Gå til innhold

Jalapeno


Anbefalte innlegg

ShitDiddelyDo
Skrevet

Den grønne dingsten man ofte får i salater og litt sterkere retter, heter den Jalapeno?

Spiste nettopp en kyllinglunsj der denne var, og jeg tenkte at den kan gjøre seg til taco, dog trenger jeg å vite hva den heter.

Får man i så fall kjøpt den sylta i vanlig butikk?

Hvis den ikke heter Jalapeno: Den er grønn, hul inni, sterk men saftig, og den kan ligne litt på (oppskåret) oliven.

Mary Poppins
Skrevet

Jalapeno ja :) Fås kjøpt på glass i dagligvarebutikker. Ganske vanlig tilbehør til taco:)

ShitDiddelyDo
Skrevet

Da har jeg kontroll.

Jeg begynte med oliven i taco, men det var Jalapeno jeg egentlig var ute etter. Likevel har det blitt med oliven (synes jo det også er helt kurant). Fikk en åpenbaring da jeg spiste lunsj nå, og forsto at dette faktisk ikke er oliven, men noe helt annet. ;)

Tacohylla, ja. Det er rart jeg finner jeg sjøl ... ;)

Skrevet

''Hvis den ikke heter Jalapeno: Den er grønn, hul inni, sterk men saftig, og den kan ligne litt på (oppskåret) oliven.''

Den ligner så mye på oppskåret oliven at jeg kjenner noen som aldri glemmer forskjellen på dem, hehe :-) Prøv en skjefull med jalapenos rett i munnen...

Mrs. Wallace
Skrevet

Da har jeg kontroll.

Jeg begynte med oliven i taco, men det var Jalapeno jeg egentlig var ute etter. Likevel har det blitt med oliven (synes jo det også er helt kurant). Fikk en åpenbaring da jeg spiste lunsj nå, og forsto at dette faktisk ikke er oliven, men noe helt annet. ;)

Tacohylla, ja. Det er rart jeg finner jeg sjøl ... ;)

Jalapeno er et must for en vellykka tacomiddag. :)

Skrevet

Jalapeno er et must for en vellykka tacomiddag. :)

Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s*

Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole!

Gjest Elextra
Skrevet

Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s*

Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole!

Ja, hjemmelaget guacamole er kjempegodt, men dessverre sjelden jeg gidder lage det når vi har taco. Hender jeg kjøper på glass, men den er jo en dårlig erstatning.

Finnes mange ulike oppskrifter på guacamole - hva er din? Jeg har pleid å velge en Texas-versjon med finhakket tomat, chili, hvitløk og lime i tillegg til avocado.

ShitDiddelyDo
Skrevet

''Hvis den ikke heter Jalapeno: Den er grønn, hul inni, sterk men saftig, og den kan ligne litt på (oppskåret) oliven.''

Den ligner så mye på oppskåret oliven at jeg kjenner noen som aldri glemmer forskjellen på dem, hehe :-) Prøv en skjefull med jalapenos rett i munnen...

Puh. Godt å høre at det ikke er bare jeg som er svimmel, men jeg har faktisk trodd at det har vært Oliven, men at jeg har kjøpt feil type. De har jo en del typer Oliven. Svarte, grønne, grønne med paprika inni, osv, så jeg har prøvd litt forskjellig i håp om å finne denne sterke, men under lunsjen i dag forsto jeg at denne herligheten umulig kunne ha noe med den småtørre Oliven å gjøre. ;)

Mrs. Wallace
Skrevet

Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s*

Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole!

Åja, man må ha hjemmelaget guacamole.

Vi har taco skikkelig sjelden, så jeg har aldri rukket å bli lei av det. Men en gang i uka hadde nok gjort meg god og mett, ja...

Skrevet

Ja, hjemmelaget guacamole er kjempegodt, men dessverre sjelden jeg gidder lage det når vi har taco. Hender jeg kjøper på glass, men den er jo en dårlig erstatning.

Finnes mange ulike oppskrifter på guacamole - hva er din? Jeg har pleid å velge en Texas-versjon med finhakket tomat, chili, hvitløk og lime i tillegg til avocado.

Jeg gjør det kjempeenkelt og tilsetter bare litt limejuice, et fedd hvitløk, salt og pepper til en mosa avocado. :)

Skrevet

Åja, man må ha hjemmelaget guacamole.

Vi har taco skikkelig sjelden, så jeg har aldri rukket å bli lei av det. Men en gang i uka hadde nok gjort meg god og mett, ja...

Ungene er heldigvis hos faren sin noen helger, ellers hadde jeg daua av fredagstacoen for lengst. ;)

Det er noe med den distinkte lukta av spisskummen som setter seg i huset resten av kvelden, i tillegg til at alt smaker det samme :(

Gjest Elextra
Skrevet

Jeg gjør det kjempeenkelt og tilsetter bare litt limejuice, et fedd hvitløk, salt og pepper til en mosa avocado. :)

Er ikke særlig mer jobb med min, da, største jobben er jo å rense og mose avocadoene uansett (for ikke å snakke om å skaffe passe modne avocadoer - for tiden synes jeg også de såkalt spisemodne ofte er kart eller overmodne).

Nam - må lage dette snart - kanskje litt tortillachips og guacamole i kveld? Må vel da ha litt øl til? *sjekker kompatibiliteten med nyttårsforsettene*

Gjest Elextra
Skrevet

Ungene er heldigvis hos faren sin noen helger, ellers hadde jeg daua av fredagstacoen for lengst. ;)

Det er noe med den distinkte lukta av spisskummen som setter seg i huset resten av kvelden, i tillegg til at alt smaker det samme :(

Jeg pleier å redusere mengden krydder i for at ikke "tacosmaken" skal bli så distinkt. Bruker man ferdigkrydder og så mye tacomix som det står på pakken (en pose til 400 g kjøttdeig?) smaker jo ikke måltidet noe annet.

Skrevet

Jeg pleier å redusere mengden krydder i for at ikke "tacosmaken" skal bli så distinkt. Bruker man ferdigkrydder og så mye tacomix som det står på pakken (en pose til 400 g kjøttdeig?) smaker jo ikke måltidet noe annet.

Nettopp. Jeg har også begynt å redusere mengden litt. Også lager jeg ofte med strimla kyllingfilet i stedet for den evinnelige karbonadedeigen. Det er mye bedre.

Gjest Elextra
Skrevet

Nettopp. Jeg har også begynt å redusere mengden litt. Også lager jeg ofte med strimla kyllingfilet i stedet for den evinnelige karbonadedeigen. Det er mye bedre.

Enig i at det er best med kylling, men resten av familien foretrekker kjøttdeig.

Skrevet

Enig i at det er best med kylling, men resten av familien foretrekker kjøttdeig.

Hehe, her er det "My house, my rules" som gjelder. Ellers serverer jeg noe annet. Jeg er tross alt ikke SÅ begeistra for taco.

Men jeg bytter på litt og lager med karbonadedeig iblant, asså. :)

Skrevet

Nå skal det sies at jeg er usigelig lei av taco, men jeg bøyer meg stort sett for flertallet på fredager. *s*

Uansett: Det som hever fredagstacoen et par hakk er hjemmelaga guacamole!

Nei, det liker jeg ikke, hjemmelaget eller ferdigkjøpt. Uansett, jeg er ikke noe glad i taco :o(

candyqueen_83
Skrevet

Jeg pleier å redusere mengden krydder i for at ikke "tacosmaken" skal bli så distinkt. Bruker man ferdigkrydder og så mye tacomix som det står på pakken (en pose til 400 g kjøttdeig?) smaker jo ikke måltidet noe annet.

Og lager du krydderet selv smaker det egentlig bedre. Da kan du justere litt selv hvilken smak du vil fremheve.Mankan blande mye om gangen og ha på et tett glass :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...