 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.