Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

Vi har fått en presskanne i gave,men det fulgte ikke med bruksanvisning.

Er det noen som kan forklare meg hvordan man bruker den?

Takk for svar,.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ta ut stempelet, ha kaffe og varmt vann i kannen. La stå i noen minutter til kaffen er ferdig trukket. Sett i og trykk ned stempelet. Drikk.

Det blir best med presskannemalt kaffe, som er grovere enn filtermalt. Med filtermalt blir det lett litt grums i kaffen fordi partiklene er små nok til at noen trenger gjennom filteret i stempelet.

Gjest Melis35
Skrevet

Hei :o) Ja du tar evnt presskanne kaffe fåes kjøpt på dagligvare og har oppi først,jeg selv bruker vanlig traktekaffe oppi,så koker man opp vann,som man blander oppi sammen med kaffen,så setter du på pressedelen ned litt,la den stå i en fem min trekketid. Så kan du trykke resten av delen ned og vips,gooood kaffe :o)

ShitDiddelyDo
Skrevet

Først og fremst må du velge rett kaffe. Prøv deg fram hos f.eks. Kaffebrenneriet. Koster noen kroner mer enn rælet på Rimi, men det er det verdt.

Hvor mye kaffe du slenger oppi avhenger av hvor mange du skal lage til (overraskelse ...), og hvor sterk du liker den (ny overraskelse ...).

Jeg liker min ganske sterk, og bruker to strake måleskjeer, før jeg slenger oppi ett fullt krus med (kokt) vann (vanlig krusstørrelse av Pondus- og Liverpool-kopp-typen). Skal jeg lage to krus tar jeg fire strake skjeer og to krus vann.

La stå i ca. 6 minutter.

Trykk dingsen sakte ned. Dette må gjøres sakte, tror jeg. Det er i hvert fall min teori. Jo saktere jo bedre.

Så tømmer du kaffen oppi koppen, også dette sakte. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så opphengt i å gjøre det sakte, men det har kanskje noe med mitt erotiske forhold til kaffe å gjøre, og jeg føler det gir en effekt på smaken.

Skrevet

Først og fremst må du velge rett kaffe. Prøv deg fram hos f.eks. Kaffebrenneriet. Koster noen kroner mer enn rælet på Rimi, men det er det verdt.

Hvor mye kaffe du slenger oppi avhenger av hvor mange du skal lage til (overraskelse ...), og hvor sterk du liker den (ny overraskelse ...).

Jeg liker min ganske sterk, og bruker to strake måleskjeer, før jeg slenger oppi ett fullt krus med (kokt) vann (vanlig krusstørrelse av Pondus- og Liverpool-kopp-typen). Skal jeg lage to krus tar jeg fire strake skjeer og to krus vann.

La stå i ca. 6 minutter.

Trykk dingsen sakte ned. Dette må gjøres sakte, tror jeg. Det er i hvert fall min teori. Jo saktere jo bedre.

Så tømmer du kaffen oppi koppen, også dette sakte. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så opphengt i å gjøre det sakte, men det har kanskje noe med mitt erotiske forhold til kaffe å gjøre, og jeg føler det gir en effekt på smaken.

* noterer at "Liverpool-kopp" er en slags standardstørrelse *

ShitDiddelyDo
Skrevet

* noterer at "Liverpool-kopp" er en slags standardstørrelse *

Ja, jeg tror det. Jeg har to krus. Et Pondus-krus og et Liverpool-krus, og de er nøyaktig like store. ;)

Skrevet

Ja, jeg tror det. Jeg har to krus. Et Pondus-krus og et Liverpool-krus, og de er nøyaktig like store. ;)

Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. :P

Skrevet

Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. :P

''Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. :P

''

Særlig selvmål!

Skrevet

Først og fremst må du velge rett kaffe. Prøv deg fram hos f.eks. Kaffebrenneriet. Koster noen kroner mer enn rælet på Rimi, men det er det verdt.

Hvor mye kaffe du slenger oppi avhenger av hvor mange du skal lage til (overraskelse ...), og hvor sterk du liker den (ny overraskelse ...).

Jeg liker min ganske sterk, og bruker to strake måleskjeer, før jeg slenger oppi ett fullt krus med (kokt) vann (vanlig krusstørrelse av Pondus- og Liverpool-kopp-typen). Skal jeg lage to krus tar jeg fire strake skjeer og to krus vann.

La stå i ca. 6 minutter.

Trykk dingsen sakte ned. Dette må gjøres sakte, tror jeg. Det er i hvert fall min teori. Jo saktere jo bedre.

Så tømmer du kaffen oppi koppen, også dette sakte. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så opphengt i å gjøre det sakte, men det har kanskje noe med mitt erotiske forhold til kaffe å gjøre, og jeg føler det gir en effekt på smaken.

Det med å helle sakte, tror jeg ikke er så dumt, jeg tror nemlig da at det ikke blir med så mye kaffepulver koppen:-)

Skrevet

''Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. :P

''

Særlig selvmål!

Hahahaha, det er alltid en schleger vett'u.

hidi, the scorpion
Skrevet

Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. :P

Der sa du sannheten;)

Skrevet

''Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. :P

''

Særlig selvmål!

Hadde tenkt å foreslå baklengsmål...

ShitDiddelyDo
Skrevet

Det med å helle sakte, tror jeg ikke er så dumt, jeg tror nemlig da at det ikke blir med så mye kaffepulver koppen:-)

Det er det ene. Det andre er at det er noe erotisk med hele kaffeprosessen.

Ok - jeg har aldri påstått at jeg er god. :)

Skrevet

Det er det ene. Det andre er at det er noe erotisk med hele kaffeprosessen.

Ok - jeg har aldri påstått at jeg er god. :)

Det er noe erotisk med hele kaffeprosessen ja;-) Hehe, jojo - kaffe er lidenskap;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...