Gjest dummet meg ut? Skrevet 8. oktober 2010 Skrevet 8. oktober 2010 Jeg har vært flink (?) og laget syltetøy i høst. Jeg fulgte oppskrift, hadde det over på rene, varme glass og tok ikke på lokket før syltetøyet hadde blitt avkjølt. Nå ser jeg i flere andre oppskrifter at lokket skal tas på med en gang, altså mens innh er varmt. Er alt jeg har gjort bortkastet? 0 Siter
brilleslangen Skrevet 8. oktober 2010 Skrevet 8. oktober 2010 vel... det at man skal sette på lokket med en gang er vel for at alt inni glasset skal være sterilt... (for å hindre oppvekst av mugg og bakterier) om du ventet ei time eller to før du satte på lokket har det vel neppe gjort noen skade... Men er du usikker og ikke vil ta sjansen så er det jo bare å putte glassene i fryseren, så holder syltetøyet seg uansett fint til det skal spises.. 0 Siter
Gjest SylteMaja Skrevet 8. oktober 2010 Skrevet 8. oktober 2010 skjønner ikke hvor du har sett at syltetøyet skal avkjøles før du setter på lokket? Jeg har lagd masse syltetøy i mange år og det har jeg aldri hørt før. Her blir glassene sterilisert i kokende vann og lokket settes på umiddelbart etter at glasset er fylt opp. Noen steder anbefales det også at glassene skal snus oppned til innholdet er avkjølt, men det gjør ikke jeg. Og jeg har aldri opplevd mugg på syltetøyet. Men du kan jo gjøre som brilleslangen foreslår å sette syltetøyet i fryseren. Husk bare å ssette det over i annen emballasje først, for hvis du setter glass i fryseren og de er veldig fulle vil de sprekke. 0 Siter
brilleslangen Skrevet 9. oktober 2010 Skrevet 9. oktober 2010 skjønner ikke hvor du har sett at syltetøyet skal avkjøles før du setter på lokket? Jeg har lagd masse syltetøy i mange år og det har jeg aldri hørt før. Her blir glassene sterilisert i kokende vann og lokket settes på umiddelbart etter at glasset er fylt opp. Noen steder anbefales det også at glassene skal snus oppned til innholdet er avkjølt, men det gjør ikke jeg. Og jeg har aldri opplevd mugg på syltetøyet. Men du kan jo gjøre som brilleslangen foreslår å sette syltetøyet i fryseren. Husk bare å ssette det over i annen emballasje først, for hvis du setter glass i fryseren og de er veldig fulle vil de sprekke. skal glassene i fryseren må lokkene iallfall tas av inntil innholdet har frosset... 0 Siter
Gjest dummet meg ut? Skrevet 10. oktober 2010 Skrevet 10. oktober 2010 vel... det at man skal sette på lokket med en gang er vel for at alt inni glasset skal være sterilt... (for å hindre oppvekst av mugg og bakterier) om du ventet ei time eller to før du satte på lokket har det vel neppe gjort noen skade... Men er du usikker og ikke vil ta sjansen så er det jo bare å putte glassene i fryseren, så holder syltetøyet seg uansett fint til det skal spises.. Vel... jeg har tydeligvis dummet meg ut. De er allerede fylt på syltetøyglass (av glass) så tror ikke jeg skal begynne å fylle dem i annen emballasje. Går det i prinsippet an å koke opp innholdet på nytt og gjøre prosessen på nytt? (jeg sier i prinsippet for det blir jo ihvertfall en stor jobb!) 0 Siter
brilleslangen Skrevet 12. oktober 2010 Skrevet 12. oktober 2010 Vel... jeg har tydeligvis dummet meg ut. De er allerede fylt på syltetøyglass (av glass) så tror ikke jeg skal begynne å fylle dem i annen emballasje. Går det i prinsippet an å koke opp innholdet på nytt og gjøre prosessen på nytt? (jeg sier i prinsippet for det blir jo ihvertfall en stor jobb!) det kan iallfall ikke gjøre noen skade:-) Men jeg tror jeg heler ville tatt av lokkene, evt hvis glassene er veldig fulle så ville jeg øst av noen skjeer, og så hadde jeg rett og slett puttet glassene i fryseren. syltetøyet utvider seg endel under fryseprosessen, men det går stort sett greit om ikke glasset er stengt. Men hvis glasset er for fullt kan noe av innholdet komme ut under fryseprosessen. fordi syltetøyet vokser seg over kanten. Jeg ville gått for den løsningen.. altså nedfrysning 0 Siter
brilleslangen Skrevet 12. oktober 2010 Skrevet 12. oktober 2010 Vel... jeg har tydeligvis dummet meg ut. De er allerede fylt på syltetøyglass (av glass) så tror ikke jeg skal begynne å fylle dem i annen emballasje. Går det i prinsippet an å koke opp innholdet på nytt og gjøre prosessen på nytt? (jeg sier i prinsippet for det blir jo ihvertfall en stor jobb!) Ikke ta det så tungt. alle kan gjøre feil. Dessuten er det jo ikke så stort et problem når du har blitt klar over det før syltetøyet evt blir ødelagt... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.