astridny Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Hei. Vi har fått en presskanne i gave,men det fulgte ikke med bruksanvisning. Er det noen som kan forklare meg hvordan man bruker den? Takk for svar,. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mallet Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Ta ut stempelet, ha kaffe og varmt vann i kannen. La stå i noen minutter til kaffen er ferdig trukket. Sett i og trykk ned stempelet. Drikk. Det blir best med presskannemalt kaffe, som er grovere enn filtermalt. Med filtermalt blir det lett litt grums i kaffen fordi partiklene er små nok til at noen trenger gjennom filteret i stempelet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104722 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melis35 Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Hei ) Ja du tar evnt presskanne kaffe fåes kjøpt på dagligvare og har oppi først,jeg selv bruker vanlig traktekaffe oppi,så koker man opp vann,som man blander oppi sammen med kaffen,så setter du på pressedelen ned litt,la den stå i en fem min trekketid. Så kan du trykke resten av delen ned og vips,gooood kaffe ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104724 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Først og fremst må du velge rett kaffe. Prøv deg fram hos f.eks. Kaffebrenneriet. Koster noen kroner mer enn rælet på Rimi, men det er det verdt. Hvor mye kaffe du slenger oppi avhenger av hvor mange du skal lage til (overraskelse ...), og hvor sterk du liker den (ny overraskelse ...). Jeg liker min ganske sterk, og bruker to strake måleskjeer, før jeg slenger oppi ett fullt krus med (kokt) vann (vanlig krusstørrelse av Pondus- og Liverpool-kopp-typen). Skal jeg lage to krus tar jeg fire strake skjeer og to krus vann. La stå i ca. 6 minutter. Trykk dingsen sakte ned. Dette må gjøres sakte, tror jeg. Det er i hvert fall min teori. Jo saktere jo bedre. Så tømmer du kaffen oppi koppen, også dette sakte. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så opphengt i å gjøre det sakte, men det har kanskje noe med mitt erotiske forhold til kaffe å gjøre, og jeg føler det gir en effekt på smaken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104800 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Først og fremst må du velge rett kaffe. Prøv deg fram hos f.eks. Kaffebrenneriet. Koster noen kroner mer enn rælet på Rimi, men det er det verdt. Hvor mye kaffe du slenger oppi avhenger av hvor mange du skal lage til (overraskelse ...), og hvor sterk du liker den (ny overraskelse ...). Jeg liker min ganske sterk, og bruker to strake måleskjeer, før jeg slenger oppi ett fullt krus med (kokt) vann (vanlig krusstørrelse av Pondus- og Liverpool-kopp-typen). Skal jeg lage to krus tar jeg fire strake skjeer og to krus vann. La stå i ca. 6 minutter. Trykk dingsen sakte ned. Dette må gjøres sakte, tror jeg. Det er i hvert fall min teori. Jo saktere jo bedre. Så tømmer du kaffen oppi koppen, også dette sakte. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så opphengt i å gjøre det sakte, men det har kanskje noe med mitt erotiske forhold til kaffe å gjøre, og jeg føler det gir en effekt på smaken. * noterer at "Liverpool-kopp" er en slags standardstørrelse * 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104825 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 * noterer at "Liverpool-kopp" er en slags standardstørrelse * Ja, jeg tror det. Jeg har to krus. Et Pondus-krus og et Liverpool-krus, og de er nøyaktig like store. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104826 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Ja, jeg tror det. Jeg har to krus. Et Pondus-krus og et Liverpool-krus, og de er nøyaktig like store. Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104993 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Holmes Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. ''Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. '' Særlig selvmål! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104994 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bookworm Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Først og fremst må du velge rett kaffe. Prøv deg fram hos f.eks. Kaffebrenneriet. Koster noen kroner mer enn rælet på Rimi, men det er det verdt. Hvor mye kaffe du slenger oppi avhenger av hvor mange du skal lage til (overraskelse ...), og hvor sterk du liker den (ny overraskelse ...). Jeg liker min ganske sterk, og bruker to strake måleskjeer, før jeg slenger oppi ett fullt krus med (kokt) vann (vanlig krusstørrelse av Pondus- og Liverpool-kopp-typen). Skal jeg lage to krus tar jeg fire strake skjeer og to krus vann. La stå i ca. 6 minutter. Trykk dingsen sakte ned. Dette må gjøres sakte, tror jeg. Det er i hvert fall min teori. Jo saktere jo bedre. Så tømmer du kaffen oppi koppen, også dette sakte. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så opphengt i å gjøre det sakte, men det har kanskje noe med mitt erotiske forhold til kaffe å gjøre, og jeg føler det gir en effekt på smaken. Det med å helle sakte, tror jeg ikke er så dumt, jeg tror nemlig da at det ikke blir med så mye kaffepulver koppen:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3104999 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 ''Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. '' Særlig selvmål! Hahahaha, det er alltid en schleger vett'u. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3105001 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. Der sa du sannheten;) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3105013 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 21. januar 2011 Del Skrevet 21. januar 2011 ''Man U-krus er myyyye større og bedre. Helt perfekte til allslags mål. '' Særlig selvmål! Hadde tenkt å foreslå baklengsmål... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3105035 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 22. januar 2011 Del Skrevet 22. januar 2011 Det med å helle sakte, tror jeg ikke er så dumt, jeg tror nemlig da at det ikke blir med så mye kaffepulver koppen:-) Det er det ene. Det andre er at det er noe erotisk med hele kaffeprosessen. Ok - jeg har aldri påstått at jeg er god. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3105178 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bookworm Skrevet 22. januar 2011 Del Skrevet 22. januar 2011 Det er det ene. Det andre er at det er noe erotisk med hele kaffeprosessen. Ok - jeg har aldri påstått at jeg er god. Det er noe erotisk med hele kaffeprosessen ja;-) Hehe, jojo - kaffe er lidenskap;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3105263 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 22. januar 2011 Del Skrevet 22. januar 2011 http://www.dagbladet.no/2010/07/10/tema/klikk/drikke/mat/12528291/ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/359526-presskanne/#findComment-3105433 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.