Orio Skrevet 15. august 2010 Del Skrevet 15. august 2010 Jeg har altså lest litt om dette med karbohydrater og hvordan det påvirker blodsukkeret etc. Frukt er raske karbohydrater, men sammen med litt nøtter/mandler virker det ikke fullt så raskt på blodsukkeret. Hvor mye nøtter er det snakk om, f.eks. til et eple eller en banan? Har det samme effekt hvis jeg spiser vaniljeyoughurt ved siden av? (Den fra tine, JA-varianten, nøkkelhullsmerket.) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/351691-karbohydrater-og-glykemisk-indeks/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nerda Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 Du kan bruke det meste som inneholder mye fiber for å senke GI. Feks firkornblanding til youghurten er veldig svært GI-senkende. Hvor mye nøtter. Jeg går etter Fedon Lindbergs anbefaling om at man kan ta en frukt med en liten neve nøtter ved siden av som mellommåltid. Mye frukt har middels GI. Det som har høy GI av frukt er banan, druer, vannmelon tro det eller ei. Mango tror jeg muligens også har høyere GI enn f.eks. epler og pærer. Hvsi du lurer på mye av de tingen vil jeg faktisk anbefale deg kokeboka til den godeste Fedon. Mye god mat og anbefalinger - uten lange utredninger om slanking som i "Naturlig slank" boka som inneholder mye om det temaet. Både fiber, fett og protein senker GI. Jeg har diabetes 1, og merker mye bedre kontroll på blodsukkeret om jeg lar mesteparten av middagen bestå av gjønnsaker og protein. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/351691-karbohydrater-og-glykemisk-indeks/#findComment-3008774 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.