Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei, Scarphia.

For å få i seg alt man trenger av vitaminer, mineraler, og andre viktige stoffer bør man ha et variert kosthold. Et slikt kosthold består av frukt, grønnsaker, grove kornprodukter, melk og melkeprodukter, og kjøtt og fisk (og/eller belgfrukter).

Det er viktig at kostholdet ikke blir for ensidig. Dersom man hadde broccoli til middag i går, kan man f.eks velge gulrøtter i dag. Dette vil sørge for at det som mangler i en matvare, får man gjennom en annen.

Når det gjelder mengden, er det litt vanskelig for meg å si. De generelle råd er: Frukt og grønnsaker bør være "5 om dagen", hvor 1 porsjon er 1 medium frukt, 1/2 kopp kokte grønnsaker eller 1 kopp rå, 1 potet etc. Av kornprodukter bør du spise minst 6 porsjoner (1 porsj er bl.a 1 skive, 1/2 kopp frokostblanding, 1/2 rundstykke, 1/2 kopp kokt pasta og ris etc). Av melk og melkeprodukter bør du få i deg rundt 2-3 porsjoner (1 porsj er 1 glass melk, 1 kopp yoghurt, ca 40 g ost) Av kjøtt/fisk/belgfrukter anbefales det 2-3 porjsoner (1 porsj er ca 50 g kjøtt, 1 egg, 2 ss peanutsmør, 1/2 kopp kokte bønner)

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/35197-mat-og-vitaminer/#findComment-135414
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...