Hushjelpen Skrevet 23. desember 2010 Skrevet 23. desember 2010 Han lager en ribbe på to kilo, som han viser på video på VG nett. Tiden han oppgir er 2x1 time + 1/2 time til - altså 2,5 timer tilsammen. Men han har en ribbe på 2 kilo. Jeg har en ribbe på 4 kilo, hva gjør jeg med steketiden da tro? Noen som har peil? Og noen som har prøvd denne oppskriften for og få sprø svor? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 23. desember 2010 Skrevet 23. desember 2010 Jeg gjør som han sier, men ser det an på slutten. Tar ikke ut ribba før svoren er sprø 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 23. desember 2010 Skrevet 23. desember 2010 Prøvde den i fjor (antar det er samme oppskrift). Det funka som juling. Siden ribba er på i overkant av 2 kilo, følges Hellstrøms variant til punkt og prikke. Det dobbelte medfører sannsynligvis ikke dobbelt så lang steketid. Uansett må du følge med på den. Tykkelsen kan jo også variere. Men du er litt sent ute hvis du ikke allerede har lagt ribba i salt og pepper. Det skal gjøres to dager før inntak. 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 23. desember 2010 Forfatter Skrevet 23. desember 2010 Prøvde den i fjor (antar det er samme oppskrift). Det funka som juling. Siden ribba er på i overkant av 2 kilo, følges Hellstrøms variant til punkt og prikke. Det dobbelte medfører sannsynligvis ikke dobbelt så lang steketid. Uansett må du følge med på den. Tykkelsen kan jo også variere. Men du er litt sent ute hvis du ikke allerede har lagt ribba i salt og pepper. Det skal gjøres to dager før inntak. Har allerede ligget i salt og pepper to dager;) Men jeg er usikker på tiden i ovnen... Jeg har aldri gjort det på den måten at man legger svoren ned først, men har veldig lyst og prøve... 0 Siter
morsan Skrevet 23. desember 2010 Skrevet 23. desember 2010 ''7. Hvis jeg dobler oppskriften, dobles steketiden? Hva er steketiden pr. kg ribbe? Svar: Nei! Samme steketid. Det er tykkelsen og ikke antall kilo som bestemmer steketiden. Dessuten må ribbe uansett steke over 2 timer til sammen for at kjøttet skal bli mørt, og slippe bena.'' http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=13358 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 24. desember 2010 Forfatter Skrevet 24. desember 2010 ''7. Hvis jeg dobler oppskriften, dobles steketiden? Hva er steketiden pr. kg ribbe? Svar: Nei! Samme steketid. Det er tykkelsen og ikke antall kilo som bestemmer steketiden. Dessuten må ribbe uansett steke over 2 timer til sammen for at kjøttet skal bli mørt, og slippe bena.'' http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=13358 Tusen takk! 0 Siter
Gjest HuGs Skrevet 25. desember 2010 Skrevet 25. desember 2010 Det funka som et stjerneskudd! Skal for alltid holde meg til Hellstrøms oppskrift, så enkelt å huske. Ja, tok ikke med alt det med hvitløk og slikt da, men det med jevn temp, 2 x 1 time + 1/2. Kommer alltid til å huske det. Aldri hatt så sprø svor jeg! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.