ShitDiddelyDo Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Den grønne dingsten man ofte får i salater og litt sterkere retter, heter den Jalapeno? Spiste nettopp en kyllinglunsj der denne var, og jeg tenkte at den kan gjøre seg til taco, dog trenger jeg å vite hva den heter. Får man i så fall kjøpt den sylta i vanlig butikk? Hvis den ikke heter Jalapeno: Den er grønn, hul inni, sterk men saftig, og den kan ligne litt på (oppskåret) oliven. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Finnes i tacohylla. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094001 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mary Poppins Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Jalapeno ja Fås kjøpt på glass i dagligvarebutikker. Ganske vanlig tilbehør til taco:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094002 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Som mariaflyfly sier - sjekk krydderhylla. Du kan også kjøpe den fersk enkelte steder, da ser den slik ut: http://www.google.co.uk/images?client=ubuntu&channel=cs&q=fresh+jalapenos&um=1&hl=en&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=vi&biw=1279&bih=737 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094003 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 5. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2011 Da har jeg kontroll. Jeg begynte med oliven i taco, men det var Jalapeno jeg egentlig var ute etter. Likevel har det blitt med oliven (synes jo det også er helt kurant). Fikk en åpenbaring da jeg spiste lunsj nå, og forsto at dette faktisk ikke er oliven, men noe helt annet. Tacohylla, ja. Det er rart jeg finner jeg sjøl ... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094006 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 ''Hvis den ikke heter Jalapeno: Den er grønn, hul inni, sterk men saftig, og den kan ligne litt på (oppskåret) oliven.'' Den ligner så mye på oppskåret oliven at jeg kjenner noen som aldri glemmer forskjellen på dem, hehe :-) Prøv en skjefull med jalapenos rett i munnen... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094008 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Da har jeg kontroll. Jeg begynte med oliven i taco, men det var Jalapeno jeg egentlig var ute etter. Likevel har det blitt med oliven (synes jo det også er helt kurant). Fikk en åpenbaring da jeg spiste lunsj nå, og forsto at dette faktisk ikke er oliven, men noe helt annet. Tacohylla, ja. Det er rart jeg finner jeg sjøl ... Jalapeno er et must for en vellykka tacomiddag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094011 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Jalapeno er et must for en vellykka tacomiddag. Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s* Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094012 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s* Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole! Ja, hjemmelaget guacamole er kjempegodt, men dessverre sjelden jeg gidder lage det når vi har taco. Hender jeg kjøper på glass, men den er jo en dårlig erstatning. Finnes mange ulike oppskrifter på guacamole - hva er din? Jeg har pleid å velge en Texas-versjon med finhakket tomat, chili, hvitløk og lime i tillegg til avocado. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094013 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 5. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2011 ''Hvis den ikke heter Jalapeno: Den er grønn, hul inni, sterk men saftig, og den kan ligne litt på (oppskåret) oliven.'' Den ligner så mye på oppskåret oliven at jeg kjenner noen som aldri glemmer forskjellen på dem, hehe :-) Prøv en skjefull med jalapenos rett i munnen... Puh. Godt å høre at det ikke er bare jeg som er svimmel, men jeg har faktisk trodd at det har vært Oliven, men at jeg har kjøpt feil type. De har jo en del typer Oliven. Svarte, grønne, grønne med paprika inni, osv, så jeg har prøvd litt forskjellig i håp om å finne denne sterke, men under lunsjen i dag forsto jeg at denne herligheten umulig kunne ha noe med den småtørre Oliven å gjøre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s* Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole! Åja, man må ha hjemmelaget guacamole. Vi har taco skikkelig sjelden, så jeg har aldri rukket å bli lei av det. Men en gang i uka hadde nok gjort meg god og mett, ja... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094015 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Ja, hjemmelaget guacamole er kjempegodt, men dessverre sjelden jeg gidder lage det når vi har taco. Hender jeg kjøper på glass, men den er jo en dårlig erstatning. Finnes mange ulike oppskrifter på guacamole - hva er din? Jeg har pleid å velge en Texas-versjon med finhakket tomat, chili, hvitløk og lime i tillegg til avocado. Jeg gjør det kjempeenkelt og tilsetter bare litt limejuice, et fedd hvitløk, salt og pepper til en mosa avocado. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094016 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Åja, man må ha hjemmelaget guacamole. Vi har taco skikkelig sjelden, så jeg har aldri rukket å bli lei av det. Men en gang i uka hadde nok gjort meg god og mett, ja... Ungene er heldigvis hos faren sin noen helger, ellers hadde jeg daua av fredagstacoen for lengst. Det er noe med den distinkte lukta av spisskummen som setter seg i huset resten av kvelden, i tillegg til at alt smaker det samme 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094019 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Jeg gjør det kjempeenkelt og tilsetter bare litt limejuice, et fedd hvitløk, salt og pepper til en mosa avocado. Er ikke særlig mer jobb med min, da, største jobben er jo å rense og mose avocadoene uansett (for ikke å snakke om å skaffe passe modne avocadoer - for tiden synes jeg også de såkalt spisemodne ofte er kart eller overmodne). Nam - må lage dette snart - kanskje litt tortillachips og guacamole i kveld? Må vel da ha litt øl til? *sjekker kompatibiliteten med nyttårsforsettene* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094020 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Ungene er heldigvis hos faren sin noen helger, ellers hadde jeg daua av fredagstacoen for lengst. Det er noe med den distinkte lukta av spisskummen som setter seg i huset resten av kvelden, i tillegg til at alt smaker det samme Jeg pleier å redusere mengden krydder i for at ikke "tacosmaken" skal bli så distinkt. Bruker man ferdigkrydder og så mye tacomix som det står på pakken (en pose til 400 g kjøttdeig?) smaker jo ikke måltidet noe annet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094022 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Jeg pleier å redusere mengden krydder i for at ikke "tacosmaken" skal bli så distinkt. Bruker man ferdigkrydder og så mye tacomix som det står på pakken (en pose til 400 g kjøttdeig?) smaker jo ikke måltidet noe annet. Nettopp. Jeg har også begynt å redusere mengden litt. Også lager jeg ofte med strimla kyllingfilet i stedet for den evinnelige karbonadedeigen. Det er mye bedre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094024 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Nettopp. Jeg har også begynt å redusere mengden litt. Også lager jeg ofte med strimla kyllingfilet i stedet for den evinnelige karbonadedeigen. Det er mye bedre. Enig i at det er best med kylling, men resten av familien foretrekker kjøttdeig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094027 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Enig i at det er best med kylling, men resten av familien foretrekker kjøttdeig. Hehe, her er det "My house, my rules" som gjelder. Ellers serverer jeg noe annet. Jeg er tross alt ikke SÅ begeistra for taco. Men jeg bytter på litt og lager med karbonadedeig iblant, asså. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094029 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s* Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole! Nei, det liker jeg ikke, hjemmelaget eller ferdigkjøpt. Uansett, jeg er ikke noe glad i taco ( 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094030 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 Jeg pleier å redusere mengden krydder i for at ikke "tacosmaken" skal bli så distinkt. Bruker man ferdigkrydder og så mye tacomix som det står på pakken (en pose til 400 g kjøttdeig?) smaker jo ikke måltidet noe annet. Og lager du krydderet selv smaker det egentlig bedre. Da kan du justere litt selv hvilken smak du vil fremheve.Mankan blande mye om gangen og ha på et tett glass ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358680-jalapeno/#findComment-3094077 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.