Gå til innhold

Anbefalte innlegg

''Hva er så galt med å spise masse grønnsaker, egg, kjøtt, fisk, kylling, ost? Hvorfor er det så galt å spise sunne grønnsaker istedet for usunne karbohydrater som sjokolade, sukker, hvetemel osv? Har du et logisk svar på dette?''

Så det er enten grønnsaker eller sjokolade?

Altså, det finnes veldig mange andre karbohydrater enn sjokolade!

Det som er galt med bare å spise de du nevner er at det er et meget ubalansert kosthold.

Grønnsaker er jo karbohydrater :)

Fortsetter under...

  • Svar 64
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Sør

    19

  • jubalong70

    5

  • nitty-gritty

    5

  • avidi

    1

Mest aktive i denne tråden

Lav-karbo er ingen kur, men en livsstil. Og den kan meget vel fungere også om man skal på besøk :)

Det som er viktig er å balansere måltidene slik at du alltid har mye proteiner og lite karbohydrater. Blir du invitert bort spiser du ett kokt egg før du spiser ett kakestykke.

Serveres det brødmat, tar du 1 grov brødskive (hvis det finnes) og mye proteinrikt pålegg.

Og som med alt annet - gjør forskjell på hverdag og fest :)

Lykke til :)

''Når du samtidig tar så feil i hva folk spiste før i tiden, så bør du virkelig sjekke kildene dine.''

Vi vet vel i grunn ikke all verden om hva de spiste "før i tiden". Men siden du kan en del om dette, hva med å være litt raus med linkene? :-)

Nei, ingen vet dette 100%, og derfor er det tull å påstå at de bedrev lavkarbo-diett av den typen det er snakk om her.

Og det er heller ikke nødvendigvis slik at det som var bra da er bra nå.

Selvsagt kan de fleste endre i maten, og det er få ernæringsfysiologer som ikke sier du skal spise mer grønnsaker, osv osv.

Med vennlig hilsen

Om du går lenger tilbake i tid vil du se at steinaldermennesket levde i stor grad av kjøtt og fett. De spiste alt de kom over av karbohydrater (bær og frukter), men det var ikke så mye av det - og det som var var bare sommerstid.

På vinteren måtte de overleve på dyr og fisk. Korn fantes ikke enda...

Det er også flere som mener at steinaldermennesket ikke døde av årsaker relatert til mat, men av årsaker relatert til blant annet et farlig liv og mangel på hygiene og mat.

Det kommer jo helt an på hvor i verden du snakker om. De fleste steder hadde jo ikke så dramatiske vintre.

Jeg sier ikke at "folk døde av lavkarbo", men at de aller fleste av de gruppene som hadde lavkarbodietter døde rundt "40 år gamle" i gjennomsnitt, og vi vet derfor lite hva virkelig lavkarbo gjør over tid.

Med vennlig hilsen

Det kommer jo helt an på hvor i verden du snakker om. De fleste steder hadde jo ikke så dramatiske vintre.

Jeg sier ikke at "folk døde av lavkarbo", men at de aller fleste av de gruppene som hadde lavkarbodietter døde rundt "40 år gamle" i gjennomsnitt, og vi vet derfor lite hva virkelig lavkarbo gjør over tid.

Med vennlig hilsen

Akkurat like lite som du vet hva dagens kosthold vil virke over tid kanskje?

Lav-karbo er ingen kur, men en livsstil. Og den kan meget vel fungere også om man skal på besøk :)

Det som er viktig er å balansere måltidene slik at du alltid har mye proteiner og lite karbohydrater. Blir du invitert bort spiser du ett kokt egg før du spiser ett kakestykke.

Serveres det brødmat, tar du 1 grov brødskive (hvis det finnes) og mye proteinrikt pålegg.

Og som med alt annet - gjør forskjell på hverdag og fest :)

Lykke til :)

Tusen takk for et godt råd :-)

Annonse

Akkurat like lite som du vet hva dagens kosthold vil virke over tid kanskje?

Nei, ikke hvis man spiser det som regnes som "sunt" i dag. Da har vi meget gode data for forventet levealder, og den har aldri vært høyere.

Selv hvis man inkluderer alle de som spiser usunt, så er forventet levealder fremdeles høyere enn noen gang tidligere.

Med vennlig hilsen

Går du opp i vekt så spiser du for mye i forhold til hva du tar inn. Har du veid maten og telt kalorier?

Men uansett om du velger lavkarbo eller Roede, hovedpoenget er jo å endre livsstil, dersom du ønsker stor og varig vektreduksjon.

Ja, jeg tror det er en "vond" sammensetning av for lite mosjon, medisinbruk og for mye mat i forhold til det jeg greier å røre på meg. Ikke enkelt dette skal jeg si deg.

Nei, ikke hvis man spiser det som regnes som "sunt" i dag. Da har vi meget gode data for forventet levealder, og den har aldri vært høyere.

Selv hvis man inkluderer alle de som spiser usunt, så er forventet levealder fremdeles høyere enn noen gang tidligere.

Med vennlig hilsen

Har dette bare med mat å gjøre, eller er det endel andre ting som kan være årsaken? Vi har gode boforhold, ikke er det krig lengre osv.

På Grønnland er det veldig lite hjerteinfarkt i forholdt til resten av verden f.eks. De lever av veldig mye sel og fisk som jo er proteiner. Det viser seg at et slikt steinalderkosthold faktisk reduserer kolesterolet og blodsukkeret. Hva kan være negativt med dette?

Har dette bare med mat å gjøre, eller er det endel andre ting som kan være årsaken? Vi har gode boforhold, ikke er det krig lengre osv.

På Grønnland er det veldig lite hjerteinfarkt i forholdt til resten av verden f.eks. De lever av veldig mye sel og fisk som jo er proteiner. Det viser seg at et slikt steinalderkosthold faktisk reduserer kolesterolet og blodsukkeret. Hva kan være negativt med dette?

1) På Grønland er alkoholmisbruk vanligere enn de fleste steder, og det meste av alkohol inneholder sukker, hvilket vil si at dietten IKKE er ketogen.

2) Det er selvsagt ikke noe "galt" med lavere kolesterol (forutsatt det er det riktige som går ned), eller blodsukker, men poenget er at man ikke vet noe om de andre langtidseffektene av en ketogen diett.

Med vennlig hilsen

Gjest lavkarbooo

Lavkarbo bør være for livet. Alternativt må du gå ned og holde deg strikt til en annen diett. Ikke spise litt lavkarbo(ganske mye fett) og litt f.eks Grete Roede(mye karbohydrater).

Det bør være problemfritt å leve på lavkarbo i dag. Det finnes så mye oppskrifter og inspirasjon. Jeg bruker ikke Atkins sine bøker i det hele tatt.

Det er vel ikke meningen at man skal gå i ketose resten av livet. Men at man skal øke karbohydratene til et nivå, hvor du ikke går opp i vekt.

Her er min meny:

Frokost: 2 wasa sesam knekkebrød med smør, ost og paprika.

Lunsj: Middagsrester eller salat.

Mellom: Eple/pære og nøtter

Middag: Kjøtt eller fisk med grønnsaker. Hender jeg spiser litt lasagne eller spaggetti. Durumhveter er bedre enn hvetemel.

Kvelds: Tyrkisk yoghurt eller sukkerfri yoghurt eller pisket krem, med friske bær søtet med sukrin.

Som du ser så spiser jeg noe mer karbohydrater enn Atkins induksjon. Men jeg ser på det som livsstilsendring, og vil heller ta det sakte.

Jeg kjenner meg utrolig fornøyd på dette kostholdet.

Noen bra linker:

http://lenabeatrice.net/

http://sunnfamilie.wordpress.com/

http://www.lifezone.se/se

Det kommer jo helt an på hvor i verden du snakker om. De fleste steder hadde jo ikke så dramatiske vintre.

Jeg sier ikke at "folk døde av lavkarbo", men at de aller fleste av de gruppene som hadde lavkarbodietter døde rundt "40 år gamle" i gjennomsnitt, og vi vet derfor lite hva virkelig lavkarbo gjør over tid.

Med vennlig hilsen

Men vi vet heller ikke hva et kosthold basert på hovedsakelig karbohydrater gjør med oss på lang sikt - eller - det gjør vi jo. Vi får mange helseproblemer :)

Annonse

Lavkarbo bør være for livet. Alternativt må du gå ned og holde deg strikt til en annen diett. Ikke spise litt lavkarbo(ganske mye fett) og litt f.eks Grete Roede(mye karbohydrater).

Det bør være problemfritt å leve på lavkarbo i dag. Det finnes så mye oppskrifter og inspirasjon. Jeg bruker ikke Atkins sine bøker i det hele tatt.

Det er vel ikke meningen at man skal gå i ketose resten av livet. Men at man skal øke karbohydratene til et nivå, hvor du ikke går opp i vekt.

Her er min meny:

Frokost: 2 wasa sesam knekkebrød med smør, ost og paprika.

Lunsj: Middagsrester eller salat.

Mellom: Eple/pære og nøtter

Middag: Kjøtt eller fisk med grønnsaker. Hender jeg spiser litt lasagne eller spaggetti. Durumhveter er bedre enn hvetemel.

Kvelds: Tyrkisk yoghurt eller sukkerfri yoghurt eller pisket krem, med friske bær søtet med sukrin.

Som du ser så spiser jeg noe mer karbohydrater enn Atkins induksjon. Men jeg ser på det som livsstilsendring, og vil heller ta det sakte.

Jeg kjenner meg utrolig fornøyd på dette kostholdet.

Noen bra linker:

http://lenabeatrice.net/

http://sunnfamilie.wordpress.com/

http://www.lifezone.se/se

Kjempebra. Tusen takk skal du ha :-)

Men vi vet heller ikke hva et kosthold basert på hovedsakelig karbohydrater gjør med oss på lang sikt - eller - det gjør vi jo. Vi får mange helseproblemer :)

Hei,

Dagens kost har jo gitt oss rekordlang levetid, så lenge man spiser fornuftig.

Men legg merke til at det er forskjell på en ketogen diett (omtrent uten karbohydrater), og en annen hvor frukt og rotfrukter inngår.

Med vennlig hilsen

Det handler jo ikke bare om hva man *tror*, men hva den er/kan være.

Lavkarbodiettene er et enormt eksperiment, og INGEN vet hva som skjer (på sikt) med hjerne/lever/nyrer/hjertet av en slik diett.

De fleste steder hvor man har en slik kultur er levealderen "40 år" i anførselstagn, og man vet ikke hva som skjer videre.

Med vennlig hilsen

Men man vet med sikkerhet hvilke farer høyt blodtrykk bringer med seg.

Gjest tohundreogfem

Det var jo denne kosten forfedrene våre gikk på. De spiste egg, nøtter, røtter, ville dyr osv. Problemet er jo at de heller ikke ble særlig gamle...men jeg vet ikke om dette var pga kostholdet? Hvem kan vite det, og hvem kan vite om ikke alt dette hvetemelet og sukkeret vi har i oss idag er ti ganger verre?

Å kutte ut sukker og hvetemel har ikke noe med lavkarbo å gjøre. Dette er varer det er anbefalt av norske myndigheter og spise minst mulig av.

Lavkarbo er veldig i vinden for tiden. Jeg vet ikke hvilken forskning som sier at det er bedre enn det kostholdet som norske myndigheter anbefaler, men jeg vet at de generelle kostholdsanbefalingene er laget med bakgrunn i hva som har best helseeffekt i forhold til kjente sykdommer ut fra kunnskapen som finnes pr i dag. Av miljømessige hensyn er det heller ikke anbefalt å spise mer protein enn anbefalingene sier.

Gjest tohundreogfem

Men vi vet heller ikke hva et kosthold basert på hovedsakelig karbohydrater gjør med oss på lang sikt - eller - det gjør vi jo. Vi får mange helseproblemer :)

Hvilke helseproblemer er det man får av å leve etter norske myndigheters anbefalinger da?

Gjest tohundreogfem

Hva om jeg velger lav-karbo som en livsstil?

Hva er så galt med å spise masse grønnsaker, egg, kjøtt, fisk, kylling, ost? Hvorfor er det så galt å spise sunne grønnsaker istedet for usunne karbohydrater som sjokolade, sukker, hvetemel osv? Har du et logisk svar på dette?

Grønnsaker er karbohydrater. Du blir ikke sunnere av å spise færre slike karbohydrater.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...