mariaflyfly Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Jeg synes det er en fordel om vi later som vi ikke vet hva sånn sukkerpudding er laget av... Blodpudding eksisterer herved ikke mer, mens noen fortsatt spiser sukkerpudding ;-) Snakk om å leve i fornektelse! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3096987 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Snakk om å leve i fornektelse! Er vel ikke sikkert at det er noe bedre å spise buken på et dyr enn blodet? Hmmm.... Blodpuddig blir litt kannibalismeaktig for meg. Smaken er jo omtrent som den man kjenner når man suger på fingeren etter å ha skjært seg... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097000 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Er vel ikke sikkert at det er noe bedre å spise buken på et dyr enn blodet? Hmmm.... Blodpuddig blir litt kannibalismeaktig for meg. Smaken er jo omtrent som den man kjenner når man suger på fingeren etter å ha skjært seg... Nei, det er jo stekt, så det smaker ikke som friskt blod. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097005 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Er vel ikke sikkert at det er noe bedre å spise buken på et dyr enn blodet? Hmmm.... Blodpuddig blir litt kannibalismeaktig for meg. Smaken er jo omtrent som den man kjenner når man suger på fingeren etter å ha skjært seg... Jeg må tilstå at jeg har vært skjermet fra denne type middager i barndommen, og at det i grunnen ikke har frista å teste det ut i voksen alder. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Nei, det er jo stekt, så det smaker ikke som friskt blod. Jeg har alltid syntes at smaken minner om friskt blod - selv om den er kamuflert under stekeskorpe og sukker ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097011 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Jeg har alltid syntes at smaken minner om friskt blod - selv om den er kamuflert under stekeskorpe og sukker ;-) Skjønner ikke helt hvor dette med sukker kommer fra? Har da ikke sukker på? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097024 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Skjønner ikke helt hvor dette med sukker kommer fra? Har da ikke sukker på? Det var en annen litt tidligere i kveld som fortalte at de kalte blodpudding for sukkerpudding. Da jeg vokste opp, fikk vi blodpudding med litt sukker på. (Til tross for at min mor var sukkerskeptiker lenge før det ble vanlig...). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097040 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Det var en annen litt tidligere i kveld som fortalte at de kalte blodpudding for sukkerpudding. Da jeg vokste opp, fikk vi blodpudding med litt sukker på. (Til tross for at min mor var sukkerskeptiker lenge før det ble vanlig...). But it did help the medicin go down in the most delightful way, vettu. http://www.youtube.com/watch?v=i5IW9wK_HNg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097048 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest FruH Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Skjønner ikke helt hvor dette med sukker kommer fra? Har da ikke sukker på? Spiste blodklubb da vi var barn, og den var det alltid sukker på. Har imidlertid ikke spist det etter at jeg flyttet hjemmefra, på lik linje med lungemos, nyrer og lever. Og ikke å forglemme oksetunge, og oksehalesuppe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097061 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest middagsghjelperen Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Blodpudding? Jeg trodde det var utdødd med forrige generasjon. Hvor i all verden får man tak i blod i 2011? Velassorterte (?) slakterforretninger har blod i fryseren. Og ister, som jo er en livsnødvendighet i god "sukkerpudding", men som jeg egentlig ikke helt vet hva er. Talg eller fett eller noe sånt? Mamma lager altså blodpuddding fra skrætsj, og den smaker nydelig. Ikke i nærheten av blodsmak Og vi spiser sukker til, selv om det er usunt. Men ærlig talt, så tror jeg ikke jeg hadde klart å lage det selv. Har vært med mamma noen ganger, og flere liter blod ER spesielt. Foretrekker å få den servert ferdig stekt, ja! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest middagshjelperen Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Snakk om å leve i fornektelse! Hehe )) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097075 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hulderen Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Ikke kom og gjør det vanskelig nå, jeg har allerede lagd middag for hele uka:-) Hva slags wok har du laget da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097083 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Snakk om å leve i fornektelse! Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097174 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Nei, det er jo stekt, så det smaker ikke som friskt blod. Min mor serverte den kokt i melk... *usj* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097175 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angustia Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant. ''Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant.'' Hehe :-) I Telemark er faktisk jordeple et synonym for potet. Nå er det vel helst den eldre garde som bruker begrepet, men det klinger nok bedre i kresne barns ører, ja 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097180 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angustia Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Min mor serverte den kokt i melk... *usj* ''Min mor serverte den kokt i melk... *usj*'' Altså, jeg anser meg som altetende og elsker å prøve ny mat. Regel nr 1 når vi er utenlands er at vi bestiller noe vi ikke har spist før, i den grad det lar seg gjøre Men blodpudding, sukker og kokt melk? Skeptisk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097185 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Hva slags wok har du laget da? Jeg har laget Cathlins Super-Wok. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097309 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ønsker det beste Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Fiskegrateng. Fisk i folie sammen med grønnsaker/krydder/smør. Ha i ovnen. Ris eller poteter til. Lasagne med salat til. Grønnsakssuppe med grove rundstykker til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3097383 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest tuppetuppetupp Skrevet 16. januar 2011 Del Skrevet 16. januar 2011 Vet om noen som serverte "jordeple" til barn som hadde bestemt seg for at det ikke likte poteter...;-) De gikk ned på høykant. Her hadde vi besøk av ei tuppe som "ikke likte annet brød enn kneippbrød". Mannen i huset serverte "hjemmelaga kneipp", som han sa, og det var det beste tupp hadde smakt, fortalte hun... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3101983 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 17. januar 2011 Del Skrevet 17. januar 2011 Jeg må tilstå at jeg har vært skjermet fra denne type middager i barndommen, og at det i grunnen ikke har frista å teste det ut i voksen alder. Blodpudding er jo kjempegodt.Smaker litt søtt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358879-middagsmat-de-kommende-dager/page/3/#findComment-3102024 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.