Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog

Hei caritas

Ved melkeallergi skal all mat med melk i unngås. Det er viktig å lese varedeklarasjoner, samt å ha kunnskaper om hvilke ord som betyr at det er bestanddeler fra melk i sammensatte produkter.

Eksempler på ord som betyr at matvaren inneholder kumelkeproteiner: melk, melkeprotein, ost, yoghurt, fløte, is/fløteis, rømme, cottage cheese, tørrmelk, tørrmelkpulver, creme fraiche, kesam, myse, valle, vassle, kvarg, smør, kasein, kaseinat, laktalbumin og margarin.

Vegetabilsk fett er ikke melkeholdig, men margarin er tilsatt melk og kan derfor ikke spises. Kjøp spesiallaget margarin uten melk (f.eks Soft uten melk og salt, en hvit pakning med blå skrift). Disse finnes i vanlige dagligvareforretninger eller på helsekost.

Små barn (under 3 år) som lever på melkefri diett trenger en spesiell melkeerstatning (hydrolysat). Som regel er det behov for kalsium, B-vitaminer, samt D-vitaminer som tilskudd fra 1 års alder. Det hadde vært fint om dere kunne få en time hos klinisk ernæringsfysiolog for individuell kostveiledning.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...