Gå til innhold

ang sylting


Gjest dummet meg ut?

Anbefalte innlegg

Gjest dummet meg ut?

Jeg har vært flink (?) og laget syltetøy i høst. Jeg fulgte oppskrift, hadde det over på rene, varme glass og tok ikke på lokket før syltetøyet hadde blitt avkjølt.

Nå ser jeg i flere andre oppskrifter at lokket skal tas på med en gang, altså mens innh er varmt.

Er alt jeg har gjort bortkastet?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/354347-ang-sylting/
Del på andre sider

Fortsetter under...

brilleslangen

vel... det at man skal sette på lokket med en gang er vel for at alt inni glasset skal være sterilt...

(for å hindre oppvekst av mugg og bakterier) om du ventet ei time eller to før du satte på lokket har det vel neppe gjort noen skade... Men er du usikker og ikke vil ta sjansen så er det jo bare å putte glassene i fryseren, så holder syltetøyet seg uansett fint til det skal spises..

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/354347-ang-sylting/#findComment-3039442
Del på andre sider

Gjest SylteMaja

skjønner ikke hvor du har sett at syltetøyet skal avkjøles før du setter på lokket? Jeg har lagd masse syltetøy i mange år og det har jeg aldri hørt før. Her blir glassene sterilisert i kokende vann og lokket settes på umiddelbart etter at glasset er fylt opp. Noen steder anbefales det også at glassene skal snus oppned til innholdet er avkjølt, men det gjør ikke jeg. Og jeg har aldri opplevd mugg på syltetøyet. Men du kan jo gjøre som brilleslangen foreslår å sette syltetøyet i fryseren. Husk bare å ssette det over i annen emballasje først, for hvis du setter glass i fryseren og de er veldig fulle vil de sprekke.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/354347-ang-sylting/#findComment-3039518
Del på andre sider

brilleslangen

skjønner ikke hvor du har sett at syltetøyet skal avkjøles før du setter på lokket? Jeg har lagd masse syltetøy i mange år og det har jeg aldri hørt før. Her blir glassene sterilisert i kokende vann og lokket settes på umiddelbart etter at glasset er fylt opp. Noen steder anbefales det også at glassene skal snus oppned til innholdet er avkjølt, men det gjør ikke jeg. Og jeg har aldri opplevd mugg på syltetøyet. Men du kan jo gjøre som brilleslangen foreslår å sette syltetøyet i fryseren. Husk bare å ssette det over i annen emballasje først, for hvis du setter glass i fryseren og de er veldig fulle vil de sprekke.

skal glassene i fryseren må lokkene iallfall tas av inntil innholdet har frosset...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/354347-ang-sylting/#findComment-3039785
Del på andre sider

Gjest dummet meg ut?

vel... det at man skal sette på lokket med en gang er vel for at alt inni glasset skal være sterilt...

(for å hindre oppvekst av mugg og bakterier) om du ventet ei time eller to før du satte på lokket har det vel neppe gjort noen skade... Men er du usikker og ikke vil ta sjansen så er det jo bare å putte glassene i fryseren, så holder syltetøyet seg uansett fint til det skal spises..

Vel... jeg har tydeligvis dummet meg ut. De er allerede fylt på syltetøyglass (av glass) så tror ikke jeg skal begynne å fylle dem i annen emballasje. Går det i prinsippet an å koke opp innholdet på nytt og gjøre prosessen på nytt? (jeg sier i prinsippet for det blir jo ihvertfall en stor jobb!)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/354347-ang-sylting/#findComment-3040959
Del på andre sider

brilleslangen

Vel... jeg har tydeligvis dummet meg ut. De er allerede fylt på syltetøyglass (av glass) så tror ikke jeg skal begynne å fylle dem i annen emballasje. Går det i prinsippet an å koke opp innholdet på nytt og gjøre prosessen på nytt? (jeg sier i prinsippet for det blir jo ihvertfall en stor jobb!)

det kan iallfall ikke gjøre noen skade:-)

Men jeg tror jeg heler ville tatt av lokkene, evt hvis glassene er veldig fulle så ville jeg øst av noen skjeer, og så hadde jeg rett og slett puttet glassene i fryseren.

syltetøyet utvider seg endel under fryseprosessen, men det går stort sett greit om ikke glasset er stengt. Men hvis glasset er for fullt kan noe av innholdet komme ut under fryseprosessen. fordi syltetøyet vokser seg over kanten.

Jeg ville gått for den løsningen.. altså nedfrysning

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/354347-ang-sylting/#findComment-3041567
Del på andre sider

Annonse

brilleslangen

Vel... jeg har tydeligvis dummet meg ut. De er allerede fylt på syltetøyglass (av glass) så tror ikke jeg skal begynne å fylle dem i annen emballasje. Går det i prinsippet an å koke opp innholdet på nytt og gjøre prosessen på nytt? (jeg sier i prinsippet for det blir jo ihvertfall en stor jobb!)

Ikke ta det så tungt. alle kan gjøre feil. Dessuten er det jo ikke så stort et problem når du har blitt klar over det før syltetøyet evt blir ødelagt...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/354347-ang-sylting/#findComment-3041568
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...