Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest sjøstjerna

Å kutte ut sukker og hvetemel har ikke noe med lavkarbo å gjøre. Dette er varer det er anbefalt av norske myndigheter og spise minst mulig av.

Lavkarbo er veldig i vinden for tiden. Jeg vet ikke hvilken forskning som sier at det er bedre enn det kostholdet som norske myndigheter anbefaler, men jeg vet at de generelle kostholdsanbefalingene er laget med bakgrunn i hva som har best helseeffekt i forhold til kjente sykdommer ut fra kunnskapen som finnes pr i dag. Av miljømessige hensyn er det heller ikke anbefalt å spise mer protein enn anbefalingene sier.

Enig med deg.

Motekuren nå er lavkarbo. Også enig i det miljømessige aspektet med å spise mer protein.

Fortsetter under...

  • Svar 64
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Sør

    19

  • jubalong70

    5

  • nitty-gritty

    5

  • avidi

    1

Mest aktive i denne tråden

Gjest verinoca

Ja, jeg tror det er en "vond" sammensetning av for lite mosjon, medisinbruk og for mye mat i forhold til det jeg greier å røre på meg. Ikke enkelt dette skal jeg si deg.

''Ikke enkelt dette skal jeg si deg.''

Nei, det er enda ingen som har funnet en lett løsning på dette. Den personen blir rik. :-)

Ja, men ikke nødvendigvis for trådstarter.

Nei, det kan man heller ikke si på individuelt nivå for noen diett.

Poenget er at vi kjenner til hva som er sunt å spise med vanlig mat. Ingen vet hva som skjer på sikt med ketogene dietter.

Med vennlig hilsen

Nei, det kan man heller ikke si på individuelt nivå for noen diett.

Poenget er at vi kjenner til hva som er sunt å spise med vanlig mat. Ingen vet hva som skjer på sikt med ketogene dietter.

Med vennlig hilsen

''Poenget er at vi kjenner til hva som er sunt å spise med vanlig mat.''

Trådstarters kropp reagerer ikke på "vanlig" mat som om den er sunn. Når normal mat øker blodtrykket hennes og gjør at hun mister energi, så hadde jeg satt penger på at et karbo-redusert kosthold er helsefremmende for henne.

I alle tilfeller hadde jeg heller levd til jeg var 65 med masse energi enn til jeg var 90 med lav energi.

Annonse

''Ikke enkelt dette skal jeg si deg.''

Nei, det er enda ingen som har funnet en lett løsning på dette. Den personen blir rik. :-)

Det blir han sikkert :-). Lurer på hvorfor det er så mange som blir tykkere nå enn før? Er det pcèn som har skylden? Er det gatekjøkkenmat og mye sukker som har skylden?

Hvorfor kan to personer røre seg like mye, spise like mye og den ene blir større, mens den andre holder seg slank uansett? Verden er urettferdig spør du meg :(

Gjest bluppblupp

Det blir han sikkert :-). Lurer på hvorfor det er så mange som blir tykkere nå enn før? Er det pcèn som har skylden? Er det gatekjøkkenmat og mye sukker som har skylden?

Hvorfor kan to personer røre seg like mye, spise like mye og den ene blir større, mens den andre holder seg slank uansett? Verden er urettferdig spør du meg :(

''Hvorfor kan to personer røre seg like mye, spise like mye og den ene blir større, mens den andre holder seg slank uansett?''

Dette kan skyldes ulik forbrenning, ulik muskelmasse. Kvinner og menn har også ulik forbrenning, dette skyldes høyere muskelmasse hos menn.

''Poenget er at vi kjenner til hva som er sunt å spise med vanlig mat.''

Trådstarters kropp reagerer ikke på "vanlig" mat som om den er sunn. Når normal mat øker blodtrykket hennes og gjør at hun mister energi, så hadde jeg satt penger på at et karbo-redusert kosthold er helsefremmende for henne.

I alle tilfeller hadde jeg heller levd til jeg var 65 med masse energi enn til jeg var 90 med lav energi.

Som sagt, slikt vet man ikke, og hadde det vært så enkelt så hadde faktisk ernæringsfysiologene og myndighetene også sagt det.

''Hvorfor kan to personer røre seg like mye, spise like mye og den ene blir større, mens den andre holder seg slank uansett?''

Dette kan skyldes ulik forbrenning, ulik muskelmasse. Kvinner og menn har også ulik forbrenning, dette skyldes høyere muskelmasse hos menn.

Jeg er sikker på at enkelte mennesker går rundt med en stor mark i magen som sluker all maten de spiser.

Men da er det ikke noen ketogen/lavkarbo diett.

Med vennlig hilsen

Hallo!!! Jeg tror du må sette deg inn i hva et lav-karbokosthold går ut på før du diskuterer. Ikke diskutere bare for å diskutere. Det orker ihvertfall ikke jeg.

Les litt om Atkins på sengen ikveld, så kan vi diskutere videre i morgen :)

Hallo!!! Jeg tror du må sette deg inn i hva et lav-karbokosthold går ut på før du diskuterer. Ikke diskutere bare for å diskutere. Det orker ihvertfall ikke jeg.

Les litt om Atkins på sengen ikveld, så kan vi diskutere videre i morgen :)

At man bare spiser "mindre karbohydrater" betyr ikke nødvendigvis at man har en ketogen diett. Altså, man blir ikke i ketose.

Utover det, det er ingen som vet hva noe slikt vil si på sikt.

Dette er bare nok en motediett.

Med vennlig hilsen

Annonse

Gjest tohundreogfem

Det har jeg heller aldri ment. Jeg mener at jeg skal spise karbohydrater i form av grønnsaker, masse grønnsaker også. Det er helt sikkert sunt :-)

Det er helt riktig men jeg fikk inntrykk av at du med lavkarbo mente færre karbohydrater. Ikke bare å kutte ut sukker og hvitt mel.

candyqueen_83

Det er helt riktig men jeg fikk inntrykk av at du med lavkarbo mente færre karbohydrater. Ikke bare å kutte ut sukker og hvitt mel.

Lavkarbo er en samlebetegnelse for mange dietter. Det betyr ikke at man kun spiser kjøtt og fett. De fleste spiser masse grønnsaker, noen spiser frukt. Det er veldig veldig få som spiser null-karbo. Mange holder en ketogen diett under vektnedgang, men øker på antall karber etterhvert for å holde vekta. Noen lavkarbere er aldri i ketose.

Gjest lavkarbooo

Det handler jo ikke bare om hva man *tror*, men hva den er/kan være.

Lavkarbodiettene er et enormt eksperiment, og INGEN vet hva som skjer (på sikt) med hjerne/lever/nyrer/hjertet av en slik diett.

De fleste steder hvor man har en slik kultur er levealderen "40 år" i anførselstagn, og man vet ikke hva som skjer videre.

Med vennlig hilsen

Men det er vel få andre kulturer hvor man spiser så mye brød som her? Og hvem blir mett av dagens brød fra butikken?

Men det er vel få andre kulturer hvor man spiser så mye brød som her? Og hvem blir mett av dagens brød fra butikken?

Og vi lever til 80 år, i stedet for 40 år.

Valg av brød i butikken går på type av karbohydrater, og ikke om det er karbohydrater.

Med vennlig hilsen

Hei,

Dagens kost har jo gitt oss rekordlang levetid, så lenge man spiser fornuftig.

Men legg merke til at det er forskjell på en ketogen diett (omtrent uten karbohydrater), og en annen hvor frukt og rotfrukter inngår.

Med vennlig hilsen

Rekordlang levetid, men ikke god helse.

Og selvfølgelig er det store forskjeller på lavkarbokosthold og ketogene dietter :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...