Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg har knapt nok spist ris, pasta eller poteter siden mai i fjor og har ikke savnet det ett sekund. :o) Men jeg spiser noe linser, kikerter og bønner jeg da. Fløte- eller rømme-stuede kikerter med litt tomatsaus i + krydder og rosenkål delt i 4 er knall! :o)

Jeg spiser mye kokte egg og omeletter, jeg som ikke var spesielt glad i omelett tidligere spiser det nå ofte flere ganger i uka.

Hva med Ziggys tomatsuppe?

http://pinkangel.blogg.no/1266662758_ziggys_tomatsuppe.html

Jeg lager en stor gryte og har over i porsjonsbokser og legger i fryseren. Sist gang brukte jeg 3 små kartonger tomater - en naturell, en med basilikum og en med hvitløk, i tillegg hadde jeg oppi en hel boks seterrømme og en hel finhakket løk. Bruker litt mindre vann enn i oppskrifta for jeg liker den litt tykk og den ble aldeles nydelig! Hadde det til lunsj i dag sammen med et par biter solsikkebrød:

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html

Her pleier jeg å øke oppskriften til 1 pakke philadelphiaost og 8 egg og resten tilsvarende, det passer akkurat i den ene langpanna mi. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/361693-ang-mat-og-lavkarbo/#findComment-3130107
Del på andre sider

Jeg har knapt nok spist ris, pasta eller poteter siden mai i fjor og har ikke savnet det ett sekund. :o) Men jeg spiser noe linser, kikerter og bønner jeg da. Fløte- eller rømme-stuede kikerter med litt tomatsaus i + krydder og rosenkål delt i 4 er knall! :o)

Jeg spiser mye kokte egg og omeletter, jeg som ikke var spesielt glad i omelett tidligere spiser det nå ofte flere ganger i uka.

Hva med Ziggys tomatsuppe?

http://pinkangel.blogg.no/1266662758_ziggys_tomatsuppe.html

Jeg lager en stor gryte og har over i porsjonsbokser og legger i fryseren. Sist gang brukte jeg 3 små kartonger tomater - en naturell, en med basilikum og en med hvitløk, i tillegg hadde jeg oppi en hel boks seterrømme og en hel finhakket løk. Bruker litt mindre vann enn i oppskrifta for jeg liker den litt tykk og den ble aldeles nydelig! Hadde det til lunsj i dag sammen med et par biter solsikkebrød:

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html

Her pleier jeg å øke oppskriften til 1 pakke philadelphiaost og 8 egg og resten tilsvarende, det passer akkurat i den ene langpanna mi. :o)

Men er det godt for noe? Er du blitt tynnere? Piggere? Vakrere? Lykkeligere?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/361693-ang-mat-og-lavkarbo/#findComment-3130112
Del på andre sider

Annonse

Men er det godt for noe? Er du blitt tynnere? Piggere? Vakrere? Lykkeligere?

Pigger ja. Tynnere - tja, bittelitt, men det var ikke hovedpoenget mitt med å gå over på lavkarbo for jeg er ikke overvektig.

Derimot er det helt slutt på luft i magen, illeluktende fiser og halsbrann. Om jeg spiser litt for mye karbohydrater en helg på hytta f.eks. så har jeg det gående igjen...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/361693-ang-mat-og-lavkarbo/#findComment-3130113
Del på andre sider

Pigger ja. Tynnere - tja, bittelitt, men det var ikke hovedpoenget mitt med å gå over på lavkarbo for jeg er ikke overvektig.

Derimot er det helt slutt på luft i magen, illeluktende fiser og halsbrann. Om jeg spiser litt for mye karbohydrater en helg på hytta f.eks. så har jeg det gående igjen...

Ok. Jeg har ikke nevnte problemer, så da tror jeg jeg fortsetter å kose meg med karbohydratene mine;)

Det høres ut som du er en av de som har greid å legge om kostholdet helt, men alle de andre jeg vet om som er lavkarbofanatikere sliter med å holde ut. For hver sprekk blir de bare større, for de har en tendens til å fortsette med fettrikt samtidig som de putter i seg masse karbo. Jeg kjenner ingen som med hånden på hjertet kan si at det har vært godt for noe som helst, og likevel fortsetter de. Merkelige greier.

Ja, jeg er av dem som tror på normal kost og måtehold...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/361693-ang-mat-og-lavkarbo/#findComment-3130130
Del på andre sider

Ok. Jeg har ikke nevnte problemer, så da tror jeg jeg fortsetter å kose meg med karbohydratene mine;)

Det høres ut som du er en av de som har greid å legge om kostholdet helt, men alle de andre jeg vet om som er lavkarbofanatikere sliter med å holde ut. For hver sprekk blir de bare større, for de har en tendens til å fortsette med fettrikt samtidig som de putter i seg masse karbo. Jeg kjenner ingen som med hånden på hjertet kan si at det har vært godt for noe som helst, og likevel fortsetter de. Merkelige greier.

Ja, jeg er av dem som tror på normal kost og måtehold...

Jeg spiser "vanlig" mat av og til da, når jeg ikke orker styre for mye med maten på hytta f.eks., men da spiser jeg selvsagt også mindre fett.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/361693-ang-mat-og-lavkarbo/#findComment-3130139
Del på andre sider

Gjest lovelowcarb

Jeg er ikke så streng. Men spiser mye mindre karbo enn før.

Frokost:

Wasa sesam 2 stk med smør og hvitost og paprika.

Lunsj: Middagsrester eller salat.

Mellom: Nøtter og litt mørk sjokolade. Eller nøtter og en frukt.

Middag: Spiser mest mulig rene produkter. Men spiser litt pasta, spiser toro lasagne(vi bruker kokosolje istedenfor melk). Lofotens fiskekaker er ganske ren fisk og lite karbohydrater. Kylling og kalkunpølser spiser jeg også. Spiser ofte broccoli med en smørkaltt istedenfor potet. Lager også blomkålpurre istendenfor potet. Søtpotet skal også være ganske bra.

Kvelds:

Sukkerfri yoghurt. Eller lavkarbopannekake med krem eller yoghurt med bær rørt i sukrin. Eller bare knekkebrød med masse godt pålegg.

Det er så masse fine blogger å bli inspirert av:

lenabeatrice.net

Søk på : lchf bloggen, fristende lavkarbo, en sunn familie,

Du kan også lage lavkarbobrød. Da kan man lage ostesmørbrød, bruschetta osv.

Det er nesten ikke grenser for hva man kan lage på lavkarbo. Jeg spiser mye bedre og sunnere mat nå.

Rent mel og sukker forsøker jeg å holde meg helt unna.

Søt blir sukkerfri brus, mørk sjokolade og snadder jeg lager hjemme søtet med sukrin.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/361693-ang-mat-og-lavkarbo/#findComment-3130143
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...