Gjest Melis35 Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Tok opp en flaske med rødvin,den har skrukork,hvor lenge kan den stå før den må drikkes opp? bør den stå i kjøleskapet etter åpning eller fortsatt i rom temp? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Den kan godt stå i romtemperatur. Jeg ville drukket den opp dagen etter at den er åpna. Etter det kan den selvfølgelig brukes til matlaging. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060437 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Den kan godt stå i romtemperatur. Jeg ville drukket den opp dagen etter at den er åpna. Etter det kan den selvfølgelig brukes til matlaging. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg mener den holder seg bedre i kjøleskapet. Jo høyere alkoholinnhold og jo mer i flasken, jo bedre holder den seg, men den vil nok uansett surne litt etter et par dager. Uansett ikke farlig - det er bare å smake. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060440 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg mener den holder seg bedre i kjøleskapet. Jo høyere alkoholinnhold og jo mer i flasken, jo bedre holder den seg, men den vil nok uansett surne litt etter et par dager. Uansett ikke farlig - det er bare å smake. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fain Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 http://www.aperitif.no/index.db2?id=6796 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060443 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fain Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 I en halvfull flaske vil kjemisk oksidasjon av aromastoffer finne sted hvis den settes bort. For å unngå dette er det ideelle er å fylle over på en halflaske til den er full, presse korken til vinens overflate og sette i kjøleskap. Da kan vinen holde fra ett døgn til flere avhengig av vinstilen og konsentrasjon. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060444 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen. Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060445 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fain Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen. Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå? ''Hvor lenge kan en treliter stå?'' Trelitere er så fantastiske at det alltid er underpress i posen slik at den alltid er luftett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060449 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fain Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen. Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå? luftom skulle det stå, ikke lufttett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060450 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen. Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå? Min erfaring er at den holder seg litt bedre dersom det ikke er tatt så mye av den enn om det er tatt en del. I teorien skal det jo bli vakuum, men jeg har mine tvil - det virker som om det lett slipper inn litt luft hver gang man tapper. Jeg glemte igjen en litt under halvfull treliters på hytta, og da vi kom tilbake to helger senere (dvs kanskje 11-12 dager), var den ikke god nok til å drikkes. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen. Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå? Jeg har hatt en treliter stående i 5 uker i morra på benken. Smakte på den for ei uke siden, og den var langt fra like god lenger. Men den duger til matlaging fortsatt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060453 Del på andre sider Flere delingsvalg…
peppermyntete Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg har hatt en treliter stående i 5 uker i morra på benken. Smakte på den for ei uke siden, og den var langt fra like god lenger. Men den duger til matlaging fortsatt. Eventuelt sangria! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060467 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Min erfaring er at den holder seg litt bedre dersom det ikke er tatt så mye av den enn om det er tatt en del. I teorien skal det jo bli vakuum, men jeg har mine tvil - det virker som om det lett slipper inn litt luft hver gang man tapper. Jeg glemte igjen en litt under halvfull treliters på hytta, og da vi kom tilbake to helger senere (dvs kanskje 11-12 dager), var den ikke god nok til å drikkes. Ok. Da høres ikke en dunk praktisk ut til mitt bruk. Det hadde vært gunstig hvis den holdt en stund, og at det sånn sett gikk fint å ta seg kun ett glass uten å måtte tømme hele flaska. Jeg har blitt glad i vin. Velger til og med ofte vin framfor øl om dagen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060478 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Ok. Da høres ikke en dunk praktisk ut til mitt bruk. Det hadde vært gunstig hvis den holdt en stund, og at det sånn sett gikk fint å ta seg kun ett glass uten å måtte tømme hele flaska. Jeg har blitt glad i vin. Velger til og med ofte vin framfor øl om dagen. Glemte å si at kartongen ikke var helt nyåpnet den helga den ble gjenglemt, men det var ikke så veldig lenge før dette den ble åpnet. En uke, kanskje? Max 2. Det finnes forresten boks-viner/poseviner på 2 liter også, kanskje til og med 1,5. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060484 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Ok. Da høres ikke en dunk praktisk ut til mitt bruk. Det hadde vært gunstig hvis den holdt en stund, og at det sånn sett gikk fint å ta seg kun ett glass uten å måtte tømme hele flaska. Jeg har blitt glad i vin. Velger til og med ofte vin framfor øl om dagen. Jeg synes en dunk går greit å drikke over lengre tid (adskillige uker),- men det er mulig jeg ikke er kresen nok... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060488 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 12. november 2010 Del Skrevet 12. november 2010 Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen. Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå? Jeg trodde en åpnet treliter kunne stå tre-fire uker, men jeg må vel innrømme at jeg ikke har fått testet det helt grundig, de varer lissom ikke så lenge her. Seks måneder fra produksjon regnes ihvertfall som standard, plast er mindre lufttett enn glass. Uåpnet, altså. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356030-r%C3%B8dvin/#findComment-3060555 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.