Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Rekordlang levetid, men ikke god helse.

Og selvfølgelig er det store forskjeller på lavkarbokosthold og ketogene dietter :)

Jo, sammenlignet med tidligere tider har vi veldig god helse. Og hvis man teller delen av befolkningen som spiser "sunt", så er statistikken meget klar.

Med vennlig hilsen

Fortsetter under...

  • Svar 64
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Sør

    19

  • jubalong70

    5

  • nitty-gritty

    5

  • avidi

    1

Mest aktive i denne tråden

Du spiser jo ikke 'normalt' hvis du går opp i vekt. Og det er vel heller ikke sykdom og medisnbruk som har skylda for at du fremdeles er overvektig hvis du gikk ned i vekt på lav-karbokur ?

Tror du må få sjekket kaloriinntaket ditt i løpet av dagen - er man syk og stillesittende får man jo lavere forbrenning og kan ikke spise så mye.

Går du GR-kurs får du jo satt opp et kaloriinntak som passer deg og din forbrenning. Vil abs. anbefale slike kurs for det går ut på å spise normalt - man skal unngå raske karbohydrater MEN man kan kose seg innimellom med kaker o.l.

Så bør du komme igang med en slags trening som får opp forbrenningen din. Er du fremdeles syk eller uansett kan det jo være greit å forhøre seg med lege/fysioterapeut e.l.

Gjest lavkarbooo

Og vi lever til 80 år, i stedet for 40 år.

Valg av brød i butikken går på type av karbohydrater, og ikke om det er karbohydrater.

Med vennlig hilsen

Det er ikke sånn at andre land som ikke spiser mye brød, bare lever til de er 40.

Det er ikke sånn at andre land som ikke spiser mye brød, bare lever til de er 40.

Nei, men det er ikke slik at de som spiser vanlige og sunne typer karbohydrater dør når de er 40. Faktisk så inngår betydelige mengder (ofte raske) karbohydrater i dietten til landene som har lengst levealder som Japan (ris), diverse europeiske land, osv.

Med vennlig hilsen

Gjest baremei

Det er ikke sånn at andre land som ikke spiser mye brød, bare lever til de er 40.

Klarer ikke la være å blande meg inn;-)

Vitenskapelige studier viser at vegetarianere lever lengre, er friskere og har lavere bmi enn kjøttspisere. Samtidig har de en større andel karbohydrater i kosten. Ikke dermed sagt at alle skal bli vegetarianere. Men å gi karbohydrater generelt skylda for den økende overvektsproblematikken blir feil. Det er viktig å huske at også helsemyndighetene fraråder et kosthold med mye sukker og hvitt mel.

Det anses som ufarlig for overvektige å bruke lavkarbodiett en begrenset periode for å oppnå vektnedgang. Men jeg støtter det sør sier om at vi ikke vet nok om konsekvensene av å leve på slik kost over lang tid.

De senere årene er det kommet en del studier som sammenlikner tradisjonelle fettreduserte slankedietter med lavkarbodietter. Så langt tyder alt på at disse gir like stort vekttap. (Mekanismen bak begge er at de leder til lavere energiinntak.) Det blir altså hipp som happ hvilken metode man velger. En av de beste/lengste studiene har fulgt deltakerne over to år, her er en oppsummering; http://www.annals.org/content/153/3/I-35.full

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...