Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er 39 år, mann, og har hatt moderat forhøyet kolesterol i 10 år, siden jeg tilfeldigvis målte det første gang. Det har ligget på 7,2 på det meste. Sluttet å røyke for 6 år siden men bruker skrå(oliver twist). Legen sier denne er like farlig som snus.

Jeg ble tilbudt noe som heter Simvastatin mot kolesterolet men har lett forhøyet leververdier uten klar påviselig årsak så jeg takket nei.

Ikke alkohol.

For 5 uker siden kuttet jeg alt av fettholdig kosthold.

Ny prøve viste kolesterol på 4,7 og jeg ble overrasket.

Altså ned 30% på 5 uker.

En av de to leverprøvene(GGT) gikk ned til 90 som er det laveste som er målt på 10 år. Den andre som er alat såvidt lett forhøyet. Jeg ble meget overrasket over disse reultatene. Jeg har gått ned et par-tre fire kilo på disse 5 ukene, til 74kg . Er 176 cm.

Jeg lurer på hva jeg kan, og BØR spise av matvarer, jeg kan ikke leve på denne svært strenge dietten jeg har brukt resten av livet , er mye sulten:-)

Men har vært streng for å "utrede" dette skikkelig - om det var noe å hente på kosten.

Jeg lurer på om det er bedre å spise umettet fett enn ikke fett i det hele tatt?

Og jeg lurer på om Vita proaktiv er å anbefale, og om det er bedre å spise dette margarinet enn ikke i det hele tatt?

(http://www.vitahjertego.no/Om+Vita+Proaktiv)

Og - mitt opium - biff med fløtebakt potet?

Jeg skjønner at fløtepotenene går fløyten, men er en entrecote "Ja" mat? Evt heller indrefilet?

På forhånd tusen takk for svar alle sammen!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/364505-fikk-lavere-kolesterol/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest sjøstjerna

Har kolesterol på 3.6.

Spiser generelt mye grove kornprodukter, frukt og grønt. Glad i ost- men velger lett-ost til hverdags (og fete til fest).

Unngår all synlig fett på kjøtt, og ellers mettet fett. Kanskje ikke helt bra, men jeg spiser gjerne lett-margarin eller liknende på brødskiva/knekkebrødet under pålegg.

Fler-umettet fett anser jeg som sunt- og jeg unngår absolutt ikke dette. Det metter. :)

Entrecote er sikkert helt ok. Rent kjøtt. Fløtebakte poteter? Hver dag? Nei ikke lurt. En gang pr 14. dag eller noe slikt- ja hvorfor ikke?

Alt med måte. Jeg spiser også pommes fritez et par ganger i året.... Og litt svor på ribba julaften. Dette er mettet fett- men ærlig talt. Man må se på hvor ofte man spiser tingene også.

Hverdagsmaten er det som teller.

Om du ønsker fløtebakte poteter til fest, og jeg ønsker en haug fete oster til fest- og det ikke er fest hver dag... så hvorfor ikke?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...