Gå til innhold

Hva spiser du i løpet av en dag på lavkarbo?


Anbefalte innlegg

Jeg vet at proteiner og fett sørger for at du holder deg lenger mett, men jeg kan vanskelig begripe at man er mett i 6 timer. Ikke om man så spiser seg stappmett hver eneste gang.

Har da tross alt erfaring med høyproteinrik føde jeg også.

Uansett går det ikke på metthetsfølelsen, men hva kroppen har behov for.

For øvrig så jeg en langt fra overraskende forside på Dagbladet i dag. Dere som går på lavkarbo bør muligens kjøpe avisa.

Dagbladets misjon er å skremme leserne. Enten det er med flått, livsfarlige medisiner du tar til daglig, og nå i dag er det lavkarbo som skal få oss til å skjelve i buksene. As if.

Fortsetter under...

  • Svar 117
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • ShitDiddelyDo

    37

  • Glimtipper

    16

  • Lillemus

    14

  • wizdom

    7

Jeg har ikke lest annet enn forsiden, men det kommer nok på nettet i løpet av det neste døgnet.

Men folk har jo advart mot farene ved lavkarbo siden dag 1. Det sier seg selv at det å kutte ut 1 av de 3 viktige faktorene i kostholdet, og her den faktoren vi tradisjonelt har fått i oss mest av av de tre, vil få konsekenser (og da tenker jeg langt utover det åpenbare problemet den dagen man begynner å spise karbohydrater igjen - altså kraftig vektøkning).

For 10 år siden var lavkarbo noe blant annet bodybuildere drev med i svært korte perioder - her korte perioder fordi det var ekstremt (og her snakker vi om bodybuildere - altså utøvere som virkelig er vant til det ekstreme).

Nå kjører den vanlige mannen i gata på for fulle mugger, og ikke i 1-2 måneder, men i utgangspunktet permanent, og svært ofte uten antydninger til kunnskap om hva de gjør.

Superopplegg har alltid vært potensielt farlig. Dette er intet unntak.

Jeg har ikke lest annet enn forsiden, men det kommer nok på nettet i løpet av det neste døgnet.

Men folk har jo advart mot farene ved lavkarbo siden dag 1. Det sier seg selv at det å kutte ut 1 av de 3 viktige faktorene i kostholdet, og her den faktoren vi tradisjonelt har fått i oss mest av av de tre, vil få konsekenser (og da tenker jeg langt utover det åpenbare problemet den dagen man begynner å spise karbohydrater igjen - altså kraftig vektøkning).

For 10 år siden var lavkarbo noe blant annet bodybuildere drev med i svært korte perioder - her korte perioder fordi det var ekstremt (og her snakker vi om bodybuildere - altså utøvere som virkelig er vant til det ekstreme).

Nå kjører den vanlige mannen i gata på for fulle mugger, og ikke i 1-2 måneder, men i utgangspunktet permanent, og svært ofte uten antydninger til kunnskap om hva de gjør.

Superopplegg har alltid vært potensielt farlig. Dette er intet unntak.

Du mener ikke seriøst at du a) bruker en overskrift fra Dagbladet som argument og B) bruker Dagbladet som argument? :P

Dagbladets misjon er å skremme leserne. Enten det er med flått, livsfarlige medisiner du tar til daglig, og nå i dag er det lavkarbo som skal få oss til å skjelve i buksene. As if.

''Dagbladets misjon er å skremme leserne. Enten det er med flått, livsfarlige medisiner du tar til daglig, og nå i dag er det lavkarbo som skal få oss til å skjelve i buksene. As if.''

Det er helt korrekt.

Men det er langt fra kun Dagbladet som har advart mot lavkarbodietter.

Du mener ikke seriøst at du a) bruker en overskrift fra Dagbladet som argument og B) bruker Dagbladet som argument? :P

''Du mener ikke seriøst at du a) bruker en overskrift fra Dagbladet som argument og B) bruker Dagbladet som argument? :P''

Nope.

Men de potensielle farene ved denne typen dietter har det vært debatter rundt siden lenge før Fedon og Atkins.

''Du mener ikke seriøst at du a) bruker en overskrift fra Dagbladet som argument og B) bruker Dagbladet som argument? :P''

Nope.

Men de potensielle farene ved denne typen dietter har det vært debatter rundt siden lenge før Fedon og Atkins.

Ja og debatten burde fortsette. Om du setter deg inn i forskningen, så er den langt mer interessant enn påståelige leger i forskjellige retninger.

Sett deg også inn i HVORDAN forskningen blir utført, da kostholdene ofte blir blandet (bevise hvor farlig fett er ved å mate folk med en del fett og massevis av raske karbohydrater eller bevise hvor dårlig "normalt" kosthold fungerer for vekttap ved å sette noen på veldig lavt kaloriinntak).

Det finnes masse av interesse. Jeg synes ikke vi skal rope opp om farlige fett-dietter. Varsomhet, kanskje, men forskningen i forhold til fett er enten som nevnt over eller utdatert på andre vis.

Annonse

Ja og debatten burde fortsette. Om du setter deg inn i forskningen, så er den langt mer interessant enn påståelige leger i forskjellige retninger.

Sett deg også inn i HVORDAN forskningen blir utført, da kostholdene ofte blir blandet (bevise hvor farlig fett er ved å mate folk med en del fett og massevis av raske karbohydrater eller bevise hvor dårlig "normalt" kosthold fungerer for vekttap ved å sette noen på veldig lavt kaloriinntak).

Det finnes masse av interesse. Jeg synes ikke vi skal rope opp om farlige fett-dietter. Varsomhet, kanskje, men forskningen i forhold til fett er enten som nevnt over eller utdatert på andre vis.

Jeg har jo gjort det. Jeg er rett nok ikke spesielt oppdatert innen kosthold de siste 8 årene, men før det leste jeg alt jeg kom over om nettopp kosthold og kropp i 10 år, og jeg prøvde ut det meste på meg selv, jeg trente med konkurrerende fitness-/bodybuildere, så jeg var langt over gjennomsnittet interessert.

Jeg baserer ikke noe av det jeg skriver på en eller annen overskrift, men hva jeg har tro på, hva jeg vet fungerer og hva jeg har sett fungere. Ikke minst tar jeg med i betraktnigen hva jeg har sett ikke fungere (og jeg har til gode å se noen lykkes med lavkarbo over tid - og det vil vise deg desto mer de neste 10 årene, da det fortsatt er ganske nytt, bare vent).

I motsetning til de som selger dette har jeg heller ingen agenda.

Folk lar seg lure av en kortvarig effekt. Det er den enkleste sak i verden å gå ned i vekt, og på dette området er det ingen tvil om at lavkarbo tilsynlatende fungerer. Man går raskt ned i vekt. Men det varer ikke med mindre man klarer å følge dette for evig og alltid, noe svært få klarer - og da tenker jeg på vekta, ikke de langt mer alvorlige langtidskonsekvensene vi ganske sikkert vil se i årene som kommer som følge av at mange i vesentlig grad kutter ut noe så viktig som karbohydrater.

Om noen år kan jeg si: Hva sa jeg, og be dere søke på innlegg jeg skrev i år 2000.

Men nå burde folk drite langt i hva et anonymt nick som meg skriver på nettet. Det kan dog være at selv et anonymt nick som mitt kan få noen til å lese litt om dette, og da ikke kun det de frelste (som ofte tjener penger på dere) sier, og sånn sett åpne øynene.

Og da tilbake til Dagbladet i dag (som jeg som skrevet ikke har lest, men jeg så forsiden): Kanskje dette er starten på slutten på rosemalinga av lavkarbo.

For øvrig kan lavkarbo ha en effekt, ingen tvil om det. F.eks. i kortere perioder når man presser seg før en konkurranse. Problemet for vanlige folk er at atletene som gjør dette har enorme kunnskaper om kropp og kosthold, og de vet hva de gjør, de vet hvor lenge de kan holde på, og de vet hvordan de skal beskytte seg mot potensielle skader. De er soleklare på risikoen med denne typen dietter.

Det gjelder ikke den vanlige mann i gata. Det er dol et glimrende eksempel på. En del av vektinnleggene her tyder på null kunnskap om kropp og kosthold, men mennesker som slavisk følger det en eller annen ekspert skriver.

Det ville vært like idiotisk om de hørte på meg som på disse. Det er så utroliig mye motstridende informasjon og ekspertuttalelser der ute, noe som gjør det spesielt viktig å sette seg inn i flere sider av saken, og ikke minst prøve ut diverse selv.

Og ja - det tar tid. Det finnes mange veier til Rome (som en skriver over), men det finnes ingen rask vei.

Problemet er at mange tror det gjør det.

Jeg har jo gjort det. Jeg er rett nok ikke spesielt oppdatert innen kosthold de siste 8 årene, men før det leste jeg alt jeg kom over om nettopp kosthold og kropp i 10 år, og jeg prøvde ut det meste på meg selv, jeg trente med konkurrerende fitness-/bodybuildere, så jeg var langt over gjennomsnittet interessert.

Jeg baserer ikke noe av det jeg skriver på en eller annen overskrift, men hva jeg har tro på, hva jeg vet fungerer og hva jeg har sett fungere. Ikke minst tar jeg med i betraktnigen hva jeg har sett ikke fungere (og jeg har til gode å se noen lykkes med lavkarbo over tid - og det vil vise deg desto mer de neste 10 årene, da det fortsatt er ganske nytt, bare vent).

I motsetning til de som selger dette har jeg heller ingen agenda.

Folk lar seg lure av en kortvarig effekt. Det er den enkleste sak i verden å gå ned i vekt, og på dette området er det ingen tvil om at lavkarbo tilsynlatende fungerer. Man går raskt ned i vekt. Men det varer ikke med mindre man klarer å følge dette for evig og alltid, noe svært få klarer - og da tenker jeg på vekta, ikke de langt mer alvorlige langtidskonsekvensene vi ganske sikkert vil se i årene som kommer som følge av at mange i vesentlig grad kutter ut noe så viktig som karbohydrater.

Om noen år kan jeg si: Hva sa jeg, og be dere søke på innlegg jeg skrev i år 2000.

Men nå burde folk drite langt i hva et anonymt nick som meg skriver på nettet. Det kan dog være at selv et anonymt nick som mitt kan få noen til å lese litt om dette, og da ikke kun det de frelste (som ofte tjener penger på dere) sier, og sånn sett åpne øynene.

Og da tilbake til Dagbladet i dag (som jeg som skrevet ikke har lest, men jeg så forsiden): Kanskje dette er starten på slutten på rosemalinga av lavkarbo.

For øvrig kan lavkarbo ha en effekt, ingen tvil om det. F.eks. i kortere perioder når man presser seg før en konkurranse. Problemet for vanlige folk er at atletene som gjør dette har enorme kunnskaper om kropp og kosthold, og de vet hva de gjør, de vet hvor lenge de kan holde på, og de vet hvordan de skal beskytte seg mot potensielle skader. De er soleklare på risikoen med denne typen dietter.

Det gjelder ikke den vanlige mann i gata. Det er dol et glimrende eksempel på. En del av vektinnleggene her tyder på null kunnskap om kropp og kosthold, men mennesker som slavisk følger det en eller annen ekspert skriver.

Det ville vært like idiotisk om de hørte på meg som på disse. Det er så utroliig mye motstridende informasjon og ekspertuttalelser der ute, noe som gjør det spesielt viktig å sette seg inn i flere sider av saken, og ikke minst prøve ut diverse selv.

Og ja - det tar tid. Det finnes mange veier til Rome (som en skriver over), men det finnes ingen rask vei.

Problemet er at mange tror det gjør det.

Nå går jeg på lavkarbo-diett fordi jeg må, da. Av medisinske grunner. Så det er ingen som tjener penger på meg, jeg får kostholdsrådene mine fra sykehuset ;)

Nå går jeg på lavkarbo-diett fordi jeg må, da. Av medisinske grunner. Så det er ingen som tjener penger på meg, jeg får kostholdsrådene mine fra sykehuset ;)

Men nå tenkte jeg ikke på deg. Ei heller vet jeg noe om din kropp og din tilstand. Jeg er naturligvis klar over at det finnes spesielle forhold som krever spesielle dietter.

Jeg har kanskje ikke understreket det klart nok, men når jeg svarer i tråder som dette snakker jeg om vanlige mennesker. Altså - du er jo i høyeste grad vanlig (som i relativt normal og sånn ;)), så i "vanlig" legger jeg mennesker uten f.eks. sykdommer som gjør spesialdietter relevante.

Men nå tenkte jeg ikke på deg. Ei heller vet jeg noe om din kropp og din tilstand. Jeg er naturligvis klar over at det finnes spesielle forhold som krever spesielle dietter.

Jeg har kanskje ikke understreket det klart nok, men når jeg svarer i tråder som dette snakker jeg om vanlige mennesker. Altså - du er jo i høyeste grad vanlig (som i relativt normal og sånn ;)), så i "vanlig" legger jeg mennesker uten f.eks. sykdommer som gjør spesialdietter relevante.

Jeg tror det er mange flere som meg enn hva man tror. Altså, ikke nødvendigvis med overproduksjon av insulin som fører til lavt blodsukker og kramper, men mennesker som helsemessig burde begrense karbohydratene kraftig.

Når noen beskriver årevis med Grete Roede uten å gå ned et gram eller ulvehunger om de spiser to brødskiver, så tyder det på en kropp som ikke har det godt. Om de da forteller om forbedrede verdier hos legen, økt energi, strålende hud og blankt hår så snart de kutter ut brød, pasta, ris, poteter og sukker... Så finner jeg det vanskelig å heve pekefingeren. Spesielt når masse forskning underbygger det de forteller.

Du må forøvrig gå inn for å studere dette. Sukker-industrien er massiv.

Jeg tror det er mange flere som meg enn hva man tror. Altså, ikke nødvendigvis med overproduksjon av insulin som fører til lavt blodsukker og kramper, men mennesker som helsemessig burde begrense karbohydratene kraftig.

Når noen beskriver årevis med Grete Roede uten å gå ned et gram eller ulvehunger om de spiser to brødskiver, så tyder det på en kropp som ikke har det godt. Om de da forteller om forbedrede verdier hos legen, økt energi, strålende hud og blankt hår så snart de kutter ut brød, pasta, ris, poteter og sukker... Så finner jeg det vanskelig å heve pekefingeren. Spesielt når masse forskning underbygger det de forteller.

Du må forøvrig gå inn for å studere dette. Sukker-industrien er massiv.

Og likevel blir vi feitere og feitere. Det er mer og mer fokus på lavkarbodietter, det har vært den store trenden i flere år nå, men vi øker såpass i vekt at det ikke lenger er kun media som gir oss noen tall, men noe vi rett og slett ser bare ved å bevege oss utenfor døra.

Et godt kosthold er dog svært viktig. Det vil ikke si at man trenger å kutte ut (eller nesten kutte ut) karbohydrater.

Men det går an å bytte ut søpleenergien i loff med bedre karbohydrater i korn og grovt brød, og pasta - ærlig talt, det er mel og vann - jeg ville heller aldri snakket varmt om pasta og den slags, men det har ikke noe med karbohydrater som helhet å gjøre selv om denne ubrukelige føden inneholder karbohydrater. Pasta var regnet som dårlig mat lenge før Fedon og Atkins.

Den store fienden er nok uansett hurtigmat.

Det vi kunne hatt godt av litt oftere er et tradisjonelt norsk bondekosthold, med poteter og alt. :)

Og likevel blir vi feitere og feitere. Det er mer og mer fokus på lavkarbodietter, det har vært den store trenden i flere år nå, men vi øker såpass i vekt at det ikke lenger er kun media som gir oss noen tall, men noe vi rett og slett ser bare ved å bevege oss utenfor døra.

Et godt kosthold er dog svært viktig. Det vil ikke si at man trenger å kutte ut (eller nesten kutte ut) karbohydrater.

Men det går an å bytte ut søpleenergien i loff med bedre karbohydrater i korn og grovt brød, og pasta - ærlig talt, det er mel og vann - jeg ville heller aldri snakket varmt om pasta og den slags, men det har ikke noe med karbohydrater som helhet å gjøre selv om denne ubrukelige føden inneholder karbohydrater. Pasta var regnet som dårlig mat lenge før Fedon og Atkins.

Den store fienden er nok uansett hurtigmat.

Det vi kunne hatt godt av litt oftere er et tradisjonelt norsk bondekosthold, med poteter og alt. :)

''Det vi kunne hatt godt av litt oftere er et tradisjonelt norsk bondekosthold, med poteter og alt. :)''

Nåja. Poteten ser ut til å være på vei ut av "fem om dagen". Ellers er jeg for ordentlig smør og seterrømme.

Spiser nesten lavkarbo:

Frokost: To knekkebrød med ost, smør og paprika.

Lunsj: Salat eller midaggsrester

Mellom: Walnøtter og evt et eple

Middag: Rent kjøtt eller fisk med grønnsaker, + evt fett

Kvelds: Fløte eller tyrkisk yoghurt med bær søtet med sukrin.

''Spiser nesten lavkarbo''

Ja, hva er denne begrepsgreia når det gjelder å redusere karbohydratinntaket i forhold til det som har vært 'normen' de siste tiårene? Det virker som om "lavkabo" per definisjon bare er dem som går i ketolyse/Atkins, en slags "ekstremlavkarbo", om du vil.

Men man skulle tro at det var mer logisk å omtale også dietter som ikke er like ekstreme som "lavkarbo"? Eller kanskje de burde kalles "karboredusert"??

Annonse

''Det vi kunne hatt godt av litt oftere er et tradisjonelt norsk bondekosthold, med poteter og alt. :)''

Nåja. Poteten ser ut til å være på vei ut av "fem om dagen". Ellers er jeg for ordentlig smør og seterrømme.

Poteter har da vært ut de siste 10 årene.

Det er galskap å gjøre sidemat som poteten til fienden. Hadde vi levd på poteter - greit nok, men det gjør vi ikke. Vi spiser den ved siden av fisk og kjøtt. Den er kun en del av et større bilde, og som en liten del av dette bildet er ikke poteten et problem.

Ferdigmat (dog uten poteter) av typen du slenger i kjelen i 10 minutter, er derimot et problem.

Gjest sjøstjerna

Poteter har da vært ut de siste 10 årene.

Det er galskap å gjøre sidemat som poteten til fienden. Hadde vi levd på poteter - greit nok, men det gjør vi ikke. Vi spiser den ved siden av fisk og kjøtt. Den er kun en del av et større bilde, og som en liten del av dette bildet er ikke poteten et problem.

Ferdigmat (dog uten poteter) av typen du slenger i kjelen i 10 minutter, er derimot et problem.

Tror ikke folk blir tykke av å spise litt potet ved siden av middagen hver dag.

Dessuten tror jeg mange bruker mer ris, jasmin eller basmiti eller annet.

Ikke tror jeg det er det som gjør folk feit heller.

At sukker er usunt vet alle.

Og likevel blir vi feitere og feitere. Det er mer og mer fokus på lavkarbodietter, det har vært den store trenden i flere år nå, men vi øker såpass i vekt at det ikke lenger er kun media som gir oss noen tall, men noe vi rett og slett ser bare ved å bevege oss utenfor døra.

Et godt kosthold er dog svært viktig. Det vil ikke si at man trenger å kutte ut (eller nesten kutte ut) karbohydrater.

Men det går an å bytte ut søpleenergien i loff med bedre karbohydrater i korn og grovt brød, og pasta - ærlig talt, det er mel og vann - jeg ville heller aldri snakket varmt om pasta og den slags, men det har ikke noe med karbohydrater som helhet å gjøre selv om denne ubrukelige føden inneholder karbohydrater. Pasta var regnet som dårlig mat lenge før Fedon og Atkins.

Den store fienden er nok uansett hurtigmat.

Det vi kunne hatt godt av litt oftere er et tradisjonelt norsk bondekosthold, med poteter og alt. :)

Jeg vedder på at om alle spiste Fedon-mat eller til og med ketogent, så hadde det knapt vært overvekt å snakke om i dette landet.

''Spiser nesten lavkarbo''

Ja, hva er denne begrepsgreia når det gjelder å redusere karbohydratinntaket i forhold til det som har vært 'normen' de siste tiårene? Det virker som om "lavkabo" per definisjon bare er dem som går i ketolyse/Atkins, en slags "ekstremlavkarbo", om du vil.

Men man skulle tro at det var mer logisk å omtale også dietter som ikke er like ekstreme som "lavkarbo"? Eller kanskje de burde kalles "karboredusert"??

Alt under 150 gram karbohydrater om dagen regnes som lavkarbo.

Det sier litt om hvor mye karbohydrater en gjennomsnittsnordmann trykker i seg i løpet av en dag.

Ingenting er nødvendig. Du kan fint spise ett måltid om dagen hvis det var det om å gjøre.

Men jeg antar målet er å miste fett. I så fall bør du fokusere på å holde forbrenningen konstant. Dette gjør du ved å spise ofte. 6 timer mellom måltidene er alt for lenge.

Med det kostholdet du her beskriver, med forbehold om at jeg ikke vet hvor mye du spiser da du ikke skriver om du spiser ett egg eller fem egg, spiser du alt for lite, og du ser deg sannsynligvis blind på vekta. Spiser du for lite vil du gå ned i vekt. Problemet er at det ikke er fett du mister, og du er like langt. Nei, det er fei. Du er ikke like langt, men verre stilt enn før. Muskler veier langt mer enn fett, og mister du disse, samtidig som fettnivået holder seg konstant (eller øker - da du på sparebluss vil lagre fett), vil du gå ned i vekt, men fettprosenten vil øke og forbrenninga vil reduseres.

Noe det første alle som vil ned i vekt bør lære seg er å slutte å stirre seg blind på vekt og BMI. Vekt og BMI lyver og forvirrer.

Men du trenger ikke høre på meg. Dette vil du med tid og stunder finne ut selv.

Det finnes nok av studier som viser at man ikke mister mer muskler på lavkarbokosthold. Selv om man ikke spiser fem ganger om dagen.

Les.

Jeg vet at proteiner og fett sørger for at du holder deg lenger mett, men jeg kan vanskelig begripe at man er mett i 6 timer. Ikke om man så spiser seg stappmett hver eneste gang.

Har da tross alt erfaring med høyproteinrik føde jeg også.

Uansett går det ikke på metthetsfølelsen, men hva kroppen har behov for.

For øvrig så jeg en langt fra overraskende forside på Dagbladet i dag. Dere som går på lavkarbo bør muligens kjøpe avisa.

Det er ikke proteinene som gjør at du fint kan holde deg mett i 6 timer, men fettet.

Jeg har ikke sett Dagbladet i dag. Hva står det der?

Gjest sjøstjerna

Jeg vedder på at om alle spiste Fedon-mat eller til og med ketogent, så hadde det knapt vært overvekt å snakke om i dette landet.

''Jeg vedder på at om alle spiste Fedon-mat eller til og med ketogent, så hadde det knapt vært overvekt å snakke om i dette landet.''

Ja, da hadde det ikke vært mat nok heller til alle- og vi måtte importert mye mer kjøttprodukter.

Ketogen diett til alle er egoistisk. Det koster mye energi å produsere proteiner/fett i forhold til karbohydrater i form av kornsorter, ris, grønnsaker....

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...