Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Jeg synes vel mer selve samværet og hyggelig stemning i familien er det viktigste :-) Men jeg ville synes det var rart med biff, selv om jeg synes det er mye bedre enn tradisjonell julemat. Joda, maten er ikke det viktigste, men pinnekjøtt er det så utrolig enkelt å ta med seg at det nesten ikke koster mer enn å ta med en sjokoladepose Tilbehøret er det samme som til ribba, og så er det bare å varme opp det ferdigdampa kjøttet og sjyen når man kommer til vertskapet 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Nehei! Kalkun må det være!! :-) Pøh!!!!! Kalkun er forbudt før nyttårsaften!!! Makan!!!!!!!!!!!!! 0 Siter
Sør Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Men enda lettere at folk lar sine juleaftenvaner ligge og spiser det som vertskapet lager! ;-)'' Ikke enig!!! Ribbe er rett og slett ikke en julaften verdig! Det MÅ bli pinnekjøtt for at det i det hele tatt skal kalles jul!!! Du er så fundamentalistisk, togli! ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter
frosken Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Tilbehøret kan jo være akkurat det samme til både pinnekjøtt og ribbe, så det kan vel husverten lage? Pinnekjøttet dampes klart og taes med til husverten. Med det samme ribba taes ut av ovnen varmes pinnekjøttet i tyve minutter i samme ovn, gjerne sammen med julepølser etc i samme langpanne. Mens dette står i ovnen skjæres svora av ribba, den deles opp, kokvarm saus settes på bordet etc. Dette tar fort tyve minutter, så all maten blir ferdig samtidig uansett:) Pinnekjøttet flyttes altså lettest ''Tilbehøret kan jo være akkurat det samme til både pinnekjøtt og ribbe, så det kan vel husverten lage? '' Kan vel ikke være samme tilbehør vel? Det vesentligste ved hele pinnekjøttmiddagen er jo kålrabistappe (helst lagd av moren min), mens ribbe krever surkål eller tilsvarende. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Du er så fundamentalistisk, togli! ;-) Med vennlig hilsen Det er nummeret før jeg blir matrasist! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Tilbehøret kan jo være akkurat det samme til både pinnekjøtt og ribbe, så det kan vel husverten lage? '' Kan vel ikke være samme tilbehør vel? Det vesentligste ved hele pinnekjøttmiddagen er jo kålrabistappe (helst lagd av moren min), mens ribbe krever surkål eller tilsvarende. Jeg er oppvokst med kålrabistappe, poteter og surkål til begge typene kjøtt, så for meg er tilbehøret det samme:) 0 Siter
morsan Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Joda, maten er ikke det viktigste, men pinnekjøtt er det så utrolig enkelt å ta med seg at det nesten ikke koster mer enn å ta med en sjokoladepose Tilbehøret er det samme som til ribba, og så er det bare å varme opp det ferdigdampa kjøttet og sjyen når man kommer til vertskapet Jeg ville ikke brukt det samme tilbehøret, og dessuten synes jeg det er et must å hive pinnekjøttet under grillen noen minutter like før servering, og da kan det fort blli ball i forhold til vertinnen. En sjokoladepose har man jo bare oppi en skål, og det gjerne etter at middagen er spist :-) Men jeg ser lenger ned her at du virkelig ikke klarer ribbe (gjelder det annet svinekjøtt også?). Og jeg skjønner at det ikke er hyggelig å få servert noe man absolutt ikke liker. Jeg hadde nok hatt problemer med ethvert middagsselskap, julen inklusive, der det ble servert levergryte eller blodpudding, men heldigvis er sjansen for det temmelig mikromal! :-) (Men nå minnes jeg jo alle trådene på DOL om at man må spise det man får servert og ikke grine på nesa - det gjelder tydeligvis ikke i jula? *S*) 0 Siter
Gjest grått hår Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Nehei! Kalkun må det være!! :-) Åååå, jeg vil gifte meg med deg (eller en eller annen annen mad sdamme smak. Hverken pinnekjøtt eller ribbe eller torsk er jo egentlig noe spesielt godt akkurat) 0 Siter
frosken Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Jeg er oppvokst med kålrabistappe, poteter og surkål til begge typene kjøtt, så for meg er tilbehøret det samme:) Hmmm... jeg kan ikke forestille meg å spise surkål til pinnekjøtt. Rart hvor firkantet man kan bli i tenkningen når det gjelder tradisjonsmat. Her om dagen fortalte Shira at de brukte løksaus til pinnekjøttet, og jeg klarte ikke å se for meg at det kunne smake ok heller. Det er såvidt jeg kan tolerere at broren min nå har begynt med en form for hvit saus til pinnekjøttet (han bor i et distrikt hvor det er vanlig)...*s* 0 Siter
frosken Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Jeg ville ikke brukt det samme tilbehøret, og dessuten synes jeg det er et must å hive pinnekjøttet under grillen noen minutter like før servering, og da kan det fort blli ball i forhold til vertinnen. En sjokoladepose har man jo bare oppi en skål, og det gjerne etter at middagen er spist :-) Men jeg ser lenger ned her at du virkelig ikke klarer ribbe (gjelder det annet svinekjøtt også?). Og jeg skjønner at det ikke er hyggelig å få servert noe man absolutt ikke liker. Jeg hadde nok hatt problemer med ethvert middagsselskap, julen inklusive, der det ble servert levergryte eller blodpudding, men heldigvis er sjansen for det temmelig mikromal! :-) (Men nå minnes jeg jo alle trådene på DOL om at man må spise det man får servert og ikke grine på nesa - det gjelder tydeligvis ikke i jula? *S*) '' (Men nå minnes jeg jo alle trådene på DOL om at man må spise det man får servert og ikke grine på nesa - det gjelder tydeligvis ikke i jula? *S*) '' Og det gjelder heller ikke ved servering av blodpudding!!! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Jeg ville ikke brukt det samme tilbehøret, og dessuten synes jeg det er et must å hive pinnekjøttet under grillen noen minutter like før servering, og da kan det fort blli ball i forhold til vertinnen. En sjokoladepose har man jo bare oppi en skål, og det gjerne etter at middagen er spist :-) Men jeg ser lenger ned her at du virkelig ikke klarer ribbe (gjelder det annet svinekjøtt også?). Og jeg skjønner at det ikke er hyggelig å få servert noe man absolutt ikke liker. Jeg hadde nok hatt problemer med ethvert middagsselskap, julen inklusive, der det ble servert levergryte eller blodpudding, men heldigvis er sjansen for det temmelig mikromal! :-) (Men nå minnes jeg jo alle trådene på DOL om at man må spise det man får servert og ikke grine på nesa - det gjelder tydeligvis ikke i jula? *S*) ''Jeg ville ikke brukt det samme tilbehøret, og dessuten synes jeg det er et must å hive pinnekjøttet under grillen noen minutter like før servering, og da kan det fort blli ball i forhold til vertinnen. En sjokoladepose har man jo bare oppi en skål, og det gjerne etter at middagen er spist :-)'' Pinnekjøttet hiver vi i grillen tyve minutter før servering (den tida det tar å dele opp og dandere ribba - og det gjør ingenting at ribba ikke er kokvarm så lenge sausen er det). Vi har alltid hatt begge typene kjøtt på julaften... ''Men jeg ser lenger ned her at du virkelig ikke klarer ribbe (gjelder det annet svinekjøtt også?). Og jeg skjønner at det ikke er hyggelig å få servert noe man absolutt ikke liker. Jeg hadde nok hatt problemer med ethvert middagsselskap, julen inklusive, der det ble servert levergryte eller blodpudding, men heldigvis er sjansen for det temmelig mikromal! :-)'' Jeg klarer å spise ribbe, men har alltid pleid å bli litt uvel av svinekjøtt...så jeg holder meg helst unna det. ''(Men nå minnes jeg jo alle trådene på DOL om at man må spise det man får servert og ikke grine på nesa - det gjelder tydeligvis ikke i jula? *S)'' ".........heilage juuuul...osv 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Hmmm... jeg kan ikke forestille meg å spise surkål til pinnekjøtt. Rart hvor firkantet man kan bli i tenkningen når det gjelder tradisjonsmat. Her om dagen fortalte Shira at de brukte løksaus til pinnekjøttet, og jeg klarte ikke å se for meg at det kunne smake ok heller. Det er såvidt jeg kan tolerere at broren min nå har begynt med en form for hvit saus til pinnekjøttet (han bor i et distrikt hvor det er vanlig)...*s* Hehe Jeg liker ikke surkål særlig godt, så for min del kan man like gjerne droppe det Sennep spiser jeg derimot veldig gjerne til pinnekjøtt Noen bruker jo sirup til.... men der går grensen for meg altså! 0 Siter
Sør Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Jeg ville ikke brukt det samme tilbehøret, og dessuten synes jeg det er et must å hive pinnekjøttet under grillen noen minutter like før servering, og da kan det fort blli ball i forhold til vertinnen. En sjokoladepose har man jo bare oppi en skål, og det gjerne etter at middagen er spist :-)'' Pinnekjøttet hiver vi i grillen tyve minutter før servering (den tida det tar å dele opp og dandere ribba - og det gjør ingenting at ribba ikke er kokvarm så lenge sausen er det). Vi har alltid hatt begge typene kjøtt på julaften... ''Men jeg ser lenger ned her at du virkelig ikke klarer ribbe (gjelder det annet svinekjøtt også?). Og jeg skjønner at det ikke er hyggelig å få servert noe man absolutt ikke liker. Jeg hadde nok hatt problemer med ethvert middagsselskap, julen inklusive, der det ble servert levergryte eller blodpudding, men heldigvis er sjansen for det temmelig mikromal! :-)'' Jeg klarer å spise ribbe, men har alltid pleid å bli litt uvel av svinekjøtt...så jeg holder meg helst unna det. ''(Men nå minnes jeg jo alle trådene på DOL om at man må spise det man får servert og ikke grine på nesa - det gjelder tydeligvis ikke i jula? *S)'' ".........heilage juuuul...osv ''Jeg klarer å spise ribbe, men har alltid pleid å bli litt uvel av svinekjøtt...så jeg holder meg helst unna det.'' Det er ikke meningen du skal spise hele grisen! :tegner og forklarer: ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Dorthe Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Hehe Jeg liker ikke surkål særlig godt, så for min del kan man like gjerne droppe det Sennep spiser jeg derimot veldig gjerne til pinnekjøtt Noen bruker jo sirup til.... men der går grensen for meg altså! Surkål og særlig rødkål er jo så godt... ;o) 0 Siter
Dorthe Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Jeg klarer å spise ribbe, men har alltid pleid å bli litt uvel av svinekjøtt...så jeg holder meg helst unna det.'' Det er ikke meningen du skal spise hele grisen! :tegner og forklarer: ;-) Med vennlig hilsen Alle forspiser seg av ribba, det er nok det togli har gjort også 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 ''Jeg klarer å spise ribbe, men har alltid pleid å bli litt uvel av svinekjøtt...så jeg holder meg helst unna det.'' Det er ikke meningen du skal spise hele grisen! :tegner og forklarer: ;-) Med vennlig hilsen Å? Vi pleier å slakte den på kjøkkenbenken en time før den skal fortæres! Bor jo på bondelandet må vite 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Surkål og særlig rødkål er jo så godt... ;o) Av en eller annen grunn har jeg aldri vært glad i "surt" sammen med middag.... Jeg vil helst ikke ha ananas på pizza, sursøte sauser på kinamat, tyttebærsyltetøy til kjøtt, surkål, rødkål etc. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Alle forspiser seg av ribba, det er nok det togli har gjort også Nope! Men et år spiste jeg nok litt mye ribbesvor... og ble syk natt til 1.juledag *urk' 0 Siter
Sør Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Å? Vi pleier å slakte den på kjøkkenbenken en time før den skal fortæres! Bor jo på bondelandet må vite Da er nok steketiden for kort! Med vennlig hilsen 0 Siter
Sør Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Alle forspiser seg av ribba, det er nok det togli har gjort også Ja, du vet når hun først slipper hemningene, så er det ingen grenser for hva hun finner på! ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.