Gjest habba habba zoot zoot Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Herrejemini, så vanskelig folk kan gjøre det! Be dem til dere, da. Så slipper du tenke på hvordan resultatet av å flytte ribba blir, for du skal uansett ikke spise den. *s* Når jeg ser slike familietragedier som skal gå opp på julaften, kjenner jeg at det prikker i nakken på meg, og jeg priser meg lykkelig for at jeg skal vekk fra min egen familie i år. Langt vekk. Og drikke meg champagnefull til lunsj. ''Herrejemini, så vanskelig folk kan gjøre det!'' Amen. Stek opp er par Grandiosaer i steden! 0 Siter
jubalong70 Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Jeg vil tro at det er omtrent like enkelt å ta med både ribbe og pinnekjøtt 0 Siter
jubalong70 Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Det funker selvsagt også. Selv syns jeg at pinnekjøttet ble utrolig mye bedre på smak etter avslutningsstekingen. Men smak og behag :-) Her er jeg fullstendig uenig med deg Pinnekjøttet er absolutt best nå det kun er trukket. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Er det så viktig med pinnekjøtt akkurat den kvelden, kan dere ikke ha det kvelden etter (eller etter der)? :)'' Nå er ikke jeg pinnekjøtt-fanatiker,- men altså, julemiddagen, den tuller man ikke med ''men altså, julemiddagen, den tuller man ikke med '' For min del kan man godt det, så lenge ingen vurderer å servere grandis :-) 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Jeg prøvde min måte for første gang nå i høst. Jeg er nemlig ikke enig med frosken i at pinnekjøtt kun kan spises etter 15. desember.'' For ordens skyld; dette synspunktet er blitt standhaftig (det er nemlig ganske hardt arbeid å skulle være noens superego) hevdet av hensyn til henne som bør lese til eksamen og ikke bruke opp tiden sin på pinnekjøttkoking. Og da kan du jo gjette når hun har eksamen...*s* Ah, så det er begrunnelsen! Den hadde jeg ikke fått med meg. Jeg har bare lest flere innlegg der du hevdet at pinnekjøtt må spises etter 15. desember, ikke at det var knyttet opp mot en enkelt bruker. 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Her er jeg fullstendig uenig med deg Pinnekjøttet er absolutt best nå det kun er trukket. Da høres det ut som om du er en lost case ;-) 0 Siter
Gjest Melis35 Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Er det så viktig med pinnekjøtt akkurat den kvelden, kan dere ikke ha det kvelden etter (eller etter der)? Jeg hadde definitivt ikke giddet å frakte med meg pinnekjøtt eller ribbe for å få det jeg var vant med julaften! Åjaaaa julematen den tuller man ikke med,så JA det er viktig for noe. 0 Siter
AAA Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Ja, det går jo an da. Men da må jo min søster passe på at det ikke koker tørt... Og så tror jeg egentlig ikke hun liker pinnekjøttlukt i huset.... Skal spørre henne. ''Og så tror jeg egentlig ikke hun liker pinnekjøttlukt i huset....'' Hvorfor sitter jeg med en følelse etter å ha lest disse innleggene at dere to søstre egentlig ikke har lyst å tilbringe julen sammen? 0 Siter
frosken Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Ah, så det er begrunnelsen! Den hadde jeg ikke fått med meg. Jeg har bare lest flere innlegg der du hevdet at pinnekjøtt må spises etter 15. desember, ikke at det var knyttet opp mot en enkelt bruker. Nei, det ble nok litt for internt til at det var lett å få med seg hvorfor jeg argumenterte slik som jeg gjorde:-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Og så tror jeg egentlig ikke hun liker pinnekjøttlukt i huset....'' Hvorfor sitter jeg med en følelse etter å ha lest disse innleggene at dere to søstre egentlig ikke har lyst å tilbringe julen sammen? Der tar du nok feil. Vi har lyst til å feire julaften sammen :-) 0 Siter
morsan Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Lettest å flytte på pinnekjøttet! Men enda lettere at folk lar sine juleaftenvaner ligge og spiser det som vertskapet lager! ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Er det så viktig med pinnekjøtt akkurat den kvelden, kan dere ikke ha det kvelden etter (eller etter der)? Jeg hadde definitivt ikke giddet å frakte med meg pinnekjøtt eller ribbe for å få det jeg var vant med julaften! ENIG!!! Har lest mange tråder på dol om folk som har en svigerafr el annet som nekter å spise det alle andre skal ha, så derfor må det lages egen meny til han osv. Takk og pris for at jeg ikke har så sære familiemedlemmer! :-) 0 Siter
morsan Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Mnjo, men pinnekjøttet skal putre i tre timer, og vi hadde ikke tenkt å komme dit før etter kirka (kirka er klokka 15, så da kommer vi dit klokka 16). Men det går jo an å koke pinnekjøttet nesten ferdig før vi går i kirka, og så koke det ferdig hos min søster når vi kommer dit, mens potetene koker. Regner med at de også skal i kirka. Men det er nok best å flytte på pinnekjøttet ja. Vi har aldri vært hos dem på julaften, men de har vært hos oss. Må få snakket med henne om det i morgen. Kok det _helt_ ferdig før dere drar, så bare damper dere opp det etter ankomst og så 5 minutter under grillen rett før severing :-) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Da høres det ut som om du er en lost case ;-) He, he - nei aldri følt meg lost. Nå har jeg også vært gift så mange år at den nye tradisjonen har fått satt seg veldig godt. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Tilbehøret kan jo være akkurat det samme til både pinnekjøtt og ribbe, så det kan vel husverten lage? Pinnekjøttet dampes klart og taes med til husverten. Med det samme ribba taes ut av ovnen varmes pinnekjøttet i tyve minutter i samme ovn, gjerne sammen med julepølser etc i samme langpanne. Mens dette står i ovnen skjæres svora av ribba, den deles opp, kokvarm saus settes på bordet etc. Dette tar fort tyve minutter, så all maten blir ferdig samtidig uansett:) Pinnekjøttet flyttes altså lettest 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Lettest å flytte på pinnekjøttet! Men enda lettere at folk lar sine juleaftenvaner ligge og spiser det som vertskapet lager! ;-) ''Men enda lettere at folk lar sine juleaftenvaner ligge og spiser det som vertskapet lager! ;-)'' Ikke enig!!! Ribbe er rett og slett ikke en julaften verdig! Det MÅ bli pinnekjøtt for at det i det hele tatt skal kalles jul!!! 0 Siter
morsan Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Men enda lettere at folk lar sine juleaftenvaner ligge og spiser det som vertskapet lager! ;-)'' Ikke enig!!! Ribbe er rett og slett ikke en julaften verdig! Det MÅ bli pinnekjøtt for at det i det hele tatt skal kalles jul!!! Jeg synes vel mer selve samværet og hyggelig stemning i familien er det viktigste :-) Men jeg ville synes det var rart med biff, selv om jeg synes det er mye bedre enn tradisjonell julemat. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Nei, hadde vi likt svineribbe, så hadde jo det vært helt greit. Men verken mannen min eller jeg synes ribbe er noe noe godt :-( Jeg kunne gjerne hatt torsk, men det vil verken mannen min, ungene våre eller min søster. Min svoger, jeg og mine foreldre kunne gjerne hatt det :-) ''Nei, hadde vi likt svineribbe, så hadde jo det vært helt greit. Men verken mannen min eller jeg synes ribbe er noe noe godt :-('' Enig! Jeg blir kvalm og uvel av svineribbe...... hadde jeg fått lutefisk skulle jeg nok greid å utsette pinnekjøttet til en dag senere i jula 0 Siter
Katt-ja Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Men enda lettere at folk lar sine juleaftenvaner ligge og spiser det som vertskapet lager! ;-)'' Ikke enig!!! Ribbe er rett og slett ikke en julaften verdig! Det MÅ bli pinnekjøtt for at det i det hele tatt skal kalles jul!!! Nehei! Kalkun må det være!! :-) 0 Siter
morsan Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Nehei! Kalkun må det være!! :-) Det har jeg aldri spist på julaften, men hadde vertsskapet servert det, hadde jeg storkost meg og ville ikke drømt om å ta med egen mat, langt mindre forvente at de laget noe eget for meg. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.