Gjest Fiskern Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Rett etter at vi får den opp, hva gjør vi da?? Kutter strupe, kakker hodet ller bare lar den være?? Får vi rødt fiskekjøtt hvis vi kutter strupen?? Er det noe som er lurt/ikke lurt? Vi er heeeeelt ferske i gamet... 0 Siter
Gjest septembermum Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Vi pleide bare den i halen og klaske den mot bakken et par ganger til den sluttet å sprelle, men har også sett folk kutte rett av strupen. Vet ikke hva som er riktig jeg. Har ikke hjerte til å gjøre sånt lenger ;-) 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Vi pleide bare den i halen og klaske den mot bakken et par ganger til den sluttet å sprelle, men har også sett folk kutte rett av strupen. Vet ikke hva som er riktig jeg. Har ikke hjerte til å gjøre sånt lenger ;-) ''Vi pleide bare den i halen og '' Hva gjorde dere med halen, sa du? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Putt fingrene oppunder halsen på den, og knekk nakken. 0 Siter
Gjest septembermum Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 ''Vi pleide bare den i halen og '' Hva gjorde dere med halen, sa du? Hehe utelot et ord der Mente at vi pleide holde den fast i halen mens vi klasket den hardt mot bakken til den svimte av så kuttet vi strupen? Men dette var da jeg var liten... Nå har jeg ikke hjerte til å drepe en edderkopp en gang... bortsett fra i går, en svær edderkopp på vei i full fart ned fra taket og mot senga til lillegullet! 0 Siter
Gjest GA Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Putt fingrene inn ved gjellene og dra hodet bakover til nakken knekker. Man kan også skjære over halsen eller kakke den i hodet med baksiden av kniven til den blir slapp. Rødt fiskekjøtt har ingenting med blod å gjøre. Det kommer av et fargestoff som fisken får i seg via krepsdyrene den spiser. 0 Siter
Gjest Nerda Skrevet 31. juli 2010 Skrevet 31. juli 2010 Makrell pleier jeg å kakke hardt i hodet til den blir ganske knust i skallen. Man kan bruke en stein, kakke den rett i berget eller båtripa. Så bløgger man den ved å kutte over strupen og hovedpulsåra, slik at hjertets siste krampetrekninger får pumpet ut blod. Det er ikke nødvendig, men kjøttet smaker mye bedre. Nakkeknekk er jo også en effektiv og grei måte å kverke fisk på. Det krevde litt trening for min del, men det virker og er nok mest human. Makrellen er dog litt lett å glippe fordi den er temmelig vill - derfor foretrekker jeg å denge den. Om man velger å knekke nakken på den, beware of the hook ;-) Makrell har for øverig ofte kramper etter at den virkelig er død. Ikke noe å bry seg om, den er dau. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.