Gjest prust Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Inspirert av svinekjøtt-tråden på foreldreforum: Hvor ofte spiser du svinekjøtt, og hva slags svinekjøtt spiser du? Vi spiser faktisk veldig lite svinekjøtt. Nå om sommeren blir det en del sommerkoteletter, men bortsett fra det og det som finnes i pølser (her kan en jo velge kyllingpølser), så spiser vi lite av det. Av kjøtt foretrekker vi kylling, hjort, okse og lam. Hos svigermor får vi av og til svinesteik - vi spiser muligens svineribbe en gang i året (aldri på julaften, så vi har ikke tradisjon på det), og bacon bruker vi kanskje 3-4 ganger i året.... Så for vår del hadde det ikke bydd på store prøblemer å kutte ut svinekjøtt. Jeg ville nok ha savnet sommerkoteletter, samt at det hadde blitt litt styr med å passe på pølsene at de var svinefrie. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest alvende Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Serranoskinke eller parmaskinke, evt. vanlig spekeskinke. Ellers er jeg ikke spesielt glad i svin. Liker best kjøtt som rauter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184183 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Vi er veldig glade i grisen, vi, og spiser det ukentlig. Ofte har vi egg og bacon på bordet på søndagsmorgner, vi har jevnlig bacon/flesk i ymse middagsretter (til pannekaker, til helkokt blomkål m/hvit saus, til baconsurra kyllingfileter osv.) og ikke minst på grillen. Her i huset går det knapt nok lam og okse, og av vilt er det vel stort sett bare elg og en sjelden gang rådyr. Men det er sjelden, altså. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184185 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Er jo lite styr å kjøpe kylling- eller kalkunpølser i 2011, da Jeg spiser heller ikke så mye svinekjøtt annet enn i pølser, også svineribbe til jul de årene ungene er hos meg. Medisterkaker også til jul. Ja, forresten. Det er jo svinekjøtt i alt slikt "antipasti" som vi liker så godt - parma- eller serranoskinke, italienske salamier og slikt. Nam. Og selvfølgelig pepperoni på pizza. Ja, da blei det jo litt likevel. Jeg skal ikke konvertere med det første, tenker jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 ''Hvor ofte spiser du svinekjøtt, og hva slags svinekjøtt spiser du? '' Relativt ofte. Vi spiser i tillegg mye hjort, okse og mye kylling. Vi bruker mye både ytre og indrefilet av svin. Det stekes som biffer, helstekes, grilles, wokes, gryteretter. En indrefilet av svin er knallgodt! Marinade på, eller litt bacon, eller plain. Helstekes, på grillen nå om sommeren. Jeg woker mye, da er strimlet svinekjøtt supert! Svineribbe en sjelden gang, sambo lager det til middag noen få ganger i året, men vi får det ofte servert når vi er hjemme hos mine foreldre eller hans, typisk søndagsmiddag. Svinekoteletter en sjelden gang. Bruker også svinekjøttdeig. (mye mildere, ikke så hard steking, men krever litt pepper e.l på for smaken) Jeg har jo en trøblete mage, og da er svinekjøtt supert, det er lyst og fint kjøtt. Når andre spiser tyngre middager som jeg ikke tåler, så steker jeg gjerne ytre (helst indre)filet av svin i medaljonger til meg og godt tilbehør (som råstekte poteter, gode grønnsaker). Bacon spiser vi så og si hver uke. Noe egg og bacon, men mye går til f.eks pizzafyll (litt bacon sammen med kjøttdeigen er godt), rundt svin som stekes, rundt en kyllingfilet, stekt i terninger ved siden av fiskeboller i hvit saus, til hvit fisk enten den er stekt eller trukket eller ovnsbakt. Ikke mengder, men litt for å få ekstra smak. Litt baconterninger oppi store sopper som stekes i ovnen. I pai (her bruker jeg ofte skinke også, skinke bruker jeg jo også til skinkegrateng f.eks). Osv. Så jeg hadde virkelig savnet svin! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184189 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Jeg glemte spekeskinka! Å, jeg elsker spekeskinke i alle varianter, det spiser jeg mye! I dag bestod frokosten min av knekkebrød med krydderost og masse serranoskinke oppå, nammenam! Jeg kjøper også hele stykker med spekeskinke, knallgodt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184190 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Vi er veldig glade i grisen, vi, og spiser det ukentlig. Ofte har vi egg og bacon på bordet på søndagsmorgner, vi har jevnlig bacon/flesk i ymse middagsretter (til pannekaker, til helkokt blomkål m/hvit saus, til baconsurra kyllingfileter osv.) og ikke minst på grillen. Her i huset går det knapt nok lam og okse, og av vilt er det vel stort sett bare elg og en sjelden gang rådyr. Men det er sjelden, altså. '' til helkokt blomkål m/hvit saus'' Det er lenge siden jeg har hatt, så det blir middag en av de nærmeste dagene! Jeg steker den i ovnen da, bare koker såvidt, inn i ovnen med ostesaus (jeg elsker ost så jeg benytter hver anledning til å putte ost i alt, som her den hvite sausen, he he) og bacon. jeg stør også litt ost på toppen aslik at den blir gratinert. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184193 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Her spises det en del svinekjøtt, ja, men sjelden pølser. Det er spekemat, serranoskinke etc, bacon, koteletter, indrefilét. Det vanskeligste ville nok vært å unngått svineprodukter i enhver annen form enn som rent kjøtt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184194 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Daglig. Det mellomste barnet vil kun ha pepperskinke m/ ost på matpakka. Den yngste vil også ha pepperskinke, men hun spiser også spekeskinke og morrpølse. Likevel får hun ikke det hver dag fordi jeg tenker at det ikke er helt sunt å spise for mye røkt mat. Den eldste vil bare ha kalkunskinke. Hun liker ikke andre skinketyper. Jeg lager ofte skinkesalat med skinke fra boks. Tror den er svin i den. Det hender vi spiser egg og bacon til frokoset i helga. Og spagetti Carbonara er jo så godt med baconbiter. Svinekoteletter og grillpølser spiser vi. Svinestek og ribbe, selv om det er sjelden. Sønnen min er den eneste som er glad i gele og han lager det selv og får i seg svin der. Jeg er avhengig av smågodt under pms og bare MÅ ha det. Det hadde ikke vært så enkelt å kutte ut svin hos oss og da med tanke på det daglige pålegget. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184206 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 [quote name=Shira )' timestamp='1308207572' post='4598676] '' til helkokt blomkål m/hvit saus'' Det er lenge siden jeg har hatt, så det blir middag en av de nærmeste dagene! Jeg steker den i ovnen da, bare koker såvidt, inn i ovnen med ostesaus (jeg elsker ost så jeg benytter hver anledning til å putte ost i alt, som her den hvite sausen, he he) og bacon. jeg stør også litt ost på toppen aslik at den blir gratinert. Ah, det var jo en fin vri - kanskje prøve det neste gang, ja! :-) Vi bruker også stort sett alltid ostesaus, siden det ene barnet hardnakket påstår at hun ikke liker hvit saus. Litt ost i gjør susen. Jeg er også veldig glad i ost, så det plager meg ikke. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184224 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Her spises det en del svinekjøtt, ja, men sjelden pølser. Det er spekemat, serranoskinke etc, bacon, koteletter, indrefilét. Det vanskeligste ville nok vært å unngått svineprodukter i enhver annen form enn som rent kjøtt. ''Det vanskeligste ville nok vært å unngått svineprodukter i enhver annen form enn som rent kjøtt.'' Enig! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184225 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Spiser ikke så mye svinekjøtt, nei, men det blir jo litt pølser, koteletter av og til, noe bacon til helgefrokost og litt salami og annet pålegg med svin. Har også i mellom helstekt svin indrefilet, som er godt, men det er jo ikke snakk om ofte. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184226 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Her spises det en del svinekjøtt, ja, men sjelden pølser. Det er spekemat, serranoskinke etc, bacon, koteletter, indrefilét. Det vanskeligste ville nok vært å unngått svineprodukter i enhver annen form enn som rent kjøtt. ''serranoskinke'' Ja, det glemte jeg jo, mannen og jeg er veldig glade i gode skinker, og ikke så sjelden blir det litt kveldsmat med f.eks. serrano, manchego og et glass vin *slafs*. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184227 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tatjana Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Vi spiser ikke så ofte "rent" svinekjøtt som koteletter og slikt, fordi mannen ikke er så glad i det. Men vi spiser naturligvis pølser av og til, og både mann og barn vil gjerne ha bacon og egg til frokost i blant. Så spiser vi naturligvis diverse pålegg med svinekjøtt, skinke og spekemat og slikt. Å kutte ut akkurat _svinekjøtt_ hadde nok ikke vært noe problem, men å få et fullstendig _svinefritt_ kosthold hadde blitt problematisk. Vi pynter sjokoladekakene med seigmenn når det er bursdager, ungene spiser av og til smågodt, vi har gele til dessert, ungene tar vitaminbjørnene sine og jeg tar multivitamintislkudd bl.a. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184232 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 ''serranoskinke'' Ja, det glemte jeg jo, mannen og jeg er veldig glade i gode skinker, og ikke så sjelden blir det litt kveldsmat med f.eks. serrano, manchego og et glass vin *slafs*. ''serrano, manchego og et glass vin'' Uslåelig kombinasjon. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184235 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Vi er veldig glade i grisen, vi, og spiser det ukentlig. Ofte har vi egg og bacon på bordet på søndagsmorgner, vi har jevnlig bacon/flesk i ymse middagsretter (til pannekaker, til helkokt blomkål m/hvit saus, til baconsurra kyllingfileter osv.) og ikke minst på grillen. Her i huset går det knapt nok lam og okse, og av vilt er det vel stort sett bare elg og en sjelden gang rådyr. Men det er sjelden, altså. ''til helkokt blomkål m/hvit saus'' Det hadde jeg glemt. God sommermat:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184236 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Jeg spiser mye svinekjøtt. Svinekotelettene koster jo bare 39 kr pr kilo og jeg synes det er nydelig mat. Og så spiser jeg endel svinefilet. Etter å ha jobbet på fjørfelaboratoriet og sett hvordan de holder på med hverandre, det er virkelig dyreplageri, så spiser jeg lite fjørfe og lam er jeg ikke så glad i smaken på så det lager jeg aldri. Men biff i alle varianter er godt, men slakteren vår er lagt ned så for tida må jeg ganske langt unna for å få tak i oksekjøtt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mary Poppins Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Både svinekoteletter, og svinekjøtt er populært her til middag. I tillegg synes jeg bacon er godt, dog er det ganske sjeldent jeg spiser det. Ved tapas liker jeg serranoskinke og chorizopølse. Det er vel det jeg spiser av svin. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ekte nick Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Nei svin spiser jeg aldri, får vondt i magen av det kjøttet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184273 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Spiser det på julaften, samt resteribbe dagen etter. Spiser kanskje en pølse eller to i løpet av året hvis jeg virkelig er sulten og det er eneste mulighet. Er veldig lite begeistret for svin. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/366059-svinekj%C3%B8tt/#findComment-3184330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.