Gå til innhold

Hva spiser du i løpet av en dag på lavkarbo?


Gjest ønsker inspirasjon

Anbefalte innlegg

''Kan du gi meg en eneste god grunn til å skulle spise hver 3. time når jeg glatt kan gå 5 timer uten mat?''

Ja. Det er for å holde forbrenninga på et jevnt nivå.

Om akkurat dette er så godt som alle enige.

Det har ingenting med sultfølelse å gjøre, eller hvor lenge du kan gå uten mat uten å føle deg ukomfortabel. Det er utelelukkende for forbrenningens skyld.

''Det har ingenting med sultfølelse å gjøre, eller hvor lenge du kan gå uten mat uten å føle deg ukomfortabel. Det er utelelukkende for forbrenningens skyld.''

Tja... Jeg ligger nå veldig stabilt (innenfor 400 g +/-) på en vekt jeg aldri har hatt i voksen alder og jeg stoler såpass på de signalene kroppen min gir meg at jeg er overbevist om at forbrenningen fungerer ypperlig. :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 117
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • ShitDiddelyDo

    37

  • Glimtipper

    16

  • Lillemus

    14

  • wizdom

    7

Snittvekt på 55 gram.

Men det er uinteressant. En livsstilsendring vil aldri dreie seg om 100-200 kcal.

'' En livsstilsendring vil aldri dreie seg om 100-200 kcal.''

Ikke om kaloriene som sådan, men om hva kaloriene består av. :o) Jeg spiser omtrent like mange kalorier nå som jeg gjorde før, trener ikke noe mer (heller mindre gitt!) og vekta ligger stabilt på 2-3 kg mindre enn den gjorde tidligere (jeg er ikke på slankekur bare så det er sagt).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sjøstjerna

Linser, bønner og erter inneholder vel de tregeste karbohydratene som finnes omtrent. :o) Og surret i rømme sammen med sjyet av det du har stekt og passende krydder er det utrolig godt!

Ja, jeg har hørt/lest at det er sunt. Men jeg liker ikke smaken. Forsøkte bønner i tomat (fysj), har forsøkt linser (fysj). Rømme er jeg heller ikke glad i. Men råe sukkererter går fint.

Det jeg synes er betenkelig med lavkarbo, er frarådelsen av rot-grønnsaker og frukt.

Vi forbruker oksygen, og under vår forbrenning dannes frie radikaler- som kan skade vårt arvestoff og i verste fall bidra til kreft på lang sikt De frie radikalene bør nøytraliseres ved antioksidanter. Noen produserer vi selv, og ekstra antioksidanter kan vi ta inn som føde feke i form av frukt/grønnsaker. Da blir det for dumt å fraråde gode antioksidantkilder slik det gjøres i lav-karbo-dietter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

''Det har ingenting med sultfølelse å gjøre, eller hvor lenge du kan gå uten mat uten å føle deg ukomfortabel. Det er utelelukkende for forbrenningens skyld.''

Tja... Jeg ligger nå veldig stabilt (innenfor 400 g +/-) på en vekt jeg aldri har hatt i voksen alder og jeg stoler såpass på de signalene kroppen min gir meg at jeg er overbevist om at forbrenningen fungerer ypperlig. :o)

Som jeg sikkert har skrevet: Det er intet problem å gå ned i vekt. Problemet er å holde den.

I forhold til lavkarbo vil det virkelige problemet oppstå den dagen du eventuelt slutter med lavkarbo.

Hvis du tror det er noe du kan holde på med resten av livet vil det helt sikkert fungere greit, selv om det er enklere og mer behagelige måter å gjøre det på. Her er naturligvis "behagelig" et definisjonsspørsmål, da enkelte sikkert synes det er behagelig å gå i et selskap og måtte takke nei til kakene, eller hele tiden tenke på hva de spiser/drikker.

Men de som ikke klarer dette permanent vil få et problem, og det er ganske mange av dem. Derfor ville jeg aldri anbefalt noen en lavkarbodiett. Ikke med mindre det var medisinsk påkrevd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har hørt/lest at det er sunt. Men jeg liker ikke smaken. Forsøkte bønner i tomat (fysj), har forsøkt linser (fysj). Rømme er jeg heller ikke glad i. Men råe sukkererter går fint.

Det jeg synes er betenkelig med lavkarbo, er frarådelsen av rot-grønnsaker og frukt.

Vi forbruker oksygen, og under vår forbrenning dannes frie radikaler- som kan skade vårt arvestoff og i verste fall bidra til kreft på lang sikt De frie radikalene bør nøytraliseres ved antioksidanter. Noen produserer vi selv, og ekstra antioksidanter kan vi ta inn som føde feke i form av frukt/grønnsaker. Da blir det for dumt å fraråde gode antioksidantkilder slik det gjøres i lav-karbo-dietter.

''Det jeg synes er betenkelig med lavkarbo, er frarådelsen av rot-grønnsaker og frukt.''

Frukt inneholder jo mye fruktsukker og man bør ikke fråtse vilt og uhemmet i frukt uansett, men om man ikke er i ketose kan man spise litt frukt om dagen. :o) Likeså med rotgrønnsaker og jeg er veldig glad i suppe med rotgrønnsaker, særlig nå på høsten. Ellers spiser mange masse grønnsaker som vokser over bakken da, blomkål, brokkoli, salater, agurk, paprika, tomater osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sjøstjerna

''Det jeg synes er betenkelig med lavkarbo, er frarådelsen av rot-grønnsaker og frukt.''

Frukt inneholder jo mye fruktsukker og man bør ikke fråtse vilt og uhemmet i frukt uansett, men om man ikke er i ketose kan man spise litt frukt om dagen. :o) Likeså med rotgrønnsaker og jeg er veldig glad i suppe med rotgrønnsaker, særlig nå på høsten. Ellers spiser mange masse grønnsaker som vokser over bakken da, blomkål, brokkoli, salater, agurk, paprika, tomater osv.

''Frukt inneholder jo mye fruktsukker og man bør ikke fråtse vilt og uhemmet i frukt uansett, men om man ikke er i ketose kan man spise litt frukt om dagen. :o) Likeså med rotgrønnsaker og jeg er veldig glad i suppe med rotgrønnsaker, særlig nå på høsten. Ellers spiser mange masse grønnsaker som vokser over bakken da, blomkål, brokkoli, salater, agurk, paprika, tomater osv.''

Det er anbefalt 5 x grønnsaker/frukt om dagen. For at folk flest skal kunne få oppfylt denne anbefalingen,så blir det ofte å inkludere frukt (til tross for fruktsukker) og evt juice.

I byer er det lett å finne alle de grønnsakene du nevner. Men har du forsøkt å bevege deg inn på landsbygda? Det varierer sikkert, men jeg har erfart dårlig utvalg, og halvråtne varer. Mye av rotgrønnsakene derimot holder seg godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Som jeg sikkert har skrevet: Det er intet problem å gå ned i vekt. Problemet er å holde den.

I forhold til lavkarbo vil det virkelige problemet oppstå den dagen du eventuelt slutter med lavkarbo.

Hvis du tror det er noe du kan holde på med resten av livet vil det helt sikkert fungere greit, selv om det er enklere og mer behagelige måter å gjøre det på. Her er naturligvis "behagelig" et definisjonsspørsmål, da enkelte sikkert synes det er behagelig å gå i et selskap og måtte takke nei til kakene, eller hele tiden tenke på hva de spiser/drikker.

Men de som ikke klarer dette permanent vil få et problem, og det er ganske mange av dem. Derfor ville jeg aldri anbefalt noen en lavkarbodiett. Ikke med mindre det var medisinsk påkrevd.

''I forhold til lavkarbo vil det virkelige problemet oppstå den dagen du eventuelt slutter med lavkarbo.''

Jeg har flere ganger klart å sulte meg ned på denne vekta ved et GR-lignende kosthold, men det varer ikke mange dagene for jeg er jo konstant sulten. Det sier seg selv at det er det ingen som orker. Nå er jeg god og mett hele tiden, med mindre det faktisk er så lenge siden siste måltid at det er på tide med litt påfyll. :o) Jeg ser ingen grunn til at jeg skal tilbake til å spise sukkersaker, fint mel (det hender jeg spiser grovbrød, sånn med 4 trekanter på pakken, men synes selv det smaker deigete!), poteter, pasta og ris når jeg stortrives uten det og magen fungerer aldeles utmerket uten det også. :o)

Men jeg er ikke så ekstrem at jeg ikke tar et kakestykke når jeg er i selskap altså. Og skal jeg kose meg med noe i helga når ungene snavler smågodt og kjæresten mumser sjokolade så tar jeg en kopp te og en liten bit mørk sjokolade og det holder faktisk! Jeg føler ingen trang til å stappe i meg resten av sjokoladeplata - den kan ligge i skapet i ukesvis og jeg tar en liten bit 1-2 ganger i uka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

''Frukt inneholder jo mye fruktsukker og man bør ikke fråtse vilt og uhemmet i frukt uansett, men om man ikke er i ketose kan man spise litt frukt om dagen. :o) Likeså med rotgrønnsaker og jeg er veldig glad i suppe med rotgrønnsaker, særlig nå på høsten. Ellers spiser mange masse grønnsaker som vokser over bakken da, blomkål, brokkoli, salater, agurk, paprika, tomater osv.''

Det er anbefalt 5 x grønnsaker/frukt om dagen. For at folk flest skal kunne få oppfylt denne anbefalingen,så blir det ofte å inkludere frukt (til tross for fruktsukker) og evt juice.

I byer er det lett å finne alle de grønnsakene du nevner. Men har du forsøkt å bevege deg inn på landsbygda? Det varierer sikkert, men jeg har erfart dårlig utvalg, og halvråtne varer. Mye av rotgrønnsakene derimot holder seg godt.

''Men har du forsøkt å bevege deg inn på landsbygda? Det varierer sikkert, men jeg har erfart dårlig utvalg, og halvråtne varer. Mye av rotgrønnsakene derimot holder seg godt.''

Tro meg - du trenger ikke bevege deg ut på landsbygda for å finne dårlige grønnsaker! :o( Og det gjelder også rotgrønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sjøstjerna

''Men har du forsøkt å bevege deg inn på landsbygda? Det varierer sikkert, men jeg har erfart dårlig utvalg, og halvråtne varer. Mye av rotgrønnsakene derimot holder seg godt.''

Tro meg - du trenger ikke bevege deg ut på landsbygda for å finne dårlige grønnsaker! :o( Og det gjelder også rotgrønnsaker.

Jo, jeg har erfart det. Men rotgrønnsakene holder seg faktisk lengre enn blomkål/broccoli (som forøvrig er kjempesunne!).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, jeg har erfart det. Men rotgrønnsakene holder seg faktisk lengre enn blomkål/broccoli (som forøvrig er kjempesunne!).

''Jo, jeg har erfart det. Men rotgrønnsakene holder seg faktisk lengre enn blomkål/broccoli (som forøvrig er kjempesunne!).''

Kjøpte en pakke gulrot i dag og måtte kaste den ene da den hadde en svart-mugg-flekk, irriterende. :o( Når det gjelder blomkål og brokkoli er disse finfine å forvelle og putte i fryseren! Blir like gode etterpå. :o) Så om man finner en del fine i butikken så kan man kjøpe flere og sette av en stund på kjøkkenet og vips! så har man grønnsaker klare i fryseren. Praktisk. :o) Jeg har gjort dette flere ganger nå i høst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

''Kan du gi meg en eneste god grunn til å skulle spise hver 3. time når jeg glatt kan gå 5 timer uten mat?''

Ja. Det er for å holde forbrenninga på et jevnt nivå.

Om akkurat dette er så godt som alle enige.

Det har ingenting med sultfølelse å gjøre, eller hvor lenge du kan gå uten mat uten å føle deg ukomfortabel. Det er utelelukkende for forbrenningens skyld.

Jeg kan ikke skjønne hvordan du kan være så ulogisk, SDD... ;)

Kroppen går kun inn i sulte-modus om du faktisk sulter. Det sier nesten seg selv.

Studiene som blir gjort på dette, etter at jeg har brukt morgenen på Google Scholar (slik jeg ofte gjør) handler ofte om å dele inn i to grupper, hvorpå man gir den ene jevne måltidstider og den andre ujevne måltidstider. (Og selv da er konklusjonene varierende.) Det kan ikke sammenlignes med å spise når man er sulten, slutte når man er mett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, jeg har erfart det. Men rotgrønnsakene holder seg faktisk lengre enn blomkål/broccoli (som forøvrig er kjempesunne!).

Jeg har brokkoli og blomkål liggende i 1,5 uke i kjøleskapet uten problemer. Så det argumentet holder i alle fall ikke! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sjøstjerna

Jeg har brokkoli og blomkål liggende i 1,5 uke i kjøleskapet uten problemer. Så det argumentet holder i alle fall ikke! ;)

Argument mot hva?

Jeg sier at disse grønnsakene ikke holder seg like godt. Jeg har opplevd elendig utvalg på landsbygda, og grønnsakene har allerede hatt transporttid når de kommer frem. Og de har kort holdbarhet. Kanskje derfor det ikke alltid er lett å få tilgang til disse der?

Ja- jeg HAR erfart det. Jeg har opplevd at det er umulig å få tak i salat (!!) og at man må kjøpe kinakål i stedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Argument mot hva?

Jeg sier at disse grønnsakene ikke holder seg like godt. Jeg har opplevd elendig utvalg på landsbygda, og grønnsakene har allerede hatt transporttid når de kommer frem. Og de har kort holdbarhet. Kanskje derfor det ikke alltid er lett å få tilgang til disse der?

Ja- jeg HAR erfart det. Jeg har opplevd at det er umulig å få tak i salat (!!) og at man må kjøpe kinakål i stedet.

Argument mot å spise masse forskjellige grønnsaker :)

Men ok, jeg stoler på din erfaring.

Her i England er de veldig flinke med lokal matproduksjon :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke skjønne hvordan du kan være så ulogisk, SDD... ;)

Kroppen går kun inn i sulte-modus om du faktisk sulter. Det sier nesten seg selv.

Studiene som blir gjort på dette, etter at jeg har brukt morgenen på Google Scholar (slik jeg ofte gjør) handler ofte om å dele inn i to grupper, hvorpå man gir den ene jevne måltidstider og den andre ujevne måltidstider. (Og selv da er konklusjonene varierende.) Det kan ikke sammenlignes med å spise når man er sulten, slutte når man er mett :)

Jeg snakker ikke om å sulte. Jeg snakker om å holde forbrenninga konstant hele døgnet. Dette for å opprettholde muskelmasse og brenne fett. Det første er spesielt viktig fordi mer muskelmasse sørger for høyere forbrenning - altså en god sirkel. Muskelmassen er dog det som forsvinner først, noe som igjen reduserer forbrenninga - altså en ond sirkel.

Ergo er det ekstremt viktig å

a) Få i seg nok kalorier. Spesielt viktig er det å få i seg nok kalorier fra proteiner.

B) Spre disse utoven dagen for hele tiden å trigge forbrenningen.

Nå skal jeg ikke slenge ut linker som noen sannhetsgestalt, jeg vet man kan søke og finne alt, men jeg synes han her skriver det godt og enkelt, og etter 20-30 år som bodybuilder burde han ha relativt grei kontroll på hvordan kroppen fungerer.

''Vet du hvor mange ganger en sumobryter spiser pr dag? Svaret er en gang. Målet til en sumobryter er å bli så fet og tung som mulig.

Årsaken er enkel, ved at kroppen store deler av døgnet mangler næring så vil stoffskiftet bli tregere. Kroppen vår har en god evne til å tilpasse seg og bruker av egne reserver om det ikke er næring tilgjengelig.''

http://www.iform.no/pub/art.php?id=1876

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg snakker ikke om å sulte. Jeg snakker om å holde forbrenninga konstant hele døgnet. Dette for å opprettholde muskelmasse og brenne fett. Det første er spesielt viktig fordi mer muskelmasse sørger for høyere forbrenning - altså en god sirkel. Muskelmassen er dog det som forsvinner først, noe som igjen reduserer forbrenninga - altså en ond sirkel.

Ergo er det ekstremt viktig å

a) Få i seg nok kalorier. Spesielt viktig er det å få i seg nok kalorier fra proteiner.

B) Spre disse utoven dagen for hele tiden å trigge forbrenningen.

Nå skal jeg ikke slenge ut linker som noen sannhetsgestalt, jeg vet man kan søke og finne alt, men jeg synes han her skriver det godt og enkelt, og etter 20-30 år som bodybuilder burde han ha relativt grei kontroll på hvordan kroppen fungerer.

''Vet du hvor mange ganger en sumobryter spiser pr dag? Svaret er en gang. Målet til en sumobryter er å bli så fet og tung som mulig.

Årsaken er enkel, ved at kroppen store deler av døgnet mangler næring så vil stoffskiftet bli tregere. Kroppen vår har en god evne til å tilpasse seg og bruker av egne reserver om det ikke er næring tilgjengelig.''

http://www.iform.no/pub/art.php?id=1876

Men jeg skjønner ikke hvorfor du skal ha meg til å spise oftere for å få opp forbrenningen når jeg ved å spise som jeg gjør har erfart følgende:

- jeg er mett og med stabilt blodsukker i lengre perioder av gangen

- magen fungerer aldeles utmerket både i forhold til luft i magen (som jeg ikke har lenger), oppblåsthet og avføring

- formen er finfin

- jeg sover mye bedre om natten

- jeg holder en vekt jeg aldri har klart å holde stabil med "Vanlig" kosthold, og det helt uten problemer

- jeg er mye varmere i kroppen enn før (på foreldremøte forleden dag satt jeg i t-skjorte og var kjempevarm mens de rundt meg satt i tykke gensere, hettejakker osv.), noe som vel må tilskrives god forbrenning?

Så hvorfor i all verden er du så opptatt av at jeg skal spise mer karbohydrater og oftere enn 3-4 ganger om dagen??? Jeg spiser sannsynligvis adskillig renere mat (fint lite halv- og helfabrikata på meg!) og mer grønnsaker enn det du gjør, bare for å ha sagt det. :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men jeg skjønner ikke hvorfor du skal ha meg til å spise oftere for å få opp forbrenningen når jeg ved å spise som jeg gjør har erfart følgende:

- jeg er mett og med stabilt blodsukker i lengre perioder av gangen

- magen fungerer aldeles utmerket både i forhold til luft i magen (som jeg ikke har lenger), oppblåsthet og avføring

- formen er finfin

- jeg sover mye bedre om natten

- jeg holder en vekt jeg aldri har klart å holde stabil med "Vanlig" kosthold, og det helt uten problemer

- jeg er mye varmere i kroppen enn før (på foreldremøte forleden dag satt jeg i t-skjorte og var kjempevarm mens de rundt meg satt i tykke gensere, hettejakker osv.), noe som vel må tilskrives god forbrenning?

Så hvorfor i all verden er du så opptatt av at jeg skal spise mer karbohydrater og oftere enn 3-4 ganger om dagen??? Jeg spiser sannsynligvis adskillig renere mat (fint lite halv- og helfabrikata på meg!) og mer grønnsaker enn det du gjør, bare for å ha sagt det. :o)

Nå vet jeg ikke hva du snakker om. Jeg er absolutt ikke interessert i hvordan du spiser, og det kunne ikke bry meg mindre hvorvidt du spiser 2 eller 6 ganger om dagen. :)

At du er i bedre form enn før betyr at du gjør noe langt riktigere nå enn før. Det vil ikke si at du ikke kunne gjort det bedre.

Det viktigste i alt jeg skriver er å finne noe som passer for en selv, noe man kan leve med over tid.

Det er godt mulig du har funnet fram til din greie - og jeg forsøker i så fall ikke å påvirke deg til noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

''Det har ingenting med sultfølelse å gjøre, eller hvor lenge du kan gå uten mat uten å føle deg ukomfortabel. Det er utelelukkende for forbrenningens skyld.''

Tja... Jeg ligger nå veldig stabilt (innenfor 400 g +/-) på en vekt jeg aldri har hatt i voksen alder og jeg stoler såpass på de signalene kroppen min gir meg at jeg er overbevist om at forbrenningen fungerer ypperlig. :o)

Jeg tror dette er veldig individuelt pga at man har så ulike stigninger i blodsukkeret. Jeg er av den typen som raskt går ned i vekt dersom jeg spiser sjelden....så jeg må spise ofte nok for å holde vekta. Jeg antar blodsukkernivået mitt fra naturens side lett holder seg stabilt. Andre jeg kjenner må spise ofte nok for å holde vekta/gå ned i vekt (all forskning viser at dette er ekstremt viktig).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...