Gå til innhold

Rødvin


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tok opp en flaske med rødvin,den har skrukork,hvor lenge kan den stå før den må drikkes opp? bør den stå i kjøleskapet etter åpning eller fortsatt i rom temp?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Den kan godt stå i romtemperatur. Jeg ville drukket den opp dagen etter at den er åpna. Etter det kan den selvfølgelig brukes til matlaging. :)

Skrevet

Den kan godt stå i romtemperatur. Jeg ville drukket den opp dagen etter at den er åpna. Etter det kan den selvfølgelig brukes til matlaging. :)

Skrevet

Jeg mener den holder seg bedre i kjøleskapet. Jo høyere alkoholinnhold og jo mer i flasken, jo bedre holder den seg, men den vil nok uansett surne litt etter et par dager. Uansett ikke farlig - det er bare å smake.

Skrevet

Jeg mener den holder seg bedre i kjøleskapet. Jo høyere alkoholinnhold og jo mer i flasken, jo bedre holder den seg, men den vil nok uansett surne litt etter et par dager. Uansett ikke farlig - det er bare å smake.

Skrevet

I en halvfull flaske vil kjemisk oksidasjon av aromastoffer finne sted hvis den settes bort. For å unngå dette er det ideelle er å fylle over på en halflaske til den er full, presse korken til vinens overflate og sette i kjøleskap. Da kan vinen holde fra ett døgn til flere avhengig av vinstilen og konsentrasjon.

Skrevet

Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen.

Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå?

Skrevet

Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen.

Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå?

''Hvor lenge kan en treliter stå?''

Trelitere er så fantastiske at det alltid er underpress i posen slik at den alltid er luftett.

Skrevet

Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen.

Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå?

luftom skulle det stå, ikke lufttett.

Skrevet

Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen.

Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå?

Min erfaring er at den holder seg litt bedre dersom det ikke er tatt så mye av den enn om det er tatt en del. I teorien skal det jo bli vakuum, men jeg har mine tvil - det virker som om det lett slipper inn litt luft hver gang man tapper.

Jeg glemte igjen en litt under halvfull treliters på hytta, og da vi kom tilbake to helger senere (dvs kanskje 11-12 dager), var den ikke god nok til å drikkes.

Skrevet

Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen.

Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå?

Jeg har hatt en treliter stående i 5 uker i morra på benken. Smakte på den for ei uke siden, og den var langt fra like god lenger. Men den duger til matlaging fortsatt.

Skrevet

Jeg har hatt en treliter stående i 5 uker i morra på benken. Smakte på den for ei uke siden, og den var langt fra like god lenger. Men den duger til matlaging fortsatt.

Eventuelt sangria! :D

Skrevet

Min erfaring er at den holder seg litt bedre dersom det ikke er tatt så mye av den enn om det er tatt en del. I teorien skal det jo bli vakuum, men jeg har mine tvil - det virker som om det lett slipper inn litt luft hver gang man tapper.

Jeg glemte igjen en litt under halvfull treliters på hytta, og da vi kom tilbake to helger senere (dvs kanskje 11-12 dager), var den ikke god nok til å drikkes.

Ok. Da høres ikke en dunk praktisk ut til mitt bruk. Det hadde vært gunstig hvis den holdt en stund, og at det sånn sett gikk fint å ta seg kun ett glass uten å måtte tømme hele flaska.

Jeg har blitt glad i vin. Velger til og med ofte vin framfor øl om dagen.

Skrevet

Ok. Da høres ikke en dunk praktisk ut til mitt bruk. Det hadde vært gunstig hvis den holdt en stund, og at det sånn sett gikk fint å ta seg kun ett glass uten å måtte tømme hele flaska.

Jeg har blitt glad i vin. Velger til og med ofte vin framfor øl om dagen.

Glemte å si at kartongen ikke var helt nyåpnet den helga den ble gjenglemt, men det var ikke så veldig lenge før dette den ble åpnet. En uke, kanskje? Max 2.

Det finnes forresten boks-viner/poseviner på 2 liter også, kanskje til og med 1,5.

Skrevet

Ok. Da høres ikke en dunk praktisk ut til mitt bruk. Det hadde vært gunstig hvis den holdt en stund, og at det sånn sett gikk fint å ta seg kun ett glass uten å måtte tømme hele flaska.

Jeg har blitt glad i vin. Velger til og med ofte vin framfor øl om dagen.

Jeg synes en dunk går greit å drikke over lengre tid (adskillige uker),- men det er mulig jeg ikke er kresen nok...

Skrevet

Jeg synes vel egentlig rødvin bør nytes i sin helhet per 0.7 liter. Da slipper du problemstillingen.

Men siden du er inne på det: Hvor lenge kan en treliter stå?

Jeg trodde en åpnet treliter kunne stå tre-fire uker, men jeg må vel innrømme at jeg ikke har fått testet det helt grundig, de varer lissom ikke så lenge her.

Seks måneder fra produksjon regnes ihvertfall som standard, plast er mindre lufttett enn glass. Uåpnet, altså.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...