mariaflyfly Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Jeg synes det er en fordel om vi later som vi ikke vet hva sånn sukkerpudding er laget av... Blodpudding eksisterer herved ikke mer, mens noen fortsatt spiser sukkerpudding ;-) Snakk om å leve i fornektelse! 0 Siter
frosken Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Snakk om å leve i fornektelse! Er vel ikke sikkert at det er noe bedre å spise buken på et dyr enn blodet? Hmmm.... Blodpuddig blir litt kannibalismeaktig for meg. Smaken er jo omtrent som den man kjenner når man suger på fingeren etter å ha skjært seg... 0 Siter
Gjest prust Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Er vel ikke sikkert at det er noe bedre å spise buken på et dyr enn blodet? Hmmm.... Blodpuddig blir litt kannibalismeaktig for meg. Smaken er jo omtrent som den man kjenner når man suger på fingeren etter å ha skjært seg... Nei, det er jo stekt, så det smaker ikke som friskt blod. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Er vel ikke sikkert at det er noe bedre å spise buken på et dyr enn blodet? Hmmm.... Blodpuddig blir litt kannibalismeaktig for meg. Smaken er jo omtrent som den man kjenner når man suger på fingeren etter å ha skjært seg... Jeg må tilstå at jeg har vært skjermet fra denne type middager i barndommen, og at det i grunnen ikke har frista å teste det ut i voksen alder. 0 Siter
frosken Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Nei, det er jo stekt, så det smaker ikke som friskt blod. Jeg har alltid syntes at smaken minner om friskt blod - selv om den er kamuflert under stekeskorpe og sukker ;-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Jeg har alltid syntes at smaken minner om friskt blod - selv om den er kamuflert under stekeskorpe og sukker ;-) Skjønner ikke helt hvor dette med sukker kommer fra? Har da ikke sukker på? 0 Siter
frosken Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Skjønner ikke helt hvor dette med sukker kommer fra? Har da ikke sukker på? Det var en annen litt tidligere i kveld som fortalte at de kalte blodpudding for sukkerpudding. Da jeg vokste opp, fikk vi blodpudding med litt sukker på. (Til tross for at min mor var sukkerskeptiker lenge før det ble vanlig...). 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Det var en annen litt tidligere i kveld som fortalte at de kalte blodpudding for sukkerpudding. Da jeg vokste opp, fikk vi blodpudding med litt sukker på. (Til tross for at min mor var sukkerskeptiker lenge før det ble vanlig...). But it did help the medicin go down in the most delightful way, vettu. http://www.youtube.com/watch?v=i5IW9wK_HNg 0 Siter
Gjest FruH Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Skjønner ikke helt hvor dette med sukker kommer fra? Har da ikke sukker på? Spiste blodklubb da vi var barn, og den var det alltid sukker på. Har imidlertid ikke spist det etter at jeg flyttet hjemmefra, på lik linje med lungemos, nyrer og lever. Og ikke å forglemme oksetunge, og oksehalesuppe. 0 Siter
Gjest middagsghjelperen Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Blodpudding? Jeg trodde det var utdødd med forrige generasjon. Hvor i all verden får man tak i blod i 2011? Velassorterte (?) slakterforretninger har blod i fryseren. Og ister, som jo er en livsnødvendighet i god "sukkerpudding", men som jeg egentlig ikke helt vet hva er. Talg eller fett eller noe sånt? Mamma lager altså blodpuddding fra skrætsj, og den smaker nydelig. Ikke i nærheten av blodsmak Og vi spiser sukker til, selv om det er usunt. Men ærlig talt, så tror jeg ikke jeg hadde klart å lage det selv. Har vært med mamma noen ganger, og flere liter blod ER spesielt. Foretrekker å få den servert ferdig stekt, ja! 0 Siter
Gjest middagshjelperen Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Snakk om å leve i fornektelse! Hehe )) 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 9. januar 2011 Skrevet 9. januar 2011 Ikke kom og gjør det vanskelig nå, jeg har allerede lagd middag for hele uka:-) Hva slags wok har du laget da? 0 Siter
morsan Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Snakk om å leve i fornektelse! Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant. 0 Siter
morsan Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Nei, det er jo stekt, så det smaker ikke som friskt blod. Min mor serverte den kokt i melk... *usj* 0 Siter
Angustia Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant. ''Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant.'' Hehe :-) I Telemark er faktisk jordeple et synonym for potet. Nå er det vel helst den eldre garde som bruker begrepet, men det klinger nok bedre i kresne barns ører, ja 0 Siter
Angustia Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Min mor serverte den kokt i melk... *usj* ''Min mor serverte den kokt i melk... *usj*'' Altså, jeg anser meg som altetende og elsker å prøve ny mat. Regel nr 1 når vi er utenlands er at vi bestiller noe vi ikke har spist før, i den grad det lar seg gjøre Men blodpudding, sukker og kokt melk? Skeptisk! 0 Siter
cathlin Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Hva slags wok har du laget da? Jeg har laget Cathlins Super-Wok. 0 Siter
Gjest ønsker det beste Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Fiskegrateng. Fisk i folie sammen med grønnsaker/krydder/smør. Ha i ovnen. Ris eller poteter til. Lasagne med salat til. Grønnsakssuppe med grove rundstykker til. 0 Siter
Gjest tuppetuppetupp Skrevet 16. januar 2011 Skrevet 16. januar 2011 Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant. Her hadde vi besøk av ei tuppe som "ikke likte annet brød enn kneippbrød". Mannen i huset serverte "hjemmelaga kneipp", som han sa, og det var det beste tupp hadde smakt, fortalte hun... 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Jeg må tilstå at jeg har vært skjermet fra denne type middager i barndommen, og at det i grunnen ikke har frista å teste det ut i voksen alder. Blodpudding er jo kjempegodt.Smaker litt søtt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.