Gjest bull Skrevet 16. september 2001 Del Skrevet 16. september 2001 Hei ! Har satt inn dette innlegget før en gang, men fikk ingen svar (liten aktivitet på dette forumet, kanskje ?). Prøver igjen, og håper på svar ! Det sies alltid at umettet fett er mye sunnere enn mettet fett. Jeg har forstått det slik at mettet fett gir høyere kolesterolnivå og ergo høyere sannsynlighet for hjerte- og karsykdommer. Er dette hele forskjellen ? Finnes det andre fordeler med umettet fett foran mettet fett ? Er selv ung og trener en del og føler ikke at problematikken med hjertesykdommer er veldig aktuell. Er veldig glad i egg, ost, melk, biff og koteletter, og fisk synes jeg ikke er spesielt godt. Takk for alle svar ! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 17. september 2001 Del Skrevet 17. september 2001 Hei, bull. Det er riktig at umettet fett er bedre for kroppen enn mettet fett. Dette er det flere grunner til. Hjerte og karsykdommer er en, men vi har jo f.eks også kreft. Selv om det kan være vanskelig å tenke på livsstilssykdommer mens man ennå er ung og frisk, starter gjerne forebygging av disse sykdommene allerede som barn. Man er derfor nødt til å tenke litt fremover... Mettet fett finnes i store menger i animalske produkter slik som kjøtt. Melk og smør er en annen kilde. Det er derfor anbefalt at man velger skummet melk og kjøtt typer med lite fett. Til steking av mat kan man f.eks bruke oliven-, raps-, eller soyaolje. Dette vil øke inntaket av enumettede fettsyrer - som er spesielt gode for forebygging av hjerte- og karsykdommer. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.