Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg er særlig spent på hvordan du klarer deg i løpet av disse to årene, Lillemus. Har inntrykk av at du går inn for ting med stor iver og glødende overbevisning, men så blir det helt stille. Hvordan står det til med den overfantastiske rockeringen når for tida?;)

Jeg er periode-hvasomhelst'er. :o) Men nå har jeg holdt på med lavkarbo siden mai i fjor, med noen unntaksperioder. I disse periodene opplever jeg at magen blir oppblåst og jeg fiser som bare fy, får tilbake halsbrannen så det kjennes ut som jeg gurgler magesyre og blir slappere og mer sliten. Så akkurat det valget om å kutte kraftig ned på raske karbohydrater er ikke så vanskelig. :o) Jeg drar det jo ikke ut til det ekstreme da og kan spise en del karbohydrater innimellom, men ikke til daglig.

Fortsetter under...

  • Svar 78
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • tonie

    13

  • Lillemus

    9

  • Kim78

    7

  • morsan

    5

Mest aktive i denne tråden

Det hadde vært artig :)

Så du må prøve å huske det, jeg vil definitivt glemme det! ( Så sånn sett er jeg ingen god reklame for lavkarbo)

Men jeg og resten av min opprinnelige kjernefamilie har levd på lavkarbo siden en eller annen gang på80-tallet.

Min far ble veldig inspirert av prof Bassøe på Haukeland og uten at vi barn egentlig merket det ble kostholdet mer og mer lavkarbo.

Vi har alle sammen videreført det i våre egne familier - og jeg tror ikke at noen tenker spesiellt over det.

Nå er det jo ikke snakk om ekstrem lavkarbo da, - uten å regne på det her og nå vil jeg gjette at vi ligger på rundt 50 carbs for dagen.

Selvsagt har jeg ikke kontroll på hva tenåringene mine spiser, men vet bl.a at de aldri spiser brødene på McDonalds

Så det går an :)

Kan du si noe om hva du spiser daglig når du går på lavkarbo-diett? Hvordan ser en vanlig dag ut for deg i matveien? Spiser du salater til frokost og lunsj?

Jeg har redusert karbo mye selv, men syns det er vanskelig å unngå all brødmat. Tåler ikke gluten, men baker selv glutenfrie brød.

Kan du si noe om hva du spiser daglig når du går på lavkarbo-diett? Hvordan ser en vanlig dag ut for deg i matveien? Spiser du salater til frokost og lunsj?

Jeg har redusert karbo mye selv, men syns det er vanskelig å unngå all brødmat. Tåler ikke gluten, men baker selv glutenfrie brød.

Glemte å si at jeg tåler ikke egg heller.

nitty-gritty

Kan du si noe om hva du spiser daglig når du går på lavkarbo-diett? Hvordan ser en vanlig dag ut for deg i matveien? Spiser du salater til frokost og lunsj?

Jeg har redusert karbo mye selv, men syns det er vanskelig å unngå all brødmat. Tåler ikke gluten, men baker selv glutenfrie brød.

Jeg spiser ofte salat og noen ganger egg. Jeg spiser også lavkarbo- eller vanlig knekkebrød med godt pålegg på :) Mange ganger spiser jeg bare en avokado til frokost. Det er enkelt, kjapt og metter meg i noen timer til jeg har ork/tid/lyst til å spise noe "skikkelig".

Dessverre er det vel slik at glutenfritt brød ofte er desto verre for blodsukkeret enn vanlig brød.

nitty-gritty

Glemte å si at jeg tåler ikke egg heller.

Mange spiser middag til frokost. Det hender jeg gjør det, men det er ikke alltid praktisk (har ikke rester) eller jeg har ikke lyst på. Da fungerer også et eple/en pære og nøtter ganske greit, eller avokado som jeg nevnte i det andre svaret.

''Jeg har forresten også hatt et kosthold med lite karbo hele livet, men litt brødmat og poteter har jeg alltid spist. Og sauser, deilige, deilige sauser:) Det bare var sånn hjemme hos oss, men jeg ville synes det var et stort tap hvis jeg aldri mer skulle få spise mat med karbohydrater.''

Man trenger ikke dra det til det ekstreme da. Man kan f.eks. spise lavkarbobrød eller Fedon-brød og en mos av sellerirot (eller persillerot) og blomkål er bedre enn potetmos synes jeg. :o) Og sauser! Er det noe man fråtser i på lavkarbo så er det jo deilige sauser!

''en mos av sellerirot (eller persillerot) og blomkål er bedre enn potetmos synes jeg. :o)''

Takk for tips, det skal jeg lage i dag! Håper en fløteskvett er OK :-)

Annonse

Leste i en eller annen avis her om dagen at disse lavkarbofantastene er som en egen sekt. De fleste blir som misjonærer. Det har jeg også erfart av de som går på lavkarbo. De messer og messer om hvor bra dette er og hvor dårlig et vanlig norsk kosthold er. Har fått dette gnålet helt opp i halsen!!

Gjest Hulderen

Kanskje det... i en alder av 43....hvordan komme utav det? da jeg var til legesjekk i desember, hadde da gått ned 21 kg. så sa legen at jeg godt kunne gå ned litt til. men han sa ikke hvor mye. nå har jeg bmi på 23,5. så det burde jo holde...

Med en BMI på 23 er du ikke i faresonen for å bli for tynn, du har enda en del å gå på. Når BMI-en blir under 20, er du nådd nedre grense for normalvekt.

Det er jo nesten like ille som å være død av massivt karboinntak;)

Jeg tviler ikke på at det funker. Jeg tviler på at folk flest har selvdisiplinen som trengs for å si farvel til karbohydrater for godt. Man må jo nesten ha psyke som en spiseforstyrret for å orke det.

Selv er jeg mest opptatt av at det ene livet jeg har fått skal nytes. Jeg synes tynt er pent, men ikke så pent at jeg er villig til å ofre bordets gleder.

For min del er det ikke et spørsmål om å være hard med seg selv eller ikke unne seg bordets gleder. Det er et spørsmål om å legge om kostholdet og ha litt andre ting på tallerkenen _uten_ at man ofrer noe. Gevinsten er å føle at kropp og sinn fungerer bedre enn før :)

candyqueen_83

For min del er det ikke et spørsmål om å være hard med seg selv eller ikke unne seg bordets gleder. Det er et spørsmål om å legge om kostholdet og ha litt andre ting på tallerkenen _uten_ at man ofrer noe. Gevinsten er å føle at kropp og sinn fungerer bedre enn før :)

Signerer denne! :o)

''en mos av sellerirot (eller persillerot) og blomkål er bedre enn potetmos synes jeg. :o)''

Takk for tips, det skal jeg lage i dag! Håper en fløteskvett er OK :-)

Jeg bruker en god smørklatt + litt salt og pepper, men litt fløte går nok også bra. Den blir mer tyntflytende enn potetmos da.

Vi har en diabetes epedemi. Om to år går trolig flere på lavkarbo. Jeg tror de fleste vil kutte mer i raske karbohydrater.

Det er STOR forskjell på "lavkarbo" (= spise få karbohydrater) og å kutte i raske karbohydrater (poteter, gulrøtter, vanlig sukker, osv), men fremdeles spise langsomme karbohydrater.

Dette er to forskjellige ting.

Annonse

Det er STOR forskjell på "lavkarbo" (= spise få karbohydrater) og å kutte i raske karbohydrater (poteter, gulrøtter, vanlig sukker, osv), men fremdeles spise langsomme karbohydrater.

Dette er to forskjellige ting.

''Det er STOR forskjell på "lavkarbo" (= spise få karbohydrater) og å kutte i raske karbohydrater (poteter, gulrøtter, vanlig sukker, osv), men fremdeles spise langsomme karbohydrater.''

Hvis man holder seg til ketose-grensa innen lavkarbo kan man ikke spise særlig med karbohydrater, verken raske eller langsomme.

Om man holder seg til Lutz' grense (som jeg prøver) på 72 g pr. dag trenger man ikke redusere på fettinntaket, men kan spise en del langsomme karbohydrater som noe linser, bønner o.l. og litt frukt.

Om man holder seg under den grensa som tydeligvis har blitt vedtatt som max. lavkarbo-grense på 150 g pr. døgn må man redusere fettinntaket en del i forhold til om man følger Lutz eller ketose. Her kan man spise en god del karbohydrater faktisk, 150 g er ganske mye.

''Det er STOR forskjell på "lavkarbo" (= spise få karbohydrater) og å kutte i raske karbohydrater (poteter, gulrøtter, vanlig sukker, osv), men fremdeles spise langsomme karbohydrater.''

Hvis man holder seg til ketose-grensa innen lavkarbo kan man ikke spise særlig med karbohydrater, verken raske eller langsomme.

Om man holder seg til Lutz' grense (som jeg prøver) på 72 g pr. dag trenger man ikke redusere på fettinntaket, men kan spise en del langsomme karbohydrater som noe linser, bønner o.l. og litt frukt.

Om man holder seg under den grensa som tydeligvis har blitt vedtatt som max. lavkarbo-grense på 150 g pr. døgn må man redusere fettinntaket en del i forhold til om man følger Lutz eller ketose. Her kan man spise en god del karbohydrater faktisk, 150 g er ganske mye.

Joda, men det er fremdeles snakk om to HELT forskjellige ting.

Man kan være "lavkarbo" og holde seg under X gram per dag. Det brukes til slanking og sikkert mye annet.

Eller man kan spise langsomme karbohydrater, om man ønsker i store kvanta. Det har jo ikke noe som helst med "lavkarbo" å gjøre. Derimot er det lav glykemisk indeks.

Poenget mitt er at man bør skille mellom disse to når man diskuterer. Man er ikke "lavkarbo" bare fordi man spiser langsomme karbohydrater.

Jeg er periode-hvasomhelst'er. :o) Men nå har jeg holdt på med lavkarbo siden mai i fjor, med noen unntaksperioder. I disse periodene opplever jeg at magen blir oppblåst og jeg fiser som bare fy, får tilbake halsbrannen så det kjennes ut som jeg gurgler magesyre og blir slappere og mer sliten. Så akkurat det valget om å kutte kraftig ned på raske karbohydrater er ikke så vanskelig. :o) Jeg drar det jo ikke ut til det ekstreme da og kan spise en del karbohydrater innimellom, men ikke til daglig.

For ordens skyld, jeg snakker ikke om de som holder litt igjen på karboene, men om de som er fanatiske og sjekker tabeller for hver lille ting de putter i munnen. De som tisser på sticks hver morgen for å sjekke at alt er greit, som lager masse styr for vertskapet når de er bedt på middag, og som lukter aceton når de puster på deg. Å begrense karboinntaket er bare å være litt forsiktig med hva en spiser. Det blir noe helt annet. Det er da bare helt alminnelig kosthold, er det ikke?

candyqueen_83

For ordens skyld, jeg snakker ikke om de som holder litt igjen på karboene, men om de som er fanatiske og sjekker tabeller for hver lille ting de putter i munnen. De som tisser på sticks hver morgen for å sjekke at alt er greit, som lager masse styr for vertskapet når de er bedt på middag, og som lukter aceton når de puster på deg. Å begrense karboinntaket er bare å være litt forsiktig med hva en spiser. Det blir noe helt annet. Det er da bare helt alminnelig kosthold, er det ikke?

Jeg tror ingen her inne holder på sånn. Det har jeg aldri lest noe om.

For ordens skyld, jeg snakker ikke om de som holder litt igjen på karboene, men om de som er fanatiske og sjekker tabeller for hver lille ting de putter i munnen. De som tisser på sticks hver morgen for å sjekke at alt er greit, som lager masse styr for vertskapet når de er bedt på middag, og som lukter aceton når de puster på deg. Å begrense karboinntaket er bare å være litt forsiktig med hva en spiser. Det blir noe helt annet. Det er da bare helt alminnelig kosthold, er det ikke?

'' Det er da bare helt alminnelig kosthold, er det ikke?''

Om man er svært overvektig eller blir veldig syk av både raske og en del langsomme karbohydrater er det mer "lov" å være ekstrem synes jeg.

Om man er normalvektig, som meg, holder det i grunnen med å kutte ned på raske karbohydrater. Jeg spiser veldig lite vanlig brød, pasta, ris, poteter og sukker, men ellers vanlig mat. :o) Men er jeg borte spiser jeg det som serveres, helst liker jeg koldtbord eller at man kan forsyne seg selv da, da er det lettere å ta bare litt poteter f.eks. Det hender jeg tar litt vanlig sjokolade i helga f.eks., men ofte blir det litt sukkerfri sjokolade eller noe annet lavkarbogodt, som sjokolademousse eller sjokoladekrem på lavkarbovis. :o)

Har prøvd meg med å bestille mer grønnsaker fremfor poteter når jeg har vært ute og spist, men fikk da bare noen slappe posegrønnsaker så det var i grunnen lite vellykket... Buffeter er mye bedre! :o)

'' Det er da bare helt alminnelig kosthold, er det ikke?''

Om man er svært overvektig eller blir veldig syk av både raske og en del langsomme karbohydrater er det mer "lov" å være ekstrem synes jeg.

Om man er normalvektig, som meg, holder det i grunnen med å kutte ned på raske karbohydrater. Jeg spiser veldig lite vanlig brød, pasta, ris, poteter og sukker, men ellers vanlig mat. :o) Men er jeg borte spiser jeg det som serveres, helst liker jeg koldtbord eller at man kan forsyne seg selv da, da er det lettere å ta bare litt poteter f.eks. Det hender jeg tar litt vanlig sjokolade i helga f.eks., men ofte blir det litt sukkerfri sjokolade eller noe annet lavkarbogodt, som sjokolademousse eller sjokoladekrem på lavkarbovis. :o)

Har prøvd meg med å bestille mer grønnsaker fremfor poteter når jeg har vært ute og spist, men fikk da bare noen slappe posegrønnsaker så det var i grunnen lite vellykket... Buffeter er mye bedre! :o)

Da er ikke du av dem jeg snakker om. Det der er normal spising i mine øyne.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...